Voetbalstadions bezoeken in Spanje

Stadion van Real Madrid: Bernabeu

Real Madrid is de succesvolste club van Spanje. De prijzenkast van deze club, is enorm groot. Ze hebben al heel veel prijzen gewonnen. De Champions League heeft dit team 13 keer gewonnen. Hiermee is dit de succesvolste club van Europa. Geen andere club won vaker de Champions League.

Real Madrid heeft 35 keer de Spaanse competitie gewonnen. Dit is meer dan hun aartsrivaal FC Barcelona. Deze club won de titel 26 keer.

Real Madrid heeft verschillende gloriejaren gekend. Van 1956 tot 1960 won deze club vijf keer de Champions League. Dit was vijf keer op een rij. Dit is nog nooit eerder een team gelukt. Na 1960? Is dit nooit meer gebeurt.

De club is genoemd naar ‘Santiago Bernabéu’. Hij was de clubvoorzitter in de succesvolste jaren van dit team.

Ondanks ze een rijke historie hebben, gaat het nu ook goed met dit team. Ze zijn kampioen geworden en staan in de halve-finale van de Champions League.

Deze club heeft verschillende jaren in ‘zwaar weer’ gezeten. Toen ging het financieel erg slecht. Uiteindelijk is dit goed gekomen. Het team dat nu in de financiële probleem zit? Dat is FC Barcelona. Door deze problemen, hebben ze de ‘sterspeler’ laten gaan.

Wil je een kaartje kopen voor een thuiswedstrijd? Dan ben je niet goedkoop uit. De kaartjes zijn te koop via de ‘officiële’ website van de club. Voor een kaartje betaal je al gauw 100 euro.

Wil je op een mooie plek zitten? Dan ben je duurder uit. Wil je een rondleiding door dit stadion? Dit is mogelijk!

Voor een rondleiding betaal je minimaal 15 euro per persoon. Kinderen krijgen korting. Kinderen van vijf tot veertien betalen 12 euro per persoon. Heb je een kind jonger dan 4? Dan mag deze gratis mee!

Om dit stadion te kunnen bouwen, heeft de clubvoorzitter geld geleend. Dit is één van de redenen dat het stadion naar hem is vernoemd. De voetbalclub is opgericht in 1902.

Tijdens de rondleiding in dit stadion krijg je verschillende plekken te zien. Je loopt langs het voetbalveld, krijgt de kleedkamers te zien en loopt langs de officiële ‘Real Madrid’ winkel.

Is dit alles? Nee, zeker niet.

Wat je nog meer te zien krijgt? De tunnel, dug out en de technische ruimte.  Tickets kun je het best online reserveren. Waarom? Omdat je dan niet hoeft te wachten in de rij. Het is mogelijk om zelfstandig een rondleiding te maken door dit stadion. Dit is een groot voordeel. Je kunt er zolang over doen als jezelf wil.

Ben je op vakantie in Madrid? En ben je voetbalfan? Dan is een rondleiding, zeker het geld waard. In vergelijking met andere club is Real Madrid redelijk goedkoop. Bij een vergelijkbare club als FC Barcelona, ben je een stuk duurder uit.

De kaarten zijn bijna twee keer zo duur. Toch, komen er meer mensen naar de rondleiding in Camp Nou. Waarom? Omdat Barcelona veel meer toeristen trekt. Deze ‘rondleidingen’ zijn vooral populair onder toeristen.

Wil je toch naar een wedstrijd? Dan kun je op een aantal websites kaartje kopen. Een populaire website is ‘voetbalticketexpert.nl’. Op deze website kun je altijd kaartjes kopen voor wedstrijden.

Of deze website goedkoop is? Zeker niet! Je betaalt minimaal 100 euro per ticket. Dat is niet niks. Wil je goedkoper uit zijn? Dan kun je kaartje kopen via de officiële website van Real Madrid.

Hier vind je uiteindelijk de goedkoopste prijzen. Wat een ticket ongeveer kost? Dat is compleet afhankelijk van de plek in het stadion. Wil je dicht bij het veld zitten? Dan betaal je de hoofdprijs!

Wil je naar een belangrijke wedstrijd? Ook dan ben je duurder uit! Wanneer je het goedkoopst uit bent? Ga naar een wedstrijd waar weinig op het spel staat. Voor deze kaartjes is het minste interesse.

Wil je alleen naar een wedstrijd van Real Madrid? Dan boeken de meeste mensen een zogenaamde ‘voetbalreis’. Hier zit hotel + vliegticket + wedstrijdkaartje bij in. Wat je hiervoor betaalt? Minimaal 350 euro per persoon.

Ook dit bedrag is compleet afhankelijk van de plek in het stadion. En natuurlijk het hotel waar je verblijft. Verblijf je in een luxe hotel? Dan ben je duurder uit!

In het stadion van deze club kunnen 81.044 mensen. De bouw van dit stadion begon in 1944. Uiteindelijk is het geopend op 14 december 1947.

Dit stadion is al enkele keren verbouwd. Waarom? Omdat dit nodig was!

Wanda Metropolitano

Stadion van Atletico Madrid: Wanda Metropolitano  

Atlético Madrid is de op één na grootste club van de Spaanse hoofdstad. De grootste club? Dat is Real Madrid!

Atlético Madrid doet het de laatste jaren erg goed. In de afgelopen tien jaar zijn ze een aantal keer kampioen geworden.

In totaal heeft deze club elf keer de Primera Division, tien keer de Spaanse beker en drie keer de Europa League gewonnen. Wat de club nog mist? De Champions League! Deze beker hebben ze nog nooit gewonnen.

Dit team speelt zijn thuiswedstrijden in het Wanda Metropolitano. Het stadion is sinds 16 september 2017 de ‘thuishaven’ van Atlético Madrid. Het is ontworpen door het architectenbureau ‘Cruz y Ortiz’. Dit is een bekend architectenbureau uit de Franse hoofdstad.

In dit stadion kunnen 68.456 mensen. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door dit stadion. Tickets kun je online boeken. Dit kan via verschillende websites. Wat je minimaal betaalt? 24 euro per persoon.

Wil je een ticket kopen voor een wedstrijd? Dan betaal je minimaal 60 euro per ticket. Of dit duur is? De prijs valt redelijk mee. Bij vergelijkbare clubs liggen de prijzen hoger.

Sevilla

Sevilla FC hoort bij de grootste voetbalclubs van Spanje. In het jaar 2021/2022 eindigde deze club knap vierde. Een goede prestatie. Sevilla FC komt uit het gelijknamige ‘Sevilla’. De huidige coach is Julen Lopetegui. De begroting is ruim 200 miljoen. Hiermee behoort dit team tot de clubs met de grootste begroting.

Thuiswedstrijden spelen ze in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De ‘thuishaven’ van dit elftal werd gebouwd in 1955. Het behoort tot het grootste stadion in de provincie, Andalusië. In de loop van de jaren is het stadion meerdere keren verbouwd. Logisch! Het is al een oud stadion, af en toe moet er wat gerenoveerd worden. In het stadion zijn nu zo’n 45.000 zitplaatsen. Dit waren er eerst meer. Ooit was de maximale capaciteit 77.0000.

In een aantal jaren later is dit teruggebracht tot ruim 70 duizend. Voor het WK van 1982, werd de capaciteit ook minder. Toen, pasten er nog 68.110 mensen. In de jaren 90 werd het stadion gerenoveerd. Sindsdien zijn er alleen maar zitplaatsen. Hierdoor kunnen er veel minder mensen naar het stadion.

De grootste rivaal van deze club is Real Betis. Waarom? Omdat ‘Real Betis’ uit dezelfde stad komt. Wil je deze topwedstrijd bezoeken? Dan moet je er vroeg bij zijn. Ook zijn de kaartjes erg duur. Dit komt doordat veel mensen de wedstrijden willen zien.

 

Rondleiding in het Estadio Ramon Sanchez-Pizijuan 

Het is mogelijk om dit stadion te bezoeken. Dit is vooral leuk voor voetbalfans. Je leert meer over de geschiedenis van de club. De ideeën van deze voetbalclub kwamen in 1890. Verschillende medewerkers van een bedrijf wouden met elkaar een voetbalteam oprichten. Uiteindelijk werd het op 14 oktober 1904 een officiële voetbalclub.

Wanneer je naar de rondleiding gaat, krijg je meer te zien van het stadion. Zo krijg je de kleedkamers te zien. Wat je ook te zien krijgt? Alle trofeeën van deze voetbalclub. Het is zelfs mogelijk om het veld aan te raken. Je gaat dan via de ‘spelerstunnel’ naar binnen.

De prijzen voor een ticket zijn betaalbaar. Een ticket voor volwassen kost €12. Kinderen onder de 14 jaar betalen €7. Heb je kinderen jonger dan 5 jaar? Dan mogen deze gratis meer naar binnen. Wil je met een grote groep naar binnen? Dan krijg je korting. Dit kan al vanaf een groep van 15 personen. Je betaalt dan 10 euro per persoon.

 

Wedstrijd bezoeken van Sevilla

Wanneer je een wedstrijd wilt bezoeken, is dit mogelijk. Hiervoor moet je vooraf een ticket kopen. De prijzen verschillen erg. Deze zijn vooraf afhankelijk van de tegenstander en of er iets op het spel staat.

Wanneer Sevilla tegen FC Barcelona speelt, betaal je meer dan wanneer Sevilla tegen Villarreal speelt.

Kaartjes kosten grofweg tussen de 25 en 60 euro. Wil je naar een topwedstrijd? Dan ben je duurder uit. Het is mogelijk om vooraf kaartjes te bestellen. Dit kan online. Ook is het mogelijk om bij het stadion een kaartje te kopen. Deze kun je één week van tevoren kopen. Kaartjes voor de wedstrijd kun je kopen via de officiële website van Sevilla FC.

 

Real Betis

Real Betis

Real Betis is een Spaanse voetbalclub uitkomend op het hoogste niveau in dit land. Dit team komt uit Sevilla. De grootste concurrent is ‘Sevilla FC’. Deze teams komen uit dezelfde stad. Dit zijn échte ‘rivalen’ van elkaar. De club is opgericht op 12 september 1907. De club heeft verschillende bijnamen. Een voorbeeld hiervan? ‘Béticos en Verdiblancos’.  Ángel Haro is de voorzitter van deze club. Manuel Pellegrini is de huidige trainer. Thuiswedstrijden worden gespeeld in het ‘Estadio Benito Villmarín’.

Dit elftal doet het de laatste jaren erg goed. Zo eindigde dit elftal 5e in de Primera División. De Primera División is de hoogste competitie in Spanje. Hier spelen topteams als Real Madrid en FC Barcelona. In dit stadion passen 60.721 toeschouwers. Het werd geopend in 1929. Dit stadion is al bijna 100 jaar oud. Daarom is het al verschillende keren gerenoveerd. Om precies te zijn in 1974, 1979 en 2000.

 

Rondleiding door het ‘Estadio Benito Villamarín’

Normaal gesproken kun je een rondleiding krijgen door dit stadion. Op dit moment zijn tickets hiervoor niet beschikbaar. Wij verwachten dat dit over een aantal maanden weer beschikbaar is. Het is tijdelijk dicht geweest door de Corona Crisis. Hierdoor moesten veel publieke-locaties sluiten.

Heb je een kaartje voor de rondleiding? Dan moet je minimaal 10 minuten van tevoren aanwezig zijn. Je loopt een vaste route. De rondleiding begint bij de hoofdingang, daarna krijg je nog verschillende ruimtes te zien. Voorbeelden hiervan? De kleedkamer, persruimte en de Wall of Fame.

Een rondleiding is niet heel duur. Niet-leden van de club betalen 10 euro, seizoenkaarthouders 6 euro en leden van ‘Soja Betico’ betalen ook 6 euro. Kinderen die jonger zijn dan vijf, mogen gratis mee naar binnen.

 

Kaartje voor Real Betis

Het is mogelijk om een kaartje voor Real Betis te kopen. Deze ticketprijzen beginnen bij 30 euro. Speelt dit team een derby of een belangrijke wedstrijd? Dan zijn de tickets een stuk duurder. Je betaalt dan minimaal 60 euro per kaartje. Voor een gemiddelde wedstrijd ben je ongeveer 50 euro per kaartje kwijt.

Je kunt deze tickets kopen op de officiële website van ‘Real Betis’. Hierdoor ben je verzekert van de toegang tot het stadion. Ook is het mogelijk om via andere websites kaartjes te kopen. Hierop zijn de kaarten meestal duurder. Wil je kaartjes bij het stadion kopen? Ook dit is mogelijk! Meestal kan dit één week van tevoren.

Uiteindelijk is Real Betis is een leuk team om te kijken. Ook hebben ze veel fanatieke fans. De sfeer in het stadion is goed. De mooiste wedstrijd voor fans van Real Betis, is de wedstrijd tegen stadsgenoot, Sevilla FC. Als je hiervoor een kaartje wil hebben, moet je erg vroeg bij zijn. Zeer waarschijnlijk betaal je ook de hoofdprijs.

Real Sociedad

Real Sociedad

Real Sociedad is een Spaanse voetbalclub uit San Sebastian. Dit team komt uit op het hoogste niveau in Spanje. De huidige coach is Imanol Alguacil. De naam van het stadion is ‘Estadio Anoeta’.  De voetbalclub is opgericht op 7 september 1909. Enkele bekende spelers zijn Alexander Isak, David Jiménez Silva en Alexander Sörloth.

Thuiswedstrijden spelen ze in het ‘Estadio Anoeta’. De commerciële naam van dit stadion is ‘Reale Arena’ Het stadion is gebouwd in 1993. In de periode tussen 2017 en 2019 is het stadion gerenoveerd. Hierdoor kunnen er op dit moment meer toeschouwers in. Op dit moment is er plek voor zo’n 40.000 mensen.

Het veld is 105 meter lang en 68 meter breed.

 

Rondleiding door het ‘Estadio Anoeta’

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen in het stadion van ‘Real Sociedad’.  De rondleidingen zijn van dinsdag tot zaterdag. De begintijden zijn 10:45, 11:45 en 16:45. Op zondag zijn de begintijden anders. Op zondag kun je alleen beginnen om 10:45 en 11:45.

Is er een wedstrijd in dit stadion? Dan worden er geen rondleidingen gegeven. Ook de dag daarna niet.

In dit stadion vind je ook een museum.  De openingstijden hiervan zijn 10:30 tot 13:30 en 15:30 tot 19:30. Deze openingstijden gelden van dinsdag tot zaterdag.  Op zondag kun je een rondleiding volgen van 10:30 tot 13:30.

Ben je in de buurt van San Sebastian? En wil je een wedstrijd bezoeken? Dan is dit zeker mogelijk! Voor elke wedstrijd betaal je een andere prijs. Als je gaat naar een wedstrijd waar veel op het spel staat, betaal je meer.  Wanneer Real Sociedad tegen Real Madrid moet, betaal je de hoofdprijs. Waarom? Omdat enorm veel mensen deze wedstrijd willen zien. Een andere belangrijke wedstrijd voor deze club, is de wedstrijd tegen Athletic club de Bilbao.  Deze twee teams komen uit dezelfde regio. Vandaar dat dit wordt gezien als een zogenaamde ‘derby’.

Voor een kaartje betaal je minimaal 25 euro. Deze prijzen gelden voor wedstrijden waarbij niks op het spel staat. Speelt Real Sociedad tegen Atlético Madrid? Dan betaal je minimaal 50 euro per kaartje. Hoe belangrijker de wedstrijd is, hoe duurder je uit bent.

Villarreal CF

Villarreal CF is een Spaanse voetbalclub uit Vila-Real dit is een gemeente in de provincie Castellón. De stad Vila-Real heeft ongeveer 50.000 inwoners. De oppervlakte is 55 km2. Het is erg dichtbevolkt. In deze stad is van alles te doen, het heeft een treinstation, bezienswaardigheden en een profclub.

Deze profclub werd opgericht op 10 maart 1923. Wanneer het team thuis moet, spelen ze de wedstrijd in het ‘Estadio de la Carámerica. De club heeft nog niet veel grote prijzen gewonnen, wel wonen ze in 2021 de Europa League. Dit is de ‘grootste’ prijs die zit tot nu toe hebben gewonnen.

Het elftal heeft verschillende bijnamen. Voorbeelden? ‘El Submarino Amarillo’.  In het seizoen 2021/2022 is dit team op de 7e plaats geëindigd. Dit is niet wat ze verwacht hadden. Dit omdat 2021 een enorm goed jaar was. Waarom? Omdat ze de Europa League gewonnen hebben.  De huidige coach van het team is Unai Emery. Unai Emery is een succesvolle trainer. Hij won vier keer de Europa League. Driemaal met Sevilla, en eenmaal met Villarreal CF.

In het stadion van deze club kunnen ongeveer 23.500 toeschouwers. Hiermee behoort het tot één van de kleinere stadions in deze competitie. Zeker, voor een club die de Europa League wint, is het stadion erg klein.  Het stadion werd al geopend op 17 juni 1923. Hiermee is het bijna 100-jaar oud.

In de loop van de jaren is het stadion verschillende keren gerenoveerd. De eerste renovatie vond in 1952 plaats. In 1960, 1971 en 2000 werd het stadion weer gerenoveerd. De club is honderd procent eigenaar van het stadion.

 

Rondleiding door het ‘Estadio de la Cerámica’

Ben je voetbalfan? En wil je een rondleiding door dit stadion? Dat is mogelijk! Hiervoor kun je het best contact opnemen met Villarreal zelf. Het is online lastig om hiervoor kaartje te vinden. Sinds de Corona Crisis, zijn er veel rondleiding niet doorgegaan. Dit omdat er niet zoveel mensen bij elkaar mochten zijn.

Op dit moment gaat het ‘beter’ met Corona in Spanje. Er zijn namelijk minder besmettingen. Hierdoor zijn er meer plekken geopend. DIt is een groot voordeel voor toeristen. Er zijn veel toeristen die zogenaamde ‘bezienswaardigheden’ bezoeken.

 

Kaartjes kopen voor Villarreal CF 

Het is mogelijk om online een kaartje te kopen. Dit kun je ook fysiek doen. Bij de club zelf zijn kaartje beschikaar. De prijs per kaart verschilt erg. Het ligt aan de plek en de wedstrijd. Staat er veel op het spel? Dan zijn de tickets duren. Ook bij derbys en topwedstrijden zijn kaarten duurder.

Wanneer Villarreal CF tegen FC Barcelona speelt, zijn de tickets een stuk duurder dan wereld.  Als je kaartjes fysiek wilt kopen, dan kan dit één week van tevoren. Voor een kaartje tegen een ‘gemiddelde’ tegenstander, betaal je tussen de €30 en €65. Ga je naar een topwedstrijd? Dan is het een stuk duurder. Je kunt dan de prijzen keer twee doen.

De gemiddelde prijs van een kaartje is dan tussen de €60 en €120. Als je dicht bij het veld wilt zitten, ben je nog een stuk duurder uit. Hoe dichter bij het veld, hoe duurder de kaartjes. Tenzij je in de luxe-stoelen zit.

Doordat er in dit stadion weinig mensen kunnen, zijn er vooral veel fans van de club. Hierdoor is de sfeer altijd groei. Bijna alle wedstrijden van deze club zijn uitverkocht. Hieraan kun je zien hoe populair de club is.

Athletic Bilbao

Athletic Bilbao is een Spaanse voetbalclub, uitkomend op het hoogste niveau. Dit team speelt dus in de Primera división. Hier spelen meer topclubs. Voorbeelden? Real Madrid en FC Barcelona. De club komt uit de regio, Baskenland. De oprichting vond plaats in 1928. Sindsdien speelt deze club op het hoogste niveau.

Dit elftal is nog nooit gedegradeerd. Dit kunnen niet veel clubs kunnen dit zeggen. Welke dit wel kunnen zeggen? Real Madrid en FC Barcelona. Athletic Bilbao, Real Madrid en FC Barcelona zijn de enige club die nog niet gedegradeerd zijn.

Thuiswedstrijden speelt deze ploeg in het ‘San Mamés’ stadion. Sinds de oprichting heeft deze club twee stadions gehad. Het ‘nieuwe-’ en ‘oude’ San Mamés. Het oude stadion werd in 1913 gebouwd. Het nieuwe stadion is geopend op 16 september 2013. Dit is nog een redelijk ‘nieuwe’ stadion.

In dit nieuwe stadion kunnen ongeveer 53.000 mensen. Het is ontworpen door meerdere architecten. Logisch! Het is een gigantisch stadion en er moet met verschillende dingen rekening gehouden worden. De architecten van dit project zijn Mikel Sanz de Prit en César-Azkarate.

Dit zijn twee bekende architecten uit deze regio. Het stadion ligt in Bilbao, provincie Biskaje. Je vindt dit stadion op de Rafeal Moreno Pitxitx s/n, 48013 Bilbo, Bizkaia Spanje.

 

Rondleiding door het San Mamés stadion

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door het stadion van Athletic Bilbao. Hiervoor heb je een kaartje nodig. De rondleiding duurt 90 minuten. Je krijgt verschillende kamers te zien in dit stadion.

Wil je gebruik maken van een audiogids? Dit is mogelijk. Het kan in de talen: Engels, Frans, Spaans en Baskisch.  Het stadion is rolstoelvriendelijk. Wanneer je in een rolstoel zit, kun je de rondleiding bezoeken.

Als je het stadion bezoekt, krijg je een rondleiding door het museum. Wat je nog meer krijgt, is een stadiontour. Je krijgt van alles te zien. Een kaartje kun je online kopen. Hier betaal je minimaal €15,50 van. Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken in de regio? Dan kun je een combinatieticket kopen. Je krijgt dan korting op beide kaartjes.

Deze combinatie kaartjes kun je kopen via meerdere websites. Als je een kaartje online koopt, hoef je niet in de rij te staan. Het is ook mogelijk om bij het stadion een kaartje te kopen.

 

Wedstrijd bezoeken van Athletic Bilbao 

Wanneer je een wedstrijd van deze club wilt bezoeken, heb je uiteraard een kaartje nodig. De prijzen hiervan zijn erg verschillende. Soms betaal je €200 voor een kaartje, terwijl je de andere keer maar €25 aan ligt. Waar dit aan ligt? Je zitplaats en de wedstrijd waar je naartoe wilt.

Als je naar een wedstrijd gaat waar veel op het spel staat, betaal je meer voor een kaartje.

Als je van plan bent om naar een wedstrijd te gaan, boek je kaartjes dan zo snel mogelijk. Wedstrijden zijn bijna altijd uitverkocht. Wanneer je op het laatste moment nog een kaartje wilt, is de kans groot, dat er geen kaartjes meer beschikbaar. Hiervan kun je zeker balen. De sfeer in dit stadion is erg goed. Ook kijk je je ogen oud. Dit doordat het zo’n nieuw stadion is.

Als je voetbalfan bent en je bent in de regio Baskenland, kun je zeker een wedstrijd bezoeken van deze club. Ze spelen als sinds hun oprichting op het hoogste niveau. De wedstrijden zijn vaak erg spannend. Twee van de sterspelers zijn Williams en Muniain. Deze twee aanvallers zorgen voor de meeste doelpunten.

Osasuna

Osasuna is een Spaanse voetbalclub uitkomend op het hoogste niveau. Dit team speelt dus in de Primera División. De club komt uit Pamplona. Het stadion van deze club heet ‘Estadio el Sadar’. In dit stadion kunnen ongeveer 20.000 mensen. Deze voetbalclubs is opgericht op 24 oktober 1920. Hiermee is het meer dan 100 jaar oud. De huidige trainer is Jagoba Arraste.

Dit stadion werd gebouwd in 1967. Het is inmiddels al twee keer gerenoveerd. Dit was in 1989 en 2003. Het stadion wordt niet alleen voor voetbalwedstrijden gebruikt, er zijn ook regelmatig concerten en andere evenementen. Het stadion vind je op de C. del Sadar, s/n, 31006 Pamplona, Navarra, Spanje.

Op dit moment zijn er geen online tickets beschikbaar voor een ‘rondleiding’ in het stadion. Wel, kun je thuiswedstrijden bezoeken.

 

Een kaartje kopen voor een thuiswedstrijd van Osasuna

Osasuna, heeft voor clubs in de Primera División, een klein stadion. In dit stadion passen ongeveer 20.000 toeschouwers. Wil je een kaartje voor een wedstrijd van deze club? Dan zul je er vroeg bij moeten zijn. Uiteindelijk zijn er maar een bepaalt aantal kaartjes te koop.

Als je naar een wedstrijd van deze club wilt, kun je de kaartjes online kopen. Hier zitten wel na- als voordelen aan. Wanneer je online een kaartje koopt, ben je verzekert van een plek in het stadion. Koop je een kaartje bij het stadion? Dan moeten er eerst nog kaartjes zijn. Natuurlijk kan het ook zijn dat bepaalde ‘vakken’ in het stadion al uitverkocht zijn. Hierdoor heb je niet meteen de beste zit-plek.

De prijzen van de kaartjes zijn erg verschillende. De prijs is vooraf afhankelijk van de tegenstanders en je zitplaats. Wanneer je dicht bij het veld zit, betaal je meer dan wanneer je bovenaan zit. Zit je helemaal bovenaan? Dan krijg je minder van de wedstrijd mee. Logisch! Je kunt de wedstrijd minder goed zien.

De gemiddelde prijs voor een kaartjes is tussen de €25 en €50. Speelt deze club een topwedstrijd? Dan kunnen de prijzen keer twee. Zeker, bij wedstrijden tegen Real Madrid en FC Barcelona. Dan worden de tickets écht een stuk duurder.

Celta de Vigo

Celta de vigo is een voetbalclub uit Spanje, uitkomend op het hoogste niveau. Op het hoogste niveau spelen ze sinds 2012. De club komt uit de regio Galicië. In het stadion passen ongeveer 29.000 mensen. Celta de Vigo is opgericht op 23 augustus 1923. Thuiswedstrijden spelen ze in het ‘Estadio Balaídos’. De huidige voorzitter van de club is Carlos Mouriño. Hij is een Spaanse zakenman, bekend van verschillende bedrijven. Vroeger, is hij minister van financiën geweest in Mexico.

Dit stadion werd al op 30 december 1928 geopend. Hiermee is het bij 100 jaar oud. Zo oud, zijn weinig stadions van clubs in de Primera División. Omdat dit stadion al zo oud is, moest het verschillende keren gerenoveerd worden. Dit gebeurde in 1967, 1982 en 2004. Voor deze club is dit stadion ‘heilig’. Dit omdat ze er al zolang spelen. Het was het eerste ‘grote’ stadion naar de oprichting.

In de omgeving rondom dit stadion vind je verschillende cafés en restaurants. Deze worden veel bezocht door de fans van Celta de Vigo. Hierdoor is het stadion erg belangrijk voor de werkgelegenheid in de buurt. Doordat er veel mensen komen, zijn bedrijven meer mensen nodig.

Deze bedrijven nemen personeel aan. Hierdoor ontstaat er minder werkloosheid in deze buurt.

 

Tickets voor Celta de Vigo 

Wanneer je een kaartje wil kopen voor ‘Celta de Vigo’, dan kan dit op verschillende manieren. Zo kun je een kaartje kopen bij het stadion, maar het kan ook online. Zowel via hun eigen website als van websites van anderen. Wil je een georganiseerde reis naar deze club? Dat kan via voetbalreizenxl.nl.

Hier kun je online tickets kopen voor verschillende clubs. Zowel losse- als combinatietickets zijn beschikbaar. Koop je een combinatieticket? Dan krijg je een All-in-prijs. Je betaalt een bepaalt bedrag voor een kaartje + vliegtickets + hotel.

Veel mensen vinden dit een makkelijke manier om een wedstrijd te bezoeken. Doordat alles zit inbegrepen, hoef je niet zelf vliegtickets en een hotel te boeken. Over het algemeen kom je in mooie hotels terecht. Dit is ook terug te zien in de prijs. Goedkoop, is het zeker niet. Voor een wedstrijd van Celta de Vigo + vliegticket + hotel, kun je zo 300 euro per persoon betalen.

Dan ga je nog niet eens naar een mooie wedstrijd. Wil je naar Celta de Vigo tegen FC Barcelona? Dan kun je er minimaal 100 euro bij op doen.

De gemiddelde prijs van een ticket is vooraf afhankelijk van de zit-plek en de tegenstander. Bij wedstrijden waar weinig op het spel staat, betaal je minder voor een kaartje. Staat er veel op het spel? Dan zijn kaartjes duurder. Tickets zijn standaard duurder wanneer dit team tegen een ‘topclub’ moet.

Dit geldt voor de meeste club in deze competitie.  De tickets beginnen vanaf 25 euro. Dit kan snel oplopen.

Valencia CF

Valencia CF

Valencia CF is een Spaanse topclub uitkomend op het hoogste niveau. Deze club is opgericht op 18 maart 1919. De club is al méér dan honderd jaar oud. De laatste jaren doet de club het wat minder. Toch, heeft de club ook goede jaren gekend. Dit seizoen (2021/2022), werd de club 9e. Een teleurstellend resultaat. Sinds 1988 speelt dit team onafgebroken op het hoogste niveau in Spanje. Dit kunnen maar weinig andere clubs zeggen. Thuiswedstrijden spelen ze in het ‘Estadio Mestalla’.

In dit stadion kunnen ongeveer 50.000 mensen. Het veld is 105 meter lang en 70 meter breed. Wat opvalt aan dit stadion? De onwijs steile trappen. Het is ontworpen door Francisco Almenar Quizá.

Het werd geopend in 1923. Hiermee behoort dit stadion tot de oudste van deze competitie. In de loop van de jaren is dit stadion meerdere keren gerenoveerd. Waarom? Omdat dit nodig was. Het is al bijna honderd jaar oud!

Bij de opening was er nog plaats voor 17.000 mensen. Op dit moment kunnen er een stuk meer mensen in. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog is dit stadion flink beschadigd. Hierdoor moest het gerenoveerd worden. Dit werd gedaan in de jaren 40. Na de verbouwing was er plaats voor 45.000 mensen.

In dit stadion werden verschillende WK-wedstrijden gespeeld. De huidige trainer van deze ploeg is José Bordalás. Hij heeft al verschillende teams gecoacht. Zijn trainerscarrière begon in 2014. Hij startte bij AD Alcorcón. Dit team komt op dit moment uit in de tweede competitie van Spanje. Hierna vervolgde hij zijn carrière bij Deportivo Alavés, deze club verruilde hij voor Getafe CF. Bij deze club was hij 5 jaar trainer. Sinds 2021 is hij trainer van Valencia CF.

De huidige eigenaar van de club is Peter Lim. Hij heeft verschillende bedrijven in Singapore op zijn naam staan. Op dit moment is hij een particuliere investeerder. Hij investeert geld in projecten waarin hij gelooft. Dit kan zeer verschillend zijn. Zo investeert hij in de palmolie, maar ook in medicijnen.

 

Stadion tour Valencia CF

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door dit stadion. Meestal, kan dit niet het hele jaar. Zo kan het dit jaar vanaf 2 juni. De prijzen verschillen per persoon. Dit is vooral afhankelijk van je leeftijd. 65-plussers en kinderen krijgen korting. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis. Studenten kunnen korting krijgen. Dit wanneer ze een ‘Carnet Jove’ kaart hebben. Hiermee krijg je 10% korting.

Wil je met een grote groep dit stadion bezoeken? Ook dan is korting mogelijk! Deze korting wordt vooral gegeven bij grote families. Wanneer je met méér dan 19 man gaat, kun je contact opnemen met de club. Je krijgt dan een aangepaste prijs. Ook word je vooraf ingepland. Hiervoor kun je het best contact opnemen met de voetbalclub. Dit kan via tourmestalla@dtaocioturismo.com.

 

Tickets voor Valencia CF

Het is natuurlijk mogelijk om een wedstrijd te bezoeken van Valencia CF. Hiervoor heb je uiteraard een kaartje nodig. De prijzen hiervoor zijn erg verschillende. Zit je dicht bij het veld? Dan betaal je gemiddeld het meest. Wanneer je naar een belangrijke wedstrijd wilt, ben je ook duurder uit.

Kaartjes beginnen bij ongeveer €35. Speelt dit team thuis tegen FC Barcelona, Real Madrid of Atletico Madrid? Dan kun je de prijs keer twee doen. Je betaalt dan minimaal €70 per kaartje. Deze wedstrijden zijn altijd uitverkocht. De sfeer is dan erg goed.

Het is mogelijk om vooraf een kaartje te kopen. Dit kan via de officiële website van de club. Online vind je nog andere aanbieders. Hier zijn de prijzen meestal duurder. Toch, bestellen veel mensen via dit soort websites. Wil je een kaartje bij het stadion kopen? Dat kan! Dit kan pas één week van tevoren.

Rayo Vallecano

Rayo Vallecano is een Spaanse voetbalclub uit de hoofdstad, Madrid. De club is opgericht op 29 mei 1924. De huidige coach is Andoni Iraola. Het team komt uit in de hoogste competitie van Spanje. In het seizoen 2021/2022 is dit team 12e geëindigd. Een knappe prestatie! Waarom? Omdat dit team een kleine begroting heeft.

De huidige voorzitter is Raúl Martín Pressa. Hij is een bekende zakenman in Spanje. Door de jaren heen, heeft hij verschillende bedrijven opgezet.

Ook investeert hij in bedrijven waarin hij geloof. Hierdoor heeft Raúl Martín Presa een behoorlijk vermogen opgebouwd. Thuiswedstrijden speelt deze club in het ‘Campo de Fútbol de Vallecas’. Dit stadion werd geopend op 10 mei 1976. Je vindt het in de hoofdstad van het land, Madrid.

Er kunnen ongeveer 15.000 toeschouwers in. Hiermee is het één van de kleinste stadions van clubs, uit deze competitie. Door de jaren heen is dit stadion verbouwd, Vroeger, heette het nog anders. In 2011 is de naam geweest. In de periode van 1976 tot 2011 heette het stadion ‘Estadio Teresa Rivero’.

Het veld is 100 meter lang en 60 meter breed. Kaartjes voor de wedstrijd kun je bij het stadion komen. Wat je ook kunt doen? Het kaartje online kopen. Dit kan via de officiële website van deze club. Tickets, kun je vinden om meerdere plekken. Online zijn er meerdere aanbieders.

Het is ook mogelijk om bij het stadion een kaartje te kopen. Toch, kun je kaarten het best online bestellen. Waarom? Omdat je dan zekerheid hebt. Je kunt dan zeker naar binnen. Als je bij het stadion een kaartje wilt kopen, moet er nog kaartjes zijn. Vaak heb je geen keus meer waar je wilt zitten.

 

Rondleiding door het stadion van Rayo Vallecano

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door dit stadion. Als je dit wilt, kun je online reserveren. Dit stadion wordt regelmatig gebruikt voor concerten en andere evenementen. Dit was vooral vroeger, op dit moment wat minder. Wanneer je een rondleiding wil door dit stadion, krijg je van alles te zien. Zoals de prijzenkast, perskamer en de kleedkamers. Veel mensen willen dit graag een keer zien. Daarom zijn rondleidingen door stadions erg populair.

Het stadion vind je in de wijk ‘Puente’. Dit is een wijk in de Spaanse hoofdstad, Madrid.

 

Tickets kopen voor Rayo Vallecano

Online vind je tientallen ticketaanbieders, die kaartje aanbieden voor thuiswedstrijden van deze club. Op dit moment zijn de prijzen per wedstrijd, erg verschillend. Is het een belangrijke wedstrijd? Dan worden de tickets duurder. Staat er weinig op het spel? Dan betaal je een stuk minder.

Als dit team tegen een topteam speelt, betaal je ook meer. Voorbeelden van topteams zijn: Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid. Deze drie ploegen hebben in ‘rijke’ historie. Sinds hun oprichting hebben zij al veel prijzen gepakt. Op dit moment spelen er veel topspelers bij deze club. Hierdoor pakken ze veel punten en komen ze in Europa ook ver. Voor een kaartje van deze club, betaal je minimaal €20. Voor deze prijs zit je ver van het veld af, en ga je naar een wedstrijd waar weinig op het spel staat.

Wil je naar een wedstrijd waar veel op het spel staat? Dan zul je de portemonnee moet trekken.  Kaartjes zijn dan écht een stuk duurder. De prijzen beginnen bij twee- of driemaal de normale prijzen.

Bij belangrijke wedstrijden, is het stadion steevast uitverkocht. Dit zorgt voor een goede sfeer. Zeker, als je er zit met fanatieke Rayo Vallecano-fans.

Ben je in dit buurt van dit stadion? Dan kan ik je aanraden om een wedstrijd te bezoeken. Zeker, als je nog geen andere wedstrijd bezocht hebt, in Spanje. Het is namelijk een unieke ervaring. Bij deze club vallen de ticketprijzen mee. Behalve, als de wedstrijd belangrijk is. Dan schieten de prijzen omhoog.

RCD Espanyol

RCD Espanyol

RCD Espanyol dat eigenlijk ‘Reial Club Deportiu Espanyol’ heet, komt uit op het hoogste niveau in de Spanje. Dit team speelt namelijk in de Primera División. De club is opgericht in Cornella de Llobregat. Dit is een stad in Catalonië. De club werd opgericht op 28 oktober 1900. Hiermee is dit één van de ‘oudste’ clubs uit deze competitie. De huidige trainer is Vicente Moreno.

Vicente Moreno is een Spaanse voetbaltrainer. Ooit was hij zelf profvoetballer. Zijn trainerscarrière is succesvoller. Op dit moment is hij 47 jaar. Sinds 2020 is hij de trainer van deze club. Ángel Rodríguez Ruiz is de oprichter van deze club. Hij richtte de club in 1900 op.

Thuiswedstrijden speelt dit team in het ‘Estadi Cornellà-el Prat’. In dit stadion kunnen ongeveer 40.000 toeschouwers. Het werd geopend op 2 augustus 2009. Hiermee is het stadion nog redelijk ‘nieuw’. Zeker, als je het vergelijkt met andere clubs uit deze competitie. Het stadion heeft ongeveer 60 miljoen gekost.

Aan dit ontwerp hebben verschillende architecten meegewerkt. Logisch! Het is een gigantisch stadion! Het is zelf bijna onmogelijk om dit helemaal alleen te doen. Het veld is 105 meter lang en 68 meter breed.

Ook dit stadion wordt voor verschillende evenementen en concerten gebruikt. Niet alleen om te voetballen, dus.  Wanneer deze club thuis speelt, zit het bijna nooit vol. In het seizoen 2019/2020 kwamen er gemiddeld 22.841 toeschouwers per wedstrijd. Tegen sommige clubs zat het stadion wel vol. Dit was bijvoorbeeld tegen Real Madrid.

 

Rondleiding door het stadion van Espanyol

Wil je een rondleiding krijgen door dit stadion? Dat kan! Je leert de club dan beter kennen. Vooral de ‘historie’ van de club komt naar boven. 120 jaar bestaan ze al. Sindsdien heeft de club al verschillende prijzen gewonnen. Deze krijg je te zien tijdens de rondleiding.  De kleed- en perskamer krijg je te zien. Dit is een unieke ervaring! Je krijgt nu een inkijk in het leven van een voetballer.

De tickets kun je online bestellen. Dit kan via tiqets.com. Ook via de officiële website van de club. De rondleiding duurt 1 uur, je wordt begeleid door een gids. Kaartjes zijn beschikbaar vanaf €15. Als je de tickets online koopt, krijg je ze direct geleverd. Smartphone Tickets zijn uiteraard toegestaan. De rondleiding is rolstoelvriendelijk. Wanneer je in een rolstoel zit, kun je hier alsnog een rondleiding krijgen.

De reviews zijn erg positief. Vooral doordat de prijs ‘betaalbaar’ is. Voor grote stadions betaal je al snel 30 euro per persoon. Bij deze club, is dat een stuk minder. Rondom dit stadion vind je verschillende cafés en restaurants.  Nadat je een rondleiding gehad hebt, kun je hier heerlijk eten.

Hier wordt ook gebruik van gemaakt door supporters. Als de wedstrijd afgelopen is, gaan deze mensen vaak de kroeg in. Om deze redenen zijn er veel cafés en restaurants om dit stadion. Het trekt veel publiek aan. Deze mensen moeten ook eten. Voor dit gedeelte van de stad, zorgt de club voor werkgelegenheid. Belangrijk, voor de inwoners.

Deze rondleiding is ook beschikbaar voor grote groepen. Je kunt er bijvoorbeeld met je familie heen.

 

Tickets voor Espanyol

Tickets voor deze club kun je op verschillende plekken kopen. Zo kan het via de officiële website, fysiek bij het stadion en via verschillende online aanbieders. Het is zelfs mogelijk om een complete reis te boeken. Dit wordt gedaan door écht voetbalfans. Wanneer je een All-in voetbalreis boekt, zit hier hotel + vlucht + tickets bij in. Hierdoor hoef je dit niet zelf uit te zoeken. Voor veel mensen is dit een groot voordeel, andere zoeken het liever zelf uit.

Voor een kaartje betaal je minimaal 25 euro. De ticketprijzen loop al snel op. Zeker, wanneer er veel op het spel staat. Speelt Espanyol tegen een topclub? Ook dan zijn de kaartjes duurder. Meestal is het stadion wel uitverkocht. Zo ook de laatste thuiswedstrijd tegen Real Madrid. De sfeer was fantastisch! Logisch! Er warenméér dan 40.000 fans in een stadion. Deze waren vooral voor ‘Espanyol’.

Als deze ploeg tegen een topteam speelt, gaan de prijzen minimaal keer 2. Dan betaal je minimaal 50 euro voor één ticket.

 

Getafe CF

Getafe CF is een profclub uit Spanje. Het komt uit op het hoogste niveau, de Primera División.  Getafe CF komt uit het gelijknamige ‘Getafe’. Dit is een plaats dichtbij Real Madrid. De club is al verschillende keren gedegradeerd en gepromoveerd. Sinds 2018 speelt de club weer op het hoogste niveau. Hier zijn de fans erg blij mee.

De huidige coach is Quique Sánchez Flores. Hij was vroeger profvoetballer. Quique Sánchez Flores kwam tot 15 interlands voor Spanje. Dit in 4 jaar tijd. Een knappe prestaties.

Ángel Torres Sánchez is de huidige eigenaar van de club. Op dit moment is hij 70 jaar oud. Zijn afkomst? Is Spaans. Door de jaren heen heeft deze man verschillende bedrijven opgezet. Hij is groot geworden in de bouwwereld. Hier verdiende hij zijn eerste miljoenen.

Thuiswedstrijden speelt dit team in het ‘Coliseum Alfonso Pérez’. Dit stadion vind je in Getafe. Het werd geopend op 30 augustus 1998. In dit stadion kunnen ongeveer 17.000 mensen. Hiermee behoort dit tot de ‘kleinere’ stadions. Zeker, voor teams die in de Primera División spelen.

Wedstrijden van deze ploeg worden slecht bezocht. De laatste jaren komt het gemiddelde niet boven de 9.000 uit. Toch, is er vaak een goede sfeer. Deze club heeft veel fanatieke fans. Op 30 augustus 1988 speelde dit team de eerste wedstrijd. De officiële opening was op 2 september.

Het veld is 107 meter lang en 71 meter breed. Hiermee behoort dit tot de ‘grotere’ velden.

 

Tickets kopen voor Getafe CF

Het is mogelijk om kaartjes te kopen voor deze club. De ticketprijzen zijn redelijk laag. Waarom? Omdat dit stadion zelden vol zit. Gemiddeld komen er ongeveer 9.000 toeschouwers. Dit is de helft van de maximale capaciteit.

De wedstrijden zijn alleen uitverkocht, wanneer er wat op het spel staat. Speelt dit team tegen een topteam? Dan zijn alle tickets uitverkocht. Wil je naar een wedstrijd tegen Real Madrid? Dan moet je er vroeg bij zijn.

Kaartjes kun je kopen via de officiële website. Ook zijn er verschillende tickets platformen die kaartjes verkopen. Tickets kun je kopen bij het stadion. Meestal ben je goedkoper uit dan online. Waarom? Omdat de meeste mensen tickets kopen via ticket platformen. Hier betaal je net iets meer. Dit omdat deze platformen ook geld moeten verdienen.

Voor een kaartje betaal je minimaal 15 euro. Gaat het om een belangrijke wedstrijd? Dan zijn de tarieven hoger. Je betaalt dan minimaal 30 euro per kaartje. Op de ticketplatformen betaal je een stuk meer. De prijzen zijn dan minimaal 40 euro.

Op de ticketplatformen betaal je altijd meer. Deze partijen hebben meer kosten.

Elche CF

Elche CF is een Spaanse voetbalclub uitkomend op het hoogste niveau. Elche CF komt uit de gelijknamige stad, Elche. Deze voetbalclub is in 1923 opgericht. De club is bijna honderd jaar oud. De huidige coach is Francisco Javier Rodríguez Vílchez. Hij is een voormalig topvoetballer. Zelf werd hij trainer op 35-jarige leeftijd. Hiermee is het een erg jonge trainer.

Zijn trainers- en spelerscarrière begon hij bij Almería. Hier werd hij op 35-jarige leeftijd hoofdtrainer. De oud-voetballer is op dit moment 43 jaar oud. Hij is sinds 2021 trainer bij Elche CF. Elche CF heeft verschillende stadions.

De ene is voor de jeugd, de andere voor het 1e-elftal. Het trainingscomplex en het stadion van de jeugd van Elche CF heet ‘Ciutat Esportiva Juan Ángel Romero’. Dit complete complex werd geopend in 1980. Het complex heeft een oppervlakte van méér dan 100.000 m2. Deze ruimte wordt vooral gebruikt voor trainingen en wedstrijden van de jeugd.

Het belangrijkste stadion van de club heet ‘Estadio Manuel Martínez Valero’. In dit stadion is er plaats voor ongeveer 33.000 toeschouwers. Het stadion werd officieel geopend op 8 september 1976, al een lange tijd geleden, dus. Dit stadion was de vervanger voor een ander stadion. Het oude Campo de Libatrix, werd gebouwd in de jaren 30.

Het veld is 105 meter lang en 68 meter breed. Dit zijn normale afmetingen voor een voetbalveld. Het stadion is vernoemd naar een oud-voorzitter van de club. Zijn naam? Manuel Martínez Valero. Sinds het stadion hier staat, zijn er verschillende finales gespeeld. Een voorbeeld hiervan? De finale van de Copa del Rey. Deze finale vond plaats in 2003.

 

Tickets Elche CF

Voor een kaartje van Elche CF, betaal je niet de hoofdprijs. Gemiddeld zit het stadion voor zo’n 60 procent vol. Voor Spaanse-begrippen is dit niet slecht. Veel clubs scoren een stuk lager. Alleen bij topwedstrijden is het stadion uitverkocht.

Deze club heeft een fanatieke aanhang. Kaartjes kun je bij het stadion kopen. Via waar het ook kan? Via de officiële website van deze club. Online vind je verschillende andere aanbieders. Viagogo.nl is hier een goed voorbeeld van. Hier kun je ticket in- en verkopen. De kaartjes aangeboden worden, zijn meestal redelijk duur. De mensen die het kaartje verkopen, willen er nog wat aan verdienen.

Het kan verstandig zijn om kaartjes bij de club te kopen. Hierdoor ben je verzekert van een ticket. Als je een kaartje bij het stadion koopt, weet je zeker, dat je niet wordt opgelicht. Bij het in- en verkopen van kaartjes online wordt er veel gesmokkeld.

Sommige mensen kopen een kaartje, maar krijgen deze niet. Andere verkopen hun kaartje en krijgen het geld niet. Om deze reden kan het verstandig zijn om kaartjes bij het stadion te kopen.

Voor een kaartje betaal je minimaal €20. Voor dit geldt zit je helemaal bovenin. Voor veel mensen, is dit niks. Hou je van meer luxe? En wil je dichter op het veld zitten? Dan betaal je ook meer.

Wanneer het een belangrijke wedstrijd is, zijn de prijzen ook hoger. Speelt dit team tegen de grootste clubs van Spanje. Dan zijn de tickets een stuk duurder. Als deze club tegen FC Barcelona speelt, zijn de wedstrijden altijd uitverkocht. Omdat meer mensen een kaartje willen, gaan de prijzen omhoog.

De hoogste prijsstijging vind je op ticket-platformen. Hier betaal je drie tot vier keer de normale prijs. Een ticket voor de wedstrijd tegen FC Barcelona kan makkelijk 60 tot 80 euro kosten. Goedkoop, is dit zeker niet.

Granada CF

Granada CF is een Spaanse voetbalclub uit het gelijknamige, Granada. Dit team speelt op dit moment in de hoogste competitie van Spanje. Ze komen uit in de Primera División. De club speelt regelmatig op het tweede niveau. In 2019 promoveerde de voetbalclub. De huidige trainer is Aitor Karanka.

Aitor Karanka is een voormalig voetballer, op dit moment is hij trainer. Als speler speelde hij voor clubs als Real Madrid, Colorado Rapids en Athletic Bilbao. Deze oud-voetballer heeft een ‘rijke’ carrière gehad.

Hij heeft bij veel bekende club gespeeld. Zijn beste jaren waren bij Real Madrid. Op dit moment is de coach 48 jaar oud. Voordat hij Granda coachte, was hij trainer van Birmingham City FC.

Deze club komt op dit moment uit op het tweede niveau van Engeland. Thuiswedstrijden speelt deze club in het ‘Estadio Nuevo Los Cármenes’. In dit stadion is er plaats voor 19.336 toeschouwers.

De huidige eigenaar van de club is Jiang Lizhang. Dit is een Chinese zakenman. Hij heeft een meerderheidsbelang in deze topclub. Deze aandelen kocht hij voor ongeveer 37 miljoen euro. Jiang Lizhang, is eigenaar van meer clubs. Een voorbeeld hiervan? Minnesota Timber Woods.  Hij kocht 5% van de aandelen voor pakweg 45 miljoen euro.

We kunnen wel zeggen dat dit een erg succesvolle zakenman is. Hij heeft door de jaren heen miljoenen verdiend. Hij is pas 40 jaar. Voor zijn leeftijd, heeft hij al veel bereikt.

 

Rondleiding door het stadion van Granada CF

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door dit stadion. Meestal loop je door het stadion heen met een begeleider. Je krijgt van alles te zien. Van de perskamer, tot de kleedkamer. Zelfs de prijzenkast krijg je te zien.

De meeste mensen die hierop afkomen, komen met kleine groepjes. Online kun je hiervoor reserveren. Dit kan via de officiële website. Ook kun je kaartjes bij het stadion kopen.

Tickets kopen voor Granada CF

Uiteraard kun je tickets kopen voor Granada CF. Dit kan zowel fysiek als online. Fysiek kun je kaarten kopen bij het stadion. Wil je een kaartje kopen? Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Wil je meer zekerheid? Dan kun je online een kaartje kopen. Dit kan bijvoorbeeld via de officiële website van Granada CF.

De tickets kunnen besteld, worden via verschillende platform. Meestal ben je duurder uit. Deze bedrijven moeten de kaartjes ook inkopen.  Het is zelfs mogelijk om een voetbalreis te boeken naar Granada CF.

Meestal boek je een combideal. Je krijgt dan de vlucht + wedstrijdkaarten + hotel voor een All-in prijs. Goedkoop is dit niet. Je bent minimaal 200 euro per persoon kwijt.

Wanneer deze club tegen een bekende club speelt, zijn de prijzen een stuk hoger. Dan kun je 400 euro per persoon kwijt zijn. De prijs is ook afhankelijk van het aantal nachten dat je verblijft in het hotel. Sommige boeken er een vakantie achteraan. Vlieg je overdag? Dan ben je duurder uit. Over het algemeen is dit een stuk duurder, omdat de meeste mensen overdag willen vliegen.

Wanneer je ’s nachts vliegt, ben je goedkoper uit. Toch, willen de meeste mensen overdag vliegen. Logisch! Als je ‘s nachts of ‘s avonds vliegt, kom je op een ‘rare’ tijd aan. Hierdoor kun je minder zien van de stad.

Mallorca CF

Mallorca CF is een Spaanse voetbalclub uitkomend op het hoogste niveau. Dit team komt van het Spaanse eiland, Mallorca. De club degradeert regelmatig. Sinds het seizoen 2021/2022 speelt deze club op het hoogste niveau. De huidige trainer is Javier Aguirre. Thuiswedstrijden speelt deze club in het ‘Iberostar Estadi’ stadion.

Dit stadion werd geopend in juni 1999. In totaal konden er ongeveer 23.000 mensen in. Op dit moment kunnen er 24.500 mensen. Dit kan sinds 2015, omdat er toen verbouwd is. Dit is dus het stadion van Mallorca CF. Het veld is 105 meter lang en 68 meter breed. Dit stadion heeft al verschillende namen gehad. De waren meestal zogenoemde ‘sponsornamen’.

Hiervoor krijgt de club een zakgeld. Met dit geld kunnen ze goede spelers kopen. In 2015 is er een nieuwe tribune gebouwd. Sindsdien kunnen er meer mensen in. Het werd gebouwd direct achter het doel.

Op deze nieuwe tribune vind je 1.500 zitplaatsen. Dit deel van het stadion heeft een bijzonder naam. Het is namelijk vernoemd naar de eerder thuishaven van deze club. Deze tribune heet ‘Estandi Lluis Sitjar’. Op dit moment kunnen er 24.500 mensen in. Dit stadion is lang niet altijd uitverkocht. Wanneer het stadion wel uitverkocht is? Als Mallorca CF tegen topteams moet.

Het stadion is dan helemaal uitverkocht. Dit geldt vooral bij wedstrijden tegen Real Madrid en FC Barcelona. Bij deze wedstrijden zijn de tickets duur. Waarom? Omdat hier extreem veel mensen heen willen.

Vooral op grote ticket-platformen reizen de prijzen ‘de pan uit’. Je kunt maar zo vier keer zoveel vragen voor een kaartje. Als je naar een wedstrijd wilt, ben je vier keer zo duur uit. Wanneer je de laagste prijs voor een kaartje wilt betalen, kun je het best kaartjes kopen op de officiële website van deze voetbalclub.

Hier staan de prijzen vast. Op de platformen gaat het vooral om vraag en aanbod. Omdat de vraag heel hoog is en het aanbod laag, schieten de prijzen omhoog. Het is mogelijk om bij het stadion een kaartje te kopen. Je moet er dan wel vroeg bij zijn, anders ben je te laat. Als je op vakantie bent op Mallorca, kun je zeker een voetbalwedstrijd bezoeken.

Rondom het stadion vind je verschillende restaurants en cafés. Waarom? Omdat dit stadion veel mensen aantrekt. Bij elke thuiswedstrijden komen duizenden mensen. Deze mensen moeten ook eten.

Sowieso is Mallorca een prachtig eiland. Steeds meer Nederlanders gaan hier naartoe op vakantie. Wij snappen het wel!

Op het eiland is het (meestal) heerlijk weer, er zijn veel bezienswaardigheden en je kunt er van alles doen. Omdat Mallorca een eiland is, is het omringt door stranden. Mallorca is een populaire vakantiebestemmingen onder jongeren.

Jaarlijks gaan veel jongeren naar dit eiland. Vooral in de zomervakantie is dit eiland populair onder jongeren.

 

Rondleiding door het stadion van Mallorca 

Je kunt geen officiële rondleiding krijgen door dit stadion. Wel, kun je de trainingsvelden bezoeken. Dit kan gratis! Voor veel mensen is dit een unieke ervaring. Op de trainingsvelden kun je kijken naar het 1e elftal van de club.

Wat je nog meer kunt zien? Wedstrijden van het jeugdteam van deze club. Dit jeugd speelt op een hoog niveau. Vooral wedstrijden tegen de jeugd van Real Madrid en FC Barcelona worden goed bekeken.

Als je op Mallorca bent, kun je zeker deze wedstrijden bezoeken. Voor veel mensen is dit een unieke ervaring. Jaarlijks bezoeken steeds meer mensen dit trainingscomplex.

 

Kaartjes kopen voor Mallorca CF

Je kunt op verschillende plekken kaartjes kopen voor wedstrijden van deze club. Het kan bij het stadion, via de officiële website en via verschillende ticket-platformen. Omdat dit een kleine club is, zijn er relatief ‘weinig’ kaartjes beschikbaar op deze platformen. Dit is één van de redenen dat je kaartjes het best bij de club kunt kopen.

Dan betaal je nooit te veel. Als deze club een belangrijke wedstrijd heeft, worden er meer tickets aangeboden via ticket platformen. Waarom? Omdat mensen meer kunnen vragen voor een ticket. De ticketprijs kan dan keer 5 gaan. Soms betaal je je ‘scheel’ voor een kaartje.

De tickets beginnen, normaalgesproken bij 25 euro per ticket. Soms zijn de tickets goedkoper, andere keer zijn ze duurder. Als er weinig op het spel staat, gaan de ticketprijzen omlaag. Waarom? Omdat ze anders het stadion niet vol krijgen. Door de prijzen te verlagen, gaan meer mensen een kaartje kopen.

Wanneer de ticketprijzen hoog zijn, is er veel vraag naar de tickets. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij een kampioens- of degradatiewedstrijd. Naar dit soort wedstrijden willen heel veel mensen, vandaar dat de prijs omhoogschiet.

Ook hierbij is het verstandig om kaartjes te boeken via de club zelf. Je bent dan simpelweg het goedkoopste uit.

Cádiz CF

Cádiz CF is een Spaanse voetbalclub uitkomend op het hoogste niveau. Dit team komt uit de gelijknamige stad ‘Cádiz’. Deze voetbalclub is opgericht op 10 september 1910. De club is al verschillende gedegradeerd en gepromoveerd.

Sinds het seizoen 2020/2021 speelt de club weer op het hoogste niveau. In het seizoen 2022/2022 is de club 17e geëindigd. De huidige trainer is ‘Álvaro Cervera’. Hij is een voormalig profvoetballer, op dit moment is hij coach.

In zijn carrière als coach, heeft hij verschillende teams getraind. Met zowel goede als slechte resultaten. Zo werd hij kampioen met deze club, trainde hij verschillende jeugdteams en was hij assistent-coach. Dit heeft hij gedaan bij verschillende clubs. Zijn trainerscarrière begon bij Catarroja. Hier was die eerst assistent-trainer, daarna werd hij hoofdtrainer. Zijn trainerscarrière begon in het seizoen 2001/2002. In dit seizoen was hij assistent.

Het seizoen hierna werd hij coach. In het jaar daarna heeft hij de jeugd van Villarreal getraind. In het seizoen daarna kwam hij terug bij zijn oude liefde ‘Catarroja’. De club waar hij zijn trainerscarrière begon.

Thuiswedstrijden speelt deze club in het ‘Estadio Nuevo Mirandilla’. Dit Stadion werd gebouwd in 1955. Het is al meerdere keren gerenoveerd. Er kunnen ongeveer 25.000 mensen in. De eerste renovatie vond plaats in 1984. Sindsdien is het stadion nog meerdere malen gerenoveerd.

Door deze verbouwingen, kunnen er meer mensen in dit stadion. Dit levert meer inkomsten op. De inkomsten zijn hard gestegen sinds dit elftal uitkomt op het hoogste niveau. De club is zelf eigenaar van het stadion. Het stadion vind je in de stad ‘Cádiz’. Zo heet de provincie ook.   Het adres is Pl. de Madrid, s/n, 11010 Cádiz, Spanje. Het veld is 106 meter lang en 68 meter breed. Het stadion is erg ovaal.

Tussen de tribunes en het veld vind je een atletiekbaan.  Het stadion werd in 2003 en 2012 nog verbouwd. Toen, zijn alle tribunes afgebroken en op dezelfde plaats, nieuwe gebouwd.

Deze werd vroeger gebruikt, op dit moment is het minder. Dit stadion is in het verleden gebruikt voor concerten en evenementen. Deze locatie is hiervoor geschikt! Waarom? Omdat er méér dan 25.000 mensen in kunnen. Alle plaatsen zijn er al, dit hoeven ze niet meer te doen.

Hierdoor hebben de evenementenorganisaties een stuk minder werk. De kaartjes worden hierdoor goedkoper, daardoor komen er meer mensen op af.  Rondom dit voetbalveld is zijn erg genoeg parkeerplaatsen. Het stadion is ook goed te bereiken via het openbaar vervoer. Hierdoor is het stadion over het algemeen goed te bereiken.

Stadions die goed te bereiken zijn, worden meer bezocht. Sinds dit elftal in de hoogste competitie speelt, zijn de bezoekersaantallen toegenomen.

Dit komt mede doordat dit team regelmatig speelt tegen topteams. Wedstrijden tegen Real Madrid en FC Barcelona zijn steevast uitverkocht. Dit brengt het gemiddelde omhoog.

Conclusie

In Spanje heb je verschillende topclubs. Bij de meest bekende club uit Spanje, kun je een rondleiding door het stadion krijgen. Toch, bieden nog meer club dit aan. Waarom? Omdat het een makkelijk verdienmodel is. Vooral grote clubs verdienen er veel geld aan. FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid verdienen het meeste door rondleidingen. Waarom? De tickets zijn hier duur en er komen veel mensen.

Een rondleiding door ‘Camp nou’ blijft het populairst. Een ticket hiervan kost minimaal €28,50. Voor een luxe-rondleiding betaal je €125. Je krijgt dan écht alles te zien. Je mag een kijkje nemen in de pers- en kleedkamer, mag het veld aanraken en krijgt een gepersonaliseerde foto.

Supporters Real Madrid