De 10 grootste steden van Spanje

Spanje is een groot land in Europa. In dit land wonen ongeveer 48 miljoen mensen. Dit is ongeveer drie keer zoveel dan in Nederland. Spanje is ook een groot land in oppervlakte. De totale oppervlakte van dit land is 505.992 km2.

Spanje is niet het grootste land van Europa. Verschillende landen hebben meer inwoners. Voorbeelden hiervan? Rusland, Frankrijk, Italië en Duitsland. Het grootste land van Europa in oppervlakte? Dat is Rusland. Dit land heeft een oppervlakte van 17.075.4000 vierkante kilometer.

In Spanje heb je verschillende grote steden. Voorbeelden hiervan? Barcelona en Madrid! Wil je weten wat de tien grootste steden van Spanje zijn? Lees dan dit blog-bericht.

Bezienswaardigheden-Madrid-

Madrid

De stad met de meeste inwoners is de Hoofdstad van Spanje, Madrid. In deze stad wonen méér dan 3.300.000 mensen. Dit aantal groeit nog jaarlijks. Waarom? Omdat veel mensen in de hoofdstad willen wonen.

In de zomer zijn er meer mensen in Madrid. Dan vind je er veel toeristen.

Bezienswaardigheden Madrid

Madrid telt tal van bezienswaardigheden. Logisch! Het is de hoofdstad van Spanje. Jaarlijks trekken deze trekpleisters veel toeristen.

In de hoofdstad vind je méér dan 25 bezienswaardigheden. Toch, komen er meer toeristen naar Barcelona. Waarom? Omdat Barcelona populairdere bezienswaardigheden heeft. De populairst bezienswaardigheid in Madrid is het ‘Palico Real Madrid’.

Dit was het koninklijk kasteel van Spanje. Op dit moment wordt het gebouw gebruikt als ‘werkpaleis’.  Dit paleis valt te bezoeken. Je kunt een rondleiding krijgen. Wat je te zien krijgt? Verschillende kamers in dit kasteel!

Een ticket is al te bestellen vanaf 15 euro. Wil je een uitgebreide rondleiding? Dan ben je meer geld kwijt. Een rondleiding door het kasteel, met gids, kost minimaal 26 euro. Heb je een kind jonger dan vijf? Deze mag gratis meer naar pinnen.

Jongeren tussen de 5 en 16 jaar en 65-plussers krijgen korting. Deze mensen betalen €7.50 per kaartje.

Deze bezienswaardigheid is op een aantal dagen in het jaar gratis te bezoeken. Op 18 en 12 oktober, is de toegang gratis.

De tuin om het kasteel heen, is gratis te bezoeken. Dit paleis werd gebouwd in 1734. Voor wie? Voor de toenmalige koning. Waarom? Omdat het andere paleis was afgebrand. Dit paleis is ontworpen door Juvarra. Dit was een bekende architect in deze tijd. De eerste koning die erin ging wonen? Dat was koning Karel III. Dit vond plaats in 1764.

Kasteel ‘Palacio Real’, is het grootste paleis van de wereld. Het is 135.000 m2 groot. Dit paleis bevat 3418 kamers.

Sinds het jaar 1931, woont de koninklijke familie hier niet meer. Op dit moment wonen ze in een ‘eenvoudig’ kasteel.

Ben je in buurt van Madrid? En hou je van kunst en historie? Dan kun je deze bezienswaardigheid bezoeken! Waarom? Omdat het een unieke ervaring is! Jaarlijks weten miljoen bezoekers deze trekpleister te vinden.

Hiermee is het één van de populairste bezienswaardigheden van Spanje.

Een andere populair bezienswaardigheid in Madrid? De ‘Santa María Real la Real de La Alumedana’, kathedraal. De bouw van deze kathedraal begon in 1883. In 1993 werd de bouw afgerond. Uiteindelijk zijn ze méér dan honderd jaar bezig geweest met de bouw. Deze kathedraal is officieel ingewijd. Door wie? Door Paus Johannes Paulus II.

Deze kathedraal vind je naast het Koninklijk paleis. Hiermee vind je twee populaire bezienswaardigheden, dicht bij elkaar.

