Populairste bezienswaardigheden Spanje

De 10 mooiste bezienswaardigheden in Spanje

Spanje telt in totaal honderden bezienswaardigheden. Hierop komen veel toeristen af. Zo vind je veel mooie gebouwen in Barcelona, een Picasso museum in Málaga en vind je het grootste kasteel van Spanje, in de hoofdstad, Madrid.

De meeste ‘toeristenattractie’ zijn belangrijk voor de wijken waarin deze liggen. Waarom? Omdat er veel mensen op af komen. Rondom drukke plekken vind je veel eetgelegenheden en winkels. Doordat er veel mensen komen, willen veel mensen ‘iets’ eten.

Hierdoor vind je tal van restaurants en cafés nabij de populairste bezienswaardigheden van Spanje. Zo heeft elke regio wel een ‘pronkstuk’. Wil je weten wat de populairste bezienswaardigheden van Spanje? Lees dan dit blog-bericht!

Sagrada Familia 

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is met afstand dé bezienswaardigheid van Spanje. Deze kathedraal heeft jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers. Deze kathedraal staat in Barcelona. De bouw begon op 19 maart 1882. Antoni Gaudí is de architect van dit bouwwerk. Hij heeft alles ontworpen. Antoni Gaudí was de bekendste en beroemdste architect van deze tijd.

Hij ontwierp meerdere populaire bezienswaardigheden. Deze man heeft tot aan zijn dood aan dit project gewerkt. Hij stierf in 1926. Sinds het begin van de bouw, is er nog niet gestopt.

Er wordt constant door gebouwd. Delen van deze kerk zijn alweer aan vervanging toe. Waarom? Omdat deze delen méér dan 130 jaar oud zijn. Op dit moment zijn ze druk bezig met de torens.

De bouw heeft alleen een tijdje stilgelegen door financiële problemen. Het hele project wordt voornamelijk betaalt door donaties van bezoekers. Gelukkig, komen hier genoeg toeristen. Jaarlijks meer dan vijf miljoen!

In 2026 is de opleveringsdatum. Of dat gehaald wordt? Is te betwijfelen. Op dit moment zijn ze druk bezig met de torens, maar ze zijn nog lang niet klaar. Het wordt het grootste kerkgebouw ter wereld. De torens worden 170 meter hoog. Uiteindelijk moet dit gebouw 18 torens krijgen. In 2019 stonden hier erg nog maar 8 van.

 

Sagrada Familia bezoeken

Het is uiteraard mogelijk om deze kerk te bezoeken. Vooraf is het verstandig om tickets online te kopen. Hierdoor hoef je niet in de rij te staan. Moet je dit wel? Dan sta je al snel uren in de rij. Logisch! Jaarlijks heeft deze kerk miljoenen bezoekers.

Heel veel mensen willen deze kerk van binnen zien. Online tickets kun je kopen via verschillende platformen. Het kan via de officiële website van deze basiliek, maar er zijn meer aanbieders. Kaartjes kun je ter plaatse kopen. Dit raden wij echter af. Vaak sta je uren in de rij. De kans dat je dezelfde dag aan de beurt komt, is klein. Vooral in de zomer. Dat is de drukste periode van het jaar.

Er zijn verschillende tickets beschikbaar. Zo kun je alleen de kerk bezoeken, of de kerk en de torens. Hierdoor zit er verschil in prijs. De prijs is niet hetzelfde bij alle aanbieders. Ben je in Barcelona? En wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je het beste ‘combinatietickets’ kopen.

Je bent in totaal goedkoper uit. Deze tickets kun je online kopen. Fast track tickets kosten €33.80. Met deze tickets hoef je niet in de rij te staan. Je kunt een vast ‘tijdslot’ reserveren Hierdoor weet je zeker dat je naar binnen mag.

Kinderen van 0 tot 10 jaar mogen gratis mee. Studenten en 65-plussers krijgen korting. Zij betalen geen €33.80, maar €27,30.

Als je de torens wilt bezoeken, ben je meer geld kwijt. Je betaalt dan minimaal €46.80 per persoon. Uiteindelijk ga je naar de top van deze toren, je hebt een fantastisch uitzicht over de stad. Vanaf deze hoogte kun je echt alles zien. Kinderen jonger dan 17 moeten begeleid worden.

Er gelden verschillende veiligheidsredenen. Zo mogen kinderen onder de 6 jaar, zwangere vrouwen, mindervaliden en slechtzienden deze toren niet bezoeken. Wil je deze kerk bezoeken met een gids? Dit kan! Je betaalt hiervoor € 48. De gids is wel Engelstalige. Helaas, hebben ze geen Nederlandse gids.

De openingstijden verschillen per seizoen van het jaar. Van november t/m maart is deze bezienswaardigheid 7 dagen per week open. Van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00. Zondag van 10:30 tot 18:00.

Vanaf maart zijn de openingstijden weer anders. Dit geldt specifiek voor maart tot oktober. In deze twee maanden is deze bezienswaardigheid 7 dagen per week over.  Maandag t/m zaterdag kun je deze bezienswaardigheid bezoeken vanaf 9:00 tot 19:00. Zondag opent het andere halfuur later, het sluit op dezelfde tijd.

In de periode tussen april en september, zijn de openingstijden weer anders. Op maandag t/m zaterdag vanaf 9:00 tot 20:00. Zondag beginnen ze anderhalf uur later en sluiten ze op dezelfde tijd.

Voor de kleding gelden speciale voorschriften. Zo is het niet toegestaan om met doorschijn kleding, blote buik of rug deze toeristenattractie te bezoeken. De schouders moeten bedekt zijn. Wil je een korte broek of een rokje dragen? Dit kan! Het moet lopen tot halverwege de dijen. Is het korter? Dan kom je niet naar binnen.

In jouw citytrip naar Barcelona, mag deze bezienswaardigheid zeker niet missen. Vanaf de buitenkant is het al een indrukwekkend gebouw, van de binnenkant ziet het er fantastisch uit. Vergeet één ding niet, koop tickets online! Hierdoor hoef je niet in de rij te staan. Wil je tickets ter plekke kopen? Dan sta je uren in de rij.

Soms kom je dezelfde dag niet meer aan de beurt.

 

Bezienswaardigheden-Madrid-

Koninklijk paleis van Madrid

 

De populairste bezienswaardigheid van de hoofdstad van Spanje, is het Koninklijke paleis van Madrid. Vroeger, woonde de koning hier, op dit moment werkt hij hier. Het koninklijke kasteel van paleis, is het grootste paleis van de wereld.

In totaal is het ruim 135.000 m2. Dat zijn ongeveer 26 voetbalvelden! In totaal zijn er meer dan 3400 kamers. Een gedeelte van dit kasteel kan bezocht worden, in het andere gedeelte wordt gewerkt. Sinds de koninklijke familie hier niet meer woont, kun je een deel bezoeken. Je krijgt een aantal mooie kamers te zien. De familie verhuisde naar een kleiner kasteel. Dit vonden ze beter bij hun zelf passen. Sinds 1931 woont hier niemand meer. Ze zijn verhuisd naar het paleis ‘Zarzuela’. Dit ligt in een buitenwijk van Madrid.

Ondanks dat dit kasteel misschien eenvoudiger is, is het nog steeds een fantastisch gebouw. Hier kun je echt heerlijk wonen.

Uiteindelijk zijn ze verhuisd naar een ‘normaler’ kasteel. Het huidige kasteel is een stuk kleiner, en staat in een normale wijk. Op de plek waar het koninklijke paleis van Madrid nu staat, stond vroeger een fort.

In 1734 brandde het kasteel van de koning af. Hierdoor werden ze opeens dakloos. Het was Koning Filips V die opdracht gaf, om dit paleis te laten bouw. Het werd gebouwd op dezelfde plek als het oude kasteel. Het paleis is volledig gemaakt van steen. De architect was Sacchetti. Hij mocht het grootste paleis van de wereld ontwerpen. Koning Filips V, heeft hier nooit gewoond. De eerste bewoner was Karel lll. 

In 1734 begon de bouw van dit paleis. Uiteindelijk was het in 1755 af. De koning trok in 1764 in. Dit was het eerste jaar dat het kasteel bewoond werd. Ruim 9 jaar waarna het af was.

 

Rondleiding door het paleis

Het is mogelijk om een gedeelte van dit paleis te bezoeken. De tuin is gratis te bezoeken. Ga je op vakantie naar Madrid? Dan mag een bezoekje niet ontbreken. Het is een unieke ervaring. 

Zo’n groot kasteel, zie je nooit meer. Logisch! Het is het grootste kasteel van de wereld. Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken in Madrid? Koop dan een combinatieticket! Je bent dan een stuk goedkoper uit. Hoe meer bezienswaardigheden je bezoekt, hoe meer korting je krijgt.

Het koninklijk paleis van Madrid is zeven dagen per week open. In de maanden oktober t/m maart van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00. Op zondag wijken de openingstijden af.

Het opent op dezelfde tijd, maar sluit 2 uur eerder. Vanaf april t/m september zijn de openingstijden weer anders. Ze beginnen om 10:00 en sluiten om 19:00. Alleen zondag zijn de openingstijden anders. Ze beginnen om 10:00, maar sluiten om 16:00.

Wil je de prachtige tuin bezoeken? Dit kan! Hiervoor zijn aparte openingstijden. Deze zijn bijna hetzelfde als dan van het koninklijke paleis. 

De tuin opent van Oktober t/m maart van 10:00 tot 18:00. Dit 7 dagen per wijk. Vanaf April is de tuin langer open.

Het wordt geopend om 10:00, het sluit om 20:00. In de maanden april t/m september is de bezienswaardigheid 2 uur langer open. Het park is gratis te bezoeken, evenals de tuin. Hiervoor heb je geen kaartje nodig. 

Prado museum Madrid

Prado museum Madrid

Het Prado museum hoort bij de populairste bezienswaardigheden van de Spaanse stad, Madrid. Jaarlijks komen er miljoen mensen om de kunstwerken te bekijken. In totaal staan er meer dan 5000 kunstwerken. Van schilderijen tot beelden, van spullen tot tekeningen, je vindt er van alles.

Het grootste deel van de collectie komt uit de 14e tot 19e eeuw. Je vindt er meer dan 5000 tekeningen, duizenden prenten, honderden munten en medailles en meer dan 2000 kunstwerken.

Als je deze toeristenattractie wil bezoeken, kun je een combinatieticket kopen. Dit wordt vaak gedaan met het koninklijke paleis in Madrid. Dit zijn de twee populairste bezienswaardigheden van Madrid. In totaal komen hier miljoenen bezoekers. In de buurt van deze bezienswaardigheden vind je restaurants, cafés en hotels. Waarom? Omdat hier enorm veel mensen zijn.

Dit gebouw was niet bedoeld als kunstmuseum. In 1785 werd er opdracht gegeven voor de bouw van dit gebouw. Het moest een museum worden voor ‘natuurwetenschap’. In 1820 besloot de Spaanse familie er een kunstmuseum van te maken.

Achteraf blijkt dit een goede set. Sindsdien zijn de bezoekersaantallen gestegen. Hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten. Het Prado museum is goed bereikbaar via het openbaar vervoer. De meeste mensen die dit museum bezoeken, komen met het openbaar vervoer. Vandaar is het belangrijk dat het goed te bereiken is.

Was het minder goed bereikbaar? Dan kwamen er minder mensen.

 

Kaartjes kopen voor het Prado museum Madrid

Online kun je kaartjes kopen als je het ‘Prado museum’ wilt bezoeken. Er zijn verschillende tickets beschikbaar. Als je een gids wilt, betaal je meer. Deze kan je meer vertellen over de voorwerpen die in het kasteel liggen. Tickets zijn beschikbaar vanaf 15 euro. Bestel de skip the line tickets, en je hoeft niet in de wachtrij te staan.

Dit is het grote voordeel van online bestellen. Hierdoor kun je de wachtrij mislopen. Wil je tickets ter plekke kopen? Dan kan! Je staat alleen wel in de wachtrij. Dit kan uren duren. 65-plussers krijgen korting. Zij betalen € 7,50.  Kinderen en studenten tot 25 jaar zijn gratis.

Wanneer je van plan bent meerdere bezienswaardigheden te bezoeken, koop dan een combinatieticket. Hierdoor ben je goedkoper uit.

Stadion Camp Nou Barcelona

Camp nou

Camp nou is het voetbalstadion van FC Barcelona uit het gelijknamige, Barcelona. Het is een voetbalclub uitkomend op het hoogste niveau in Spanje. Dit voetbalelftal hoort bij de beste clubs van de wereld.

De club heeft een indrukwekkende historie. Sinds hun oprichting, in 1899, won dit team tientallen prijzen. FC Barcelona werd 26 keer kampioen, won 31 keer de beker, 13 keer de Spaanse supercup en 4x de Champions League. Het is de op één na succesvolste club van Spanje. De succesvolste club, is Real Madrid. 

Deze ploeg won 13 keer de Champions League. Hier komt geen één bij club in de buurt. 

Ondanks Real Madrid de betere club is, worden er bij FC Barcelona meer rondleiding gegeven. Het stadion werd gebouwd tussen 1954 en 1957. Sinds die tijd, is het stadion meerdere keren verbouwd. In totaal heeft dit stadion bijna 1.75 miljard euro gekost. Op dit moment is er plaats voor 99.000 toeschouwers. Het is het grootste stadion van Spanje.

Niet alleen van Spanje, ook van Europa. Jaarlijks wordt deze rondleiding door honderdduizenden mensen gelopen. Dit zijn vooral voetbalfans. Ben je geen voetbalfan? En ben je op vakantie in Barcelona? Dan kun je alsnog ‘Camp nou’ bezoeken.

 

Rondleiding door Camp nou

Een rondleiding door Camp nou hoort bij de populairste bezienswaardigheden van Spanje. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen dit stadion. In het stadion zitten jaarlijks miljoenen mensen. 

Tickets voor een rondleiding zijn beschikbaar vanaf € 28,00. Voor dit geld krijg je een standaard rondleiding. Je krijgt een rondleiding door het museum van FC Barcelona. Je vindt hier alle prijzen van de clubs, verschillende shirts van topspelers en belangrijke items in de historie van deze club.

FC Barcelona zit in zwaar weer. Om deze reden moesten ze sterspelers ‘Leonel Messi’ laten gaan. Hij koos voor het grote geld en ging voetballen bij Paris Saint Germain. Deze club koopt de laatste jaren veel topspelers.

Heb je een hekel aan wachten? Koop dan de ‘skip the line tickets. Je hoeft dan niet te wachten in de rij. Er zijn online tickets beschikbaar, waarbij je wel moet wachten. Hier moet je goed opletten. Kinderen tussen de 0 en 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Kinderen tussen de 4-10 en 70-plussers krijgen korting. Deze groep betaalt € 21,00 per ticket.

Er zijn verschillende tickets beschikbaar. Er zitten enorme prijsverschillen in. Zo kost het goedkoopste ticket € 28,00, en het duurste € 125,00.

Koop je een ticket van 28 euro? Dan krijg je alleen het museum te zien. Regelmatig loopt er een gids mee, dit is niet altijd zo.  Je leert vooral meer over de geschiedenis van de club, kunt de prijzenkast zien en ziet shirtjes van topspelers.

In het museum hangen shirtjes van Messi, Xavi en Iniesta. Xavi is op dit moment de trainer van FC Barcelona. Vroeger, speelde hij zelf bij deze topclub. In totaal speelde hij meer dan 600 wedstrijden voor deze topclub. Messi speelde nog meer wedstrijden. In totaal speelde hij 767 wedstrijden voor deze topclub.

Koop je een duurder kaartje voor het stadion? Dan krijg je veel meer te zien!  Als je dit graag wil, koop dan tickets voor ‘Players Experience Tour’. Bij deze tour krijg je echt alles te zien. Van het veld tot de kleedkamer, van het spelershome tot de perskamer. Wanneer je écht fan bent van deze club, is dit een unieke ervaring.

Mocht je geen voetbalfan zijn, dan vinden veel mensen dit te duur. Dit is een ideaal vader-zoon uitje. Wanneer je gaat voor de ‘Players Experience Tour’ tickets, duurt deze rondleiding 90 minuten. Er loopt een gids mee, deze spreekt verschillende talen. Elke dag loopt er een andere gids mee, hier moet je rekening houden. Je kunt ook oortjes krijgen.

Je hebt dan de gids in eigen taal. Het kan in de volgende talen: Spaans, Russisch, Frans, Engels, Duits, Portugees, Chinees, Italiaans, Japans en Nederlands. Keuze genoeg, dus! Ben je écht fan van deze club? Dan kun je het best voor de duurste tickets gaan. Het is nou eenmaal een unieke ervaring.

Als je deze kaartjes wil, boek dan op tijd. Het kan verstandig zijn om tickets online te bestellen. Hierdoor heb je meer zekerheid. Wanneer je deze tickets wilt kopen, en je doet het bij het stadion, kan het zijn dat ze niet meer beschikbaar zijn. Per dag zijn er een aantal tickets beschikbaar voor deze experience.

Zit het vol? Dan heb je pech. Wanneer je dit kaartje online koopt, hoef je niet in de rij te staan. Dit is een groot voordeel! 

 

Tickets kopen voor FC Barcelona

 Als je voetbalfan bent en op vakantie bent in Barcelona, kun je een wedstrijd bezoeken van FC Barcelona. Voor veel mensen is dit een unieke ervaring. Zeker, als het stadion is uitverkocht. In totaal kunnen er meer dan 99.000 toeschouwers naar binnen. Hiermee is dit het grootste stadion van Europa.

 De bouw begon in 1954. Sindsdien is het stadion meerdere keren gerenoveerd. Als je een wedstrijd wilt bezoeken, heb je een kaartje nodig. Kaartjes kun je online bestellen bij verschillende aanbieders. Dit kan bijvoorbeeld bij: Ticketbar, Viagogo, SportEvents 365 en via de officiële website van de club.

 Tickets kun je ook kopen bij het stadion zelf. Wil je dat alles geregeld wordt? Dan kun je tickets kopen via voetbalticketexpert.nl. Deze partij biedt volledige voetbalreizen aan. Je krijgt een ticket + hotel + vliegreis voor een vaste prijs. Goedkoop, is dit zeker niet. Je betaalt minimaal € 300,00 per persoon. Wil je naar een mooie wedstrijd? Dan ben je een stuk duurder uit.

Zeker, als je wilt naar wedstrijd tegen Real Madrid. Dan betaal je de hoofdprijs. De ticketprijzen gaan ‘over de kop’. De prijzen stijgen het hardst op de ticketplatformen. Hier komt vraag en aanbod samen.

Heel veel mensen willen naar deze wedstrijd, en heel weinig willen hun kaartje verkopen. Hierdoor krijg je een steeds hogere prijs. Het stadion is ongeveer twee keer zo groot als de Amsterdam Arena. Wil je in Nederland kaartjes kopen? Dan heb je weinig opties. Je kunt de kaartjes online kopen en telefonisch. Als je telefonisch kaartjes wilt kopen, bel dan naar +34 93 496 36 00. 

Dit nummer is te bereiken van maandag t/m zaterdag. De openingstijden zijn verschillend. Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 20:00. Zaterdag vanaf 10:00 tot 14:00. Tickets, zijn zeker niet goedkoop. Wanneer je op het hoogste punt zit in het stadion, tegen een slechte tegenstander, betaal je minimaal € 39,00 per ticket. Voor dit geld heb je de ‘slechtste’ plekken. 

Vanaf het hoogste punt in het stadion kun je erg weinig zien. Als de tegenstander beter wordt, worden de kaartjes duurder. Tegen een club als Sevilla, betaal je voor dezelfde plaats al € 79,00. Champions Leaguewedstrijden zijn duurder. Deze tickets beginnen bij € 70,00. Wil je op een normale plek zitten? Dan betaal je al snel het driedubbele.

Als FC Barcelona tegen Real Madrid moet, betaal je honderden euro’s voor een kaartje. VIP-kaartjes kosten dan al snel € 1000.

Wanneer je met je gezin naar een wedstrijd wil, en je wilt op een normale plek zitten, dan betaal je ongeveer € 100 tot € 120 per ticket. 

Een wedstrijd bezoeken is zeker niet goedkoop, wel is het de moeite waard. Vooral voor voetbalfans.

 

Picasso museum

Picasso museum Barcelona

Het Picasso museum in Barcelona hoort bij de meest bezochte musea van dit land. In dit museum vind je duizenden werken voor Pablo Picasso. De kunstenaar openende dit museum zelf. Het werd geopend in 1964, het zit gevestigd in een middeleeuws paleis. Het ligt in de wijk ‘La Ribera’. 

De kunstwerken die je hier vindt, zijn voornamelijk gemaakt in de periode van 1890 tot 1957. Barcelona is niet de enige plek waar je een ‘Picasso museum’ vindt. In de steden ‘Malaga’ en ‘Parijs’ vind je dit museum ook. 

In Malaga zijn vooral kunstwerken van de familie te zien. Hier vind je duizenden objecten. Van tekeningen tot schilderijen. Je ziet hier echt van alles.  Jaarlijks komen er méér dan 1 miljoen bezoekers naar deze locatie. Hiermee behoort dit museum tot de 10 populairste bezienswaardigheden van Spanje. Er komen vooral veel artiesten op af. Dit is de plek voor mensen die houden van kunst. Logisch! Het is een kunstmuseum! 

Wil je deze bezienswaardigheid bezoeken? Dan moet je ver van tevoren reserveren.  Wij raden het af om ter plekke kaartjes te kopen. Regelmatig, staan mensen hier uren in de rij. Als je online tickets koopt, hoef je niet in de rij te staan. Dit is een groot voordeel. Tickets zijn beschikbaar vanaf € 12 per persoon. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis. 65-plussers krijgen korting. Deze mensen betalen € 7.

Wil je een rondleiding met een gids? Dan ben je duurder uit! De gids spreekt Engels en vertelt je meer over de kunstwerken. De openingstijden verschillende. Elke maandag is dit museum gesloten. De rest van de dagen is het open vanaf 10:00 tot 19:00. Op feestdagen kunnen de openingstijden anders zijn. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met het museum.

Donderdagmiddag kun je het museum gratis bezoeken Dit kan vanaf vier uur ‘s middags. De eerste zondag van de maand is het museum gratis te bezoeken.

Wij zouden niet op één van de twee dagen gaan. Waarom niet? Omdat het dan nog drukker is dan normaal. Omdat niemand een kaartje nodig heeft, zijn de rijen nog langer.

Bezoek je Barcelona? Dan kun je deze bezienswaardigheid niet missen. Er staan meer dan 4300 kunstwerken. Deze zijn allemaal gemaakt door de schilder, Pablo Picasso. Het museum zit gevestigd in een geweldig gebouw. Het gebouw was vroeger een paleis. Om deze reden heeft het veel uitstraling. Wil je meerdere kunstmusea bezoeken? Koop dan een combinatieticket. Je kunt dan voor 35 euro 5 musea bezoeken.

In totaal ben je een stuk goedkoper uit.

Cuevas Del Drach

De grotten van Mallorca worden ook wel ‘Cuevas Del Drach’, genoemd. Dit is de populairste bezienswaardigheid van het eiland, Mallorca. In deze grotten vind je het grootste ondergrondse meer van Spanje. Niet alleen van Spanje, van heel Europa. Het ondergrondse meer is 170 meter lang en 30 meter breed. 

In deze grot vinden regelmatig concentreren en evenementen plaats. Nu is het al een bijzonder ervaring, zeker als je favoriete band, ondergronds speelt. Dit maak je niet vaak mee. Mallorca staat toch wel bekend als zon-, zee- en zuip-eiland. Eigenlijk is het een heel mooi eiland. Er is van alles te doen. 

De excursie duurt ongeveer 1 uur. Je krijgt van alles te zien. Het is zeker een unieke ervaring. Er is een gids aanwezig, de spreekt verschillende talen. Je krijgt meer te zien van het grootste ondergrondse meer van Europa. Tijdens deze tour speelt er livemuziek. Tickets zijn beschikbaar vanaf € 38 per persoon.  Kinderen en 65-plussers krijgen korting. Wil je met een grote groep gaan? Dan valt er nog wat te onderhandelen.

De groten werden al in 1338 bezocht. Hier zijn verschillende bewijzen voor gevonden. Sinds er een Duitse topfotograaf is geweest, wordt deze bezienswaardigheid steeds beter bezocht. Mallorca zelf, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Jaarlijks vieren hier steeds meer mensen vakantie.

Het is  zowel populair bij gezinnen als bij jongeren. Over het algemeen wordt dit eiland gezien als ‘vakantie-eiland’. Het is behoorlijk toeristische. Op het hele eiland vind je unieke bezienswaardigheden. Dit is een goed voorbeeld hiervan.

De grotten zijn miljoenen jaren geleden ontstaan. Wanneer precies? Dat is niet bekent. Wetenschappers schatten 11 tot 5.3 miljoen jaar geleden. De zee was toen een stuk warmer. Hierdoor ontstond een opeenstapeling van koralen, schelpen en andere zeedieren. Dit ontstond op de zeebodem. Eigenlijk bestaat de grot vooral uit fossiele en resten uit deze tijd. De temperatuur in de grot is altijd hetzelfde. Het ligt tussen de 17 en 21 graden.

In deze grot kun je verschillende dingen doen. Zo zit er in de buurt een restaurant gevestigd, verschillende stranden en leuke winkelstraatjes. Wil je een boot huren? Ook dit is mogelijk. Rondom deze bezienswaardigheid vind je verschillende verhuurbedrijven.

Rondom de grot zijn er meer dan genoeg parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn gratis. Rondom de grot heb je gratis wifi. Ben je op vakantie op Mallorca?  Dan kun je een souvenir kopen in de souvenirwinkel.

De tour duurt ongeveer 1 uur. Dit is inclusief het concert. De toegangskaarten zijn op een bepaalde tijd.  Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent. Als je niet op tijd bent, heb je pech. Je mag de volgende ronde niet mee.

Dit is écht een aanrader om te bezoeken. Veel meer mensen zouden deze bezienswaardigheid moeten bezoeken. Zo’n ervaring is echt uniek. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die de grotten bezoeken. De laatste jaren stijgen de bezoekersaantallen. Behalve, tijden de Coronacrisis namen de bezoekersaantallen af.

In deze jaren waren er veel minder toeristen. Hier hebben veel ‘toeristenattracties’ last van gehad. Hierdoor hadden ze minder inkomsten. Vooral de horeca- en recreatiesector had het lastig. Dit omdat de recreatiesector het voornamelijk moet hebben van toeristen uit het buitenland.

Vorige jaar was het een extreem goed jaar voor de recreatiesector in Nederland. Nederlanders gingen massaal in eigen land op vakantie. Hierdoor verdiende de recreatieondernemers goed geld. Dit was anders voor de strandtenthouders. Deze mensen hadden een slecht jaar.  Vooral in Mallorca. Deze strandtenten moeten het vooral hebben van buitenlandse-toeristen. Als deze er niet zijn, verdienen ze minder geld. Doordat er minder toeristen waren, is een deel van het eiland werkloos geworden.

Toeristen zijn enorm belangrijk voor de economie op de Spaanse eilanden. Mensen eten, drinken en slapen toch op het eiland. Het zorgt voor werkgelegenheid en bedrijvigheid. De populaire bezienswaardigheden, het klimaat en de stranden, zorgen ervoor dat er veel toeristen komen.  

El Escorial

El Escorial

El Escorial was ooit het kasteel van Spanje. Op dit moment wordt het voor verschillende dingen gebruikt. Zo kun je en deel bezoeken, is een ander deel een bibliotheek en liggen er graven van de koninklijke familie.  Het gebouw is meer dan 200 meter lang, het heeft een oppervlakte van 130.000 vierkante meter, in het gebouw vind je meer dan 4.000 kamers.

In Totaal is er meer dan 16 kilometer aan gangen. Hiermee is dit het één na grootste paleis van Spanje. Het grootste kasteel van Spanje staat ook in Madrid. Dit kasteel heet ‘het koninklijke kasteel van Spanje’. Het kasteel is ruim 135.000 vierkante meter groot. Op dit moment werkt de koning hier. Het kasteel is ontworpen door Juan Batista de Toelde hij was een bekende architect in die tijd. Tijdens de bouw overleed de architect. 

Naar zijn dood heeft Juan de Herrera de taak overgenomen. Dit gebouw werd gebouwd in opdracht van Koning Filips II. Hij wou een laatste rustplaats voor zijn vader. De vader van Koning Filips II, was Carlos V. 

Dit gebouw staat op de werelderfgoedlijst. Nog niet heel lang, namelijk sinds 1984. Jaarlijks ontvangt deze bezienswaardigheid ongeveer een half miljoen bezoekers. Hiermee behoort het bij de populairste bezienswaardigheden van Spanje. Het koninklijk paleis van Spanje heeft meer bezoekers. Hier komen jaarlijks enkele miljoenen bezoekers.  

 

Rondleiding door het El Escorial 

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door dit gebouw. Tijdens deze tour krijg je verschillende hoogtepunten te zien. Je krijgt de graftombes gezien van 26 leden van de koninklijke familie.  Dit ziet er erg indrukwekkend uit. De wanden in het kasteel zijn veelal geschilderd. Dit ziet er fantastisch uit! In de bibliotheek vind je meer dan 40.000 boeken. Het grootste deel van deze boeken, is al erg oud.

 

Ibiza stad

Ibiza-stad

Ibiza-stad is de hoofdstad van het partyeiland, Ibiza. In deze stad wonen ongeveer 50.000 mensen. Jaarlijks komen er honderdduizenden bezoekers. In de hoofdstad van Ibiza is van alles te doen. Nabij deze stad vind je verschillende stranden. Deze zijn vooral populair in de zomer. Een strand vind je in de stad ‘Talamanca’.

Het uitgaansleven is één van de redenen dat mensen deze stad bezoeken. Je vindt er verschillende uitgaansgelegenheden. Zowel luxe-restaurants als normale cafés. Hierdoor is de stad voor iedereen te bezoeken. Voordat je een restaurant binnenloopt, kijk dan eerst naar de prijzenlijst. Doe je dit niet? Dan kan het een duur ‘geintje’ worden. Sommige restaurants zijn erg duur, zonder dat je dit vanaf de buitenkant ziet.

Een andere populaire bezienswaardigheid in dit deel van de stad is de ‘Dalt Vila’. Deze vind je in het centrum van deze hoofdstad. Dalt Vila is het oudste deel van deze stad. Hier vind je verschillende bezienswaardigheden. Veel smalle straatjes met gezellige boetiekjes. 

Ciutat de les Arts i les Ciències

Ciutat de les Arts i les Ciències is één de populairste bezienswaardigheid van Spanje. Jaarlijks komen er honderdduizenden toeristen op af. Het wordt ook wel ‘de stad van de wetenschap en kunst’, genoemd. De bouw begon in 1989, uiteindelijk heeft het 20 jaar geduurd. Het totale complex heeft een oppervlakte van 2 vierkante kilometer. Op dit terrein staan zes verschillende gebouwen.

Deze worden door de meeste mensen als erg ‘futuristische’ gezien. Het zijn de gebouwen van de toekomst. Deze staan vooral bekend om de architectuur. Bezoekers kunnen over het hele terrein wandelen.

Wil je één van de zes bezienswaardigheden bezoeken? Dan heb je een apart kaartje nodig. Om het terrein op te komen, heb je ook een kaartje nodig. Op het terrein vind je verschillende musea. Voorbeelden hiervan zijn een kunst- en wetenschapsmusea. Voor mensen die hiervan houden, is dit de ideale bezienswaardigheid.

In de regio Valencia wordt deze ‘toeristenattractie’ het meest bezocht.  De ene toerist wandelt langs de gebouwen, terwijl de andere overal naar binnen wil. Wanneer je alle gebouwen wilt bezoeken, kun je korting krijgen. Je kunt dan het best een combinatieticket kopen.

Met zo’n ticket kun je overal naar binnen. Wanneer je alle kaartjes loskoopt, ben je een stuk duurder uit.

De tuin wordt door veel toeristen bezocht. Deze is in totaal 17.000 vierkante meter groot. De tuin bestaat uit twee verschillende delen. Het ene deel is altijd open, het andere deel niet. Het gesloten deel veranderd in de zomer naar een openluchtdiscotheek. Dit is écht een toeristenattractie in de zomer.

Hier komen extreem veel mensen op af. Als je in de tuin wandelt, heb je een uitgebreid uitzicht over het hele park. Voor veel mensen is dit een unieke ervaring. In de loop van de jaren zijn er verschillende gebouwen bijgebouwd. Op dit moment staan er 6 gebouwen. Deze worden allemaal druk bezocht door toeristen.

 

Tickets kopen voor Ciutat de les Arts i les Ciències

Als je deze bezienswaardigheid wilt bezoeken, heb je tickets nodig. Deze kun je kopen via verschillende website. Je kan een kaartje kopen via de officiële wedstrijd. Je hebt dan zekerheid dat je naar binnen mag.

Tickets zijn ook fysiek te koop. Dit kan bij deze gebouwen zelf. Als je een ticket koop om op het terrein te komen, mag je niet overal naar binnen. Zelf mag je alleen op het terrein lopen.  De verschillende gebouwen hanteren allemaal andere prijzen. Zo betaal je voor het museum € 8.00, terwijl je voor het Oceanografic € 31,90 betaalt.

Op woensdag kun je korting krijgen. Dit geldt bijvoorbeeld bij het ‘Hemisfèric’. Je betaalt dan 50% minder. Boek je ver van tevoren? Dan kun je ook korting krijgen! Meestal krijg je dan zo’n 15 procent korting.

Het duurste gebouw om te bezoeken is het ‘Oceanografic Aquarium’. Dit is het grootste aquarium van Europa. Jaarlijks komen hier duizenden toeristen op af. Het is zeker een unieke ervaring. Dit is het belangrijkst het gebouw van deze locatie. Waarom? Omdat deze locatie het meeste bezoekers trekt.

 

Conclusie

In Spanje heb je tientallen bezienswaardigheden. Als je dit blog-bericht hebt gelezen, weet je welke bezienswaardigheden populair zijn.

De bekendste toeristenattractie is de Sagrada Familia. Jaarlijks ontvangt deze kerk meer dan vijf miljoen bezoekers. Hiermee is het de populairste bezienswaardigheid van Spanje.