Ben je in Madrid? Dan kun je deze twee bezienswaardigheden op één dag bezoeken.

De kathedraal van Madrid ziet er van de buitenkant fantastisch uit. Van de binnenkant? Van de binnenkant ook!

Deuren zijn van echt brons, op de muren vind je muur schilderijen, ook is er veel goud aanwezig. Het indrukwekkendste van deze bezienswaardigheid? De crypte met 558 zuilen.

Ben je in Madrid? En wil je bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je zeker een bezoek brengen aan deze kathedraal.

Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je korting krijgen! Hoe dit werkt? Je kunt online kaartjes kopen voor verschillende bezienswaardigheden. Je hebt dan een ‘combinatieticket’. Hiermee ben je een stuk goedkoper uit!

Dagelijks is de kathedraal open van 10:00 tot 20:00. In de zomermaanden tot 21:00. De openingstijden zijn ruim. Wanneer je het best kunt gaan? S’ Avonds! Waarom? Omdat het dan het minst druk is.

De kathedraal is gratis te bezoeken. Wil je naar het museum in deze kathedraal? Dan heb je een kaartje nodig! Hiervoor betaal je 7,50 euro.

Wil je een kaartje kopen? Dan kun je dit online doen. Voordeel hiervan? Je hoeft niet in de rij te staan. Een kaartje kopen hoeft alleen als het museum wil bezoeken.

Bezienswaardigheden-Barcelona

Barcelona

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. Ook is het de één na grootste stad van Spanje. Barcelona heeft 1.664.182 inwoners. De stad trekt jaarlijks veel toeristen. Waarom? Omdat er van alles te doen is. Barcelona is een stad van de architectuur.

Er zijn verschillende bezienswaardigheden die bekend staan om de ‘architectuur’. Voorbeelden hiervan? De Sagrada Familia! De Sagrada Familia is de populairste bezienswaardigheid van Spanje.

Jaarlijks ontvangt deze trekpleister minimaal 4 miljoen bezoekers. Een andere populaire bezienswaardigheid? Het ‘Picasso museum’. Hier vind je duizenden kunststukken van deze kunstenaar.

Het museum is geopend door Pablo Picasso zelf. Antoni Gaudí  is de bekendste architect van de stad.  Hij is geboren op 25 juni 1852, hij stierf op 10 juni 1926. In de tijd dat hij leefde, was hij de bekendste architect van zijn tijd.

Hij ontwierp verschillende trekpleister zoals  de Sagrada Familia!

Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona is een populaire vakantiebestemming. Waarom? Je vindt er veel mooie gebouwen. Nog een andere reden? Het klimaat! In Barcelona is het meestal heerlijk weer.

Dit trekt mensen uit de hele wereld. Ook veel voetbalfans komen naar Barcelona. Waarom? Omdat ze een wedstrijd wil bezoeken van FC Barcelona. FC Barcelona is één van de grootste voetbalclubs van Spanje.

Deze club heeft een rijke geschiedenis. De club heeft al heel veel prijzen gewonnen.  Zo werden ze 25 keer landskampioen. Barcelona won vijf keer ‘de cup met de grote oren’, ook wel de ‘Champions League’ genoemd.

Ben je in Barcelona? En wil je een rondleiding door het stadion van Barcelona? Dit is mogelijk!  Er zijn verschillende tickets beschikbaar. Voor een ‘normaal’ ticket betaal je €28,00. Je krijgt dan een rondleiding door het museum. Wat je hier vindt? Alle prijzen van deze voetbalclub!

Ben je écht fan? En wil je het veld aanraken, de kleedkamers zijn, een gepersonaliseerde foto en de perskamer bekijken? Dit kan! Je krijgt dan een rondleiding onder begeleiding van een Engelse gids

Deze tickets zijn een stuk prijziger. Je betaalt namelijk €125,00 per ticket. Goedkoop, is het niet. Een unieke ervaring? Dat zeker wel! Wil je Camp nou bezoeken? Dan kun je het best online een kaartje kopen. Waarom? Omdat je dan goedkoper uit bent. Een ander voordeel? Je hoeft niet in de rij te staan.

Koop je een ticket ter plekke? Dan betaal je 3 euro extra! Dit zijn zogenaamde ‘afhandelingskosten’. Je betaalt meer en staat in de rij. Wil je naar Camp Nou? Koop dan tickets online! Dit kan bij verschillende aanbieders.

Wil je meerdere bezienswaardigheden kopen? Dan kun je een ‘combinatieticket’ kopen. Hiermee heb je toegang tot meerdere bezienswaardigheden. De voordelen hiervan? Je bent goedkoper uit!

Doordat je na meerdere bezienswaardigheden gaat, krijg je korting op de ticketprijs. Ben je écht voetbalfan? Bezoek dan een wedstrijd van FC Barcelona. Het is een unieke ervaring. Wil je een wedstrijd bezoeken? Dan heb je een kaartje nodig.

Deze kun je online kopen. Standaard kaartjes kun je kopen op de officiële website. Wil je vlucht + hotel + ticket in één? Dit is mogelijk! Je betaalt hier wel voor. Hoeveel? Minimaal €350,00 per persoon.

De populairste trekpleister in Barcelona is de Sharga Familia! Dit is de meeste bezochte bezienswaardigheid van dit land. De architect van deze trekpleister? Dat is Antoni Gaudí. De bouw is begonnen in 1882. Tot op heden is de bouw nog niet afgerond. Ze zijn voortdurend aan het bouwen. Wanneer het ene deel klaar is, moet het andere deel al gerenoveerd worden.

Sinds het begin van de bouw, heeft de bouw maar een paar jaar stilgelegen. Dit was tijdens de Spaanse Burgeroorlog! De oorlog begon op 17 juli 1936, en eindigde op 1 april 1939.

Wanneer de basiliek helemaal klaar is, dat is lastig te zeggen. De opleveringsdatum is op dit moment in 2026. Of ze dit gaan halen? Dat is nog maar de vraag! Deze basiliek is 90 meter lang, 60 meter breed en 170 meter hoog.

De torens, zijn nog wel in aanbouw. De bouw wordt voornamelijk gefinancierd door giften van bezoekers. Doordat de bouw zo lang duurt, moeten verschillende delen, alweer gerenoveerd worden.

Ondanks deze basiliek nog niet af is, is het dé bezienswaardigheid van Barcelona. Jaarlijks komen er ruim vijf miljoen bezoekers. Wil je deze basiliek van binnen zien? Dan heb je een ticket nodig! De prijzen hiervan zijn verschillend. Je betaalt minimaal €33,80. Wil je de Sagrada Familia écht bezoeken? Koop dan je kaartje online. Waarom? Omdat je dan niet in de rij hoeft te staan.

Moet je dit wel? Dan krijg je (zeer) waarschijnlijk de basiliek niet te zien, zeker niet dezelfde dag. Hiervoor zijn de rijen gewoon te lang.

Ben je in Barcelona? Dan kan je een bezoek brengen. Het is een unieke ervaring!

Bezienswaardigheden Valencia

Valencia

Valencia is zowel een stad, als een provincie in Spanje. In de provincie wonen ongeveer 1.8 miljoen mensen. In de stad zelf? Daar wonen 800.000 mensen. Hiermee hoort ‘Valencia’ bij de drie grootste steden van Spanje. In Valencia vind je veel oude gebouwen. Ook Valencia is een stad van de architectuur.

Jaarlijks komen veel toeristen naar deze stad. Waarom? Omdat er van alles te doen is! Ook Valencia heeft verschillende trekpleisters. Voorbeelden hiervan? Lonja de la Seda, natuurpark Albufera en verschillende musea.

In Spanje vind je sowieso veel musea. In het centrum van deze stad, vinden verschillende markten plaats. Hier komen veel toeristen op af.

Bezienswaardigheden Valencia

Valencia telt ongeveer 15 populaire trekpleisters. Een populaire trekpleister in deze stad?  Ciutat de les Art i Ciéncies! Ciutat de les Art i Ciéncies betekent letterlijk ‘Stad van de kunst en wetenschap’.

Deze bezienswaardigheid is een complex in deze Spaanse stad. In 1996 zijn ze begonnen met bouwen. Uiteindelijk werden er steeds meer gebouwen bijgebouwd. Het was de bedoeling dat hier appartementen kwamen. Dit is uiteindelijk niet doorgegaan. Waarom niet? Omdat er toen die tijd crisis was.

Hierdoor is de bouw niet doorgegaan. Op het park vind je verschillende bezienswaardigheden. Wil je het park bezoeken? Dan heb je een kaartje nodig! Wil je de trekpleisters bezoeken in het park? Dan heb je een apart kaartje nodig. Voorbeelden van beroemde gebouwen? L’Oceanografic, L’Hemisfèric en EL Palau de les Arts Reina Sofía.

L’Oceanografic is het grootste zeeaquarium van Europa. Het is mogelijk om door dit aquarium heen te lopen. In dit aquarium is het ecosysteem na gebootst. Waarom? Omdat dit het beste is voor de dieren. Je kunt beter zien hoe de dieren leven. Het L’Oceanografic heeft een onderwater restaurant. Hier kun je heerlijk eten. Hou je van dolfijnen? Leuk! Er is een dolfijnenshow!

Kaartjes kosten minimaal €31,90 persoon. Wel, krijgen sommige mensen korting. Deze leeftijdscategorie krijgt korting; kinderen tussen de 4 – 12 en 65+. Deze mensen betalen €23,20. Heb je een kind jonger dan 4? Deze mag gratis naar binnen.

Ga je in het hoogseizoen naar dit aquarium? Koop dan online een kaartje. Waarom? Omdat je anders extreem lang in de rij moet staan. Heb je een ticket? Dan hoef je deze niet meer te kopen!

Hierdoor kun je sneller doorlopen. Ga je in het laagseizoen naar dit aquarium? Dan kun je een ticket aan de kassa kopen. Let op! Op sommige dagen is het extreem druk. Dit is één van de redenen om online een kaartje te kopen.

Sevilla bezienswaardigheden

Sevilla 

Sevilla is één van de 10 grootste steden van Spanje.  Sevilla ligt in de provincie Andalusië. Dit is één van de populairste regio’s onder toeristen. Jaarlijks vertrekken miljoenen mensen naar dit deel van Spanje. Sevilla heeft ongeveer 700.000 inwoners.

Deze stad wordt gezien als ‘belangrijkste’ stad van Zuid-Spanje. Het is een belangrijke stad op gebied van kunst, economie, cultuur en politiek. De stad heeft een oppervlakte 140 vierkante kilometer. Het ligt op een hoogte van 7 meter.

Bezienswaardigheden Sevilla

In Sevilla vind je tientallen bezienswaardigheden. Deze stad wordt veel bezocht door ‘dagjesmensen’. Waarom? Omdat het de grootste stad is van Zuid-Spanje. Jaarlijks vertrekken veel Nederlanders naar dit deel van Spanje. Waarom? Omdat het hier heerlijk weer is, het aan zee ligt en er van alles te doen is.

In Spanje worden ‘kathedralen’ veel bezocht. Dit geldt ook voor kathedralen in Sevilla. Een toeristenattractie in deze stad, is een kathedraal. Hoe deze heet? ‘Catedral de Sevilla en La Giralda’. Deze kathedraal kun je bezoeken.  In 1184 begon de bouw. Uiteindelijk was het in 1194 klaar.

Deze kathedraal is verschillende keren verbouwd. Dit gebeurde voor het eerst in 1248. De tweede keer? Dat was in 1401. Deze kathedraal is gebouwd als moskee. Toen Sevilla veroverd werd door de Christenen, is de moskee omgebouwd tot kathedraal. Dit vond plaats in 1401.

De fundering is ruim vijftien meter dik. Op het gebouw vind je verschillende bezienswaardigheden.  Aan iedere muur vind je vier panelen. Deze dienen als decoratie. In het midden van de muur vind je Romeinse kolommen. Sevilla is een lange tijd één de rijkste steden van Europa geweest. Waarom? Omdat zij de enige waren die met Amerikanen mochten handelen.

Doordat Sevilla een rijk verleden heeft, vind je er veel mooie gebouwen. De architect van dit gebouw komt uit Amerika.

Dit begon in het begin van de 16e eeuw.

Plaza de Toros is een andere bezienswaardigheid van deze stad. Wat in deze arena wordt gedaan? Stierenvechten! Ook vind je een museum in dit gebouw. Wil je een ticket van het museum en een rondleiding?  Dan betaal je €10 per persoon 65+ en studenten betalen €6. Kinderen tussen de 0 – 6 jaar? Deze mogen gratis naar binnen.

Kinderen tussen de 7 en 11 krijgen korting. Deze betalen €3.50 voor een ticket. Deze toeristische attractie kun je 7 dagen per week bezoeken. Van 9:30 tot – 19:30, kun je een rondleiding krijgen.

Wel, is deze arena op een aantal dagen in het jaar gesloten. Een voorbeeld hiervan? Eerste Kerstdag.

Plaza de Toros is de grootste arena van Spanje. Hierdoor is het erg belangrijk voor dit land. In april wordt hier een ‘stier festival’ gehouden. Dit is de grootste van de wereld. De bouw begon in de 18e eeuw. De bouw begon om precies te zijn in 1733. Er werd begonnen met de houten constructie.

Eerst was het belangrijk om dit goed rond te krijgen. Uiteindelijk moest de arena een ovaal worden. Dit is goed gelukt! In 1765 vonden de eerste stierengevechten plaats.

Wie de eerste wedstrijd mochten zien? Mensen van de koninklijke familie! Alleen de succesvolste stierenvechters mochten meedoen. Koning Karel III  zorgde voor een verbod op stierenvechten. Hierdoor is deze arena een tijd buiten gebruik geweest.

Deze arena is verschillende keren gerenoveerd. De werkzaamheden? Stenen vervangen door bakstenen. Dit werd voor het laatst gedaan in 1915. In het stadion vind je een museum. Hierin staan verschillende schilderijen. Het onderwerp van het museum? Stierenvechten! Wil je het museum bezoeken? Dan heb je een kaartje nodig! Hiervoor betaal je €8.00, niet duur dus. De rondleiding in het stadion duurt ongeveer een half uur.  Dit zijn de prijzen voor het museum.

Wil ja naar een wedstrijd? Dan ben je ene stuk duurder uit! In 2011 betaalde je al bijna €3.500 voor een mooie plaats. Goedkoop, is dit zeker niet.

Torre del Oro is een andere populaire bezienswaardigheid. Deze vind je ook in de stad, Sevilla

Torre del Oro betekent in het Nederlands ‘toren van goud’. Deze toren werd gebouwd in de 12e eeuw. Dit bouwwerk is 36 meter hoog. Het doel van deze toren? De scheepvaart controleren. Deze bezienswaardigheid ligt in de buurt van de Plaza de Toros. Dat is de grootste stierenarena van de wereld.

De naam van deze toren, is afkomstig van de goede periode in deze provincie. De stad ‘Sevilla’ is in korte tijd heel rijk geworden. Waardoor? Door de handel met Latijns-Amerika! Hierdoor is deze Spaanse stad, jarenlang de rijkste stad van Europa geweest. Het was een belangrijke havenstad.

Ondanks dat deze toren bedoeld was om schepen te controleren, werd het ook gebruik om een gevangenis te controleren.  Deze toren heeft in de loop van de jaren verschillende functies gehad. Op dit moment is het vooral een ‘toeristisch attractie’. Wil je deze toren bezoeken? Dan zal je een kaartje moet kopen.

Een kaartje kost €3. Voor dit geld heb je een ‘standaard’ kaartje. Sommige leeftijdscategorieën krijgen korting.  Zo krijgen studenten, kinderen en 65+ de kaartjes voor €1.50. Heb je een kind jonger dan 7? Dan mag deze gratis mee naar binnen.

Hou je van historie? En ben je in Sevilla? Dan moet je deze bezienswaardigheid bezoeken. Waarom? Omdat deze toren bijna 900 jaar oud is. In de buurt van dit bouwwerk vind je verschillende bezienswaardigheden. Deze toren is ook gebruikt als opslagplaats. Schepen die uit de haven kwamen, losten hier hun producten. Deze producten konden voor vele geld verkocht worden. Vandaar dat het woord ‘goud’ in de naam voorbijkomt.

Triana wijk Sevilla

In deze wijk vind je verschillende bezienswaardigheden. Het moest de mooiste en duurste wijk worden van deze stad. Wat het uiteindelijk geworden is? Een volkswijk! In deze wijk is ‘stierenvechten’ erg populair.

Ga je hier naartoe? Doen dan wandelschoenen aan. Waarom? Omdat je heerlijk door deze wijk kunt wandelen. In dit deel van Sevilla vind je veel kleine straatjes. Toerisme, is erg belangrijk voor deze wijk.

Veel mensen werken in deze sector. Het is dus erg belangrijk voor de werkgelegenheid. Een populaire bezienswaardigheid in deze wijk is ‘Barrio de Triana’. Dit is de belangrijkste en bekendste kerk uit deze wijk. De bouw begon al in 1276. In deze kerk zijn duizenden kinderen gedoopt.

Bezienswaardigheden Zaragoza

Zaragoza

Zaragoza is een stad en een gemeente in Spanje. Het is op de vier na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van gelijknamige provincie. De stad ligt op een hoogte van 200 meter. De oppervlakte van deze stad is 973.8 vierkante kilometer.  Het inwonersaantal ligt op ongeveer 700.000.

De stad heeft verschillende dingen te bieden. Zo zit er universiteit, verschillende bezienswaardigheden en genoeg cafés en restaurants. In deze provincie vind je bergen, bossen en woestijnen. Het landschap is divers. Hierdoor trekt deze stad en provincie verschillende ‘soorten’ toeristen.

Wil je een berg beklimmen? Dat kan! Wil je naar de bossen? Dat kan! Een bezoek aan de woestijnen? Ook dit is mogelijk! In deze stad vind je verschillende bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan? Catedral-Basílica de Nuestra Señora del Pilar. De is een grote en indrukwekkende kathedraal uit de 17e eeuw. In de buurt van deze bezienswaardigheid vind je verschillende cafés, winkels en restaurants. Waarom? Omdat deze kathedraal een ‘toeristenattractie’ is.

Hier komen veel toeristen op af. Deze mensen moeten ook eten. Doordat er veel mensen zijn, zijn er veel bedrijven gevestigd. In deze stad vind je sowieso veel kathedralen. Een andere populaire bezienswaardigheid is de ‘Catedral del Salvador’.

Bezienswaardigheden Zaragoza 

In deze stad vind je verschillende bezienswaardigheden. Dit zijn vooral oude gebouwen, paleizen en kathedralen. In totaal telt deze stad tientallen toeristische attractie. Voorbeelden hiervan? Palacio de la Aljafería, El Tubo en Plaza del Pilar.

Palacio de la Aljafería 

Palacio de la Aljafería is een Spaans paleis. De eerste helft van dit gebouw is gebouwd in de 9e eeuw. De tweede helft is gebouwd in de 12e eeuw. Het kasteel is gebouwd in goede tijden. Op dat moment verdiende de mensen in deze stad veel geld. De regering van het land heeft hier verschillende keren vergaderd.

Het is een belangrijk gebouw voor de stad, Zaragoza. Dit is het enige grote bouwwerk dat bewaard is gebleven. Delen van het gebouw zijn al ruim 1200 jaar oud. De drie belangrijkste gebouwen van dit paleis, zijn gebouwd onder Moorse architectuur. Wil je deze trekpleister bezoeken? Dan heb je een kaartje nodig. Een kaartje kost een bescheiden 5 euro. De openingstijden zijn vanaf 10:00 tot 20:00.

Tussen de middag zijn ze dicht. Wil je hierover meer weten? Dan kun je het best contact opnemen met die paleis. Dit kan via de officiële website. Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je een combinatieticket kopen. Hierdoor krijg je korting wanneer je meerdere bezienswaardigheid bezoeken.  Reserveer je voor een groep van méér dan 20 bezoekers? Dan krijg je 1 euro korting per persoon. Jongeren, studenten en 65-plusser krijgen ook korting.

Deze betalen 1 euro voor een ticket. Ga je op zondag? Dan mag je gratis naar binnen.

El Tobo

El Tobo is de oudste wijk van Zaragoza. Wat je in deze wijk vindt? Veel oude gebouwen. Het heeft een klein centrum. Kenmerken voor dit centrum?  Kleine steegjes en veel terrassen. Dit is vooral een plek voor de lokale bevolking. Wil je de Spaanse sfeer voelen? Dan kun je hierheen gaan.

Eerst was deze wijk niet populair bij toeristen, de laatste jaren wordt deze wijk steeds populairder.

Wil je lekker uit eten? Dan kan hier zeker! Een écht Spaans-gerecht proeven? Ook dat is hier mogelijk. De tapas wordt hier gemaakt op een typisch Spaanse manier. Veel restaurants in deze wijk zijn gespecialiseerd in het bereiden van Tapas.

Dit paleis staat op de Werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheden-Malaga-

Málaga

Málaga is één van de grootste steden in Spanje. Het ligt in de gelijknamige provincie. Over het algemeen in Spanje een populair vakantieland. Zo heeft de stad Málaga een universiteit. Hierdoor is het ook interessant om te wonen.

Deze stad heeft verschillende bezienswaardigheden. Over het algemeen is het hier lekker weer. Hierdoor is er redelijk veel toerisme. De stad telt zo’n 600.000 inwoners. In de totale provincie wonen meer dan 1 miljoen mensen. Deze stad ligt aan de Middellandse zee. Het ligt 170 kilometer van de Costa del Sol. De Costa del Sol is één van de toeristische regio’s van Spanje. De natuur in deze stad is erg mooi. Je vindt hier bergen, bossen en het ligt aan het strand. Hou je van de natuur? Dan kun je naar deze stad op vakantie gaan. Het is niet alleen interessant voor natuurliefhebbers, ook heeft deze stad verschillende bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan? Alcazaba Málaga, de Kathedraal van Malaga en het Picasso museum.

Dit zijn drie populaire ‘toeristenattracties’. Door deze trekpleisters komen er veel toeristen naar deze regio. Dit is één van de redenen dat je veel restaurants, cafés en hotels vindt.

Málaga Bezienswaardigheden

De regio Málaga heeft verschillende bezienswaardigheden. Deze locaties trekken jaarlijks miljoenen toeristen naar deze streek. Het gevolg? Er ontstaat veel werkgelegenheid. Toerisme is voor een deel van de bevolking een belangrijke inkomstenbron.

Waren er minder toeristische attractie? Dan vond je minder cafés, restaurants en hotels om deze plekken heen. In totaal vind je in deze regio tientallen bezienswaardigheden. Voorbeelden? Muelle Uno, Playa de la Malagueta, Plaza de la Merced en de Atarazanas markt.

Muelle Uno

Muelle Uno is een deel van de haven in Malaga. Deze pier is erg populair in dit gebied. De boulevard is 500 meter lang. Op de boulevard vind je verschillende bankjes, terrassen en restaurants.

De pier is verschillende keren verbouwd. Deze pier heeft een winkelcentrum waarin je kunt lopen in de openlucht. In dit winkelcentrum vind je 70 verschillende winkels. Ben je op de pier? Dan heb je een mooi uitzicht. Je kijkt namelijk uit op luxe-zeilboten en jachten.

Heb je een stedentrip geboekt in Málaga? Dan kun je de ‘pier’ bezoeken.  Rondom de pier vind je verschillende palmbomen. Ideaal om bijvoorbeeld een foto te maken. Ben je in de buurt van de pier? Dan kun je een mooie strandwandeling maken. Wat ook kan? Je kunt je laten vervoeren door een koets. Doe je dit? Dan krijg je veel van de stad te zien.

Picasso museum Málaga

Het Picasso museum Málaga is een erg populaire bezienswaardigheid in het ‘hart’ van Malaga. In dit museum vind je verschillende meesterwerken van de schilder. Het museum is gevestigd in het Palacio Buenavista. Dit is in de buurt van het geboortehuis van deze schilder.

Jaarlijks ontvangt dit museum honderdduizenden bezoekers per jaar. Wat je in de omgeving van dit museum vindt? Veel restaurants en cafés. Waarom? Omdat hier jaarlijks veel bezoekers komen. Deze bezoekers willen graag iets eten.

Het museum bestaat nog niet zolang. Het is geopend in 2003. Door wie het mogelijk is gemaakt? Door familie Picasso. In de tentoonstelling vind je verschillende stukken die eigendom zijn van de familie. Hier vind je veel van de laatste- en eerste werken van deze kunstenaar.

In dit museum vind je van allerlei kunst. Zo vind je er schilderijen, maar ook tekeningen. In dit museum vind je veel unieke stukken.

Playa de la Malagueta

Playa de la Malagueta is een strand in de stad, Málaga. Vooral in het hoogseizoen is het een erg populaire plek. Dan vind je er vooral veel toeristen en inwoners. Het is vooral erg druk in het weekend. Wat je nog meer in deze wijk vindt? Een stierenarena! Dit is vooral erg populair in Spanje.

Loop je op dit strand?  Dan blijf je doorlopen.  Wil je naar Malaga? Dan zit een stranddag er zeker in! Ben je in Málaga? Dan kun je een fiets huren. In deze stad kun je heerlijk fietsen.

Bezienswaardigheden Murcia

Murcia

Murcia hoort bij de grootste steden van Spanje. De stad ligt op 43 meter hoogte. De oppervlakte van deze stad? 882 km2. Deze stad telt ongeveer 500.000 inwoners. De stad ligt in de gelijknamige provincie ‘Murcia’. Murcia is de op zeven na grootste stad van Spanje. De staat is gesticht tussen 830 en 840. Wie deze staat gesticht heeft? Het kalifaat. In de 13e eeuw woonde er zelf een koning. Zijn naam? Alfons X van Castilië!

In de 15e eeuw is er veel veranderd. Een groot deel van het centrum is in deze tijd gebouwd. In deze stad vind je verschillende treinen, trams en snelwegen. De tramlijn ligt hier nog niet zo lang. Het werd namelijk aangelegd in 2007. Waar de tramlijn is aangelegd? Tussen de twee belangrijkste punten van de stad.

Hierdoor komen inwoners en toeristen makkelijker naar het centrum. De uitgebreide verbinding brengt je naar scholen. Hierdoor is het voor de inwoners een belangrijke verbinding. In 2009 en 2010 zijn er verschillende tramlijnen aangelegd. Nu zijn er 28 tramhaltes. De totale afstand? 18 kilometer!

In deze stad vind je twee universiteiten. Hierdoor is de stad populair onder studenten. De universiteit is opgericht in 1272. Dit door de toenmalige koning. Net buiten de stad vind je nog een aantal universiteiten. Niet gek dus, dat veel studenten in deze stad verblijven.

Voor de rest telt deze stad verschillende ‘toeristenattractie’. Voorbeelden hiervan? Plaza de Santo Domingo, Puente Viejo, en verschillende kathedralen in deze stad. Door deze plekken komen er veel toeristen op de stad af. Wil je meer weten over de bezienswaardigheden in Murcia? Lees dan snel verder.

Murica bezienswaardigheden 

In deze stad vind je verschillende bezienswaardigheden. Waar je de meeste vindt? In en rondom het centrum. Ben je in de buurt van Murcia? Dan kun je een citytrip maken! Dan krijg je de mooiste plekken van de stad te zien. Wil je naar het strand? Ook dit is mogelijk! De stad ligt ongeveer 40 kilometer van het strand.

Deze bezienswaardigheden die je zal aantreffen in deze stad, zijn vooral historisch. Hoe dit komt? Doordat een groot deel van het stadscentrum bewaard is gebleven. Veel gebouwen komt uit de 15e eeuw. Wil je naar het centrum? Dan kan je dit doen met de tram. Veel mensen die in de buurt op vakantie zijn, gaan een dagje naar deze stad. Waarom? Omdat ze het centrum willen bezoeken, en de historie willen zien.

In deze stad vind je ongeveer 10 trekpleisters die veel bezocht worden. De populairste? Cardenal Belluga! Een andere populaire is het ‘Real Casino’.

Cardenal Belluga kathedraal

De Cardenal Belluga kathedraal is met afstand de populairste bezienswaardigheid in deze stad. De eerste delen van deze kerk zijn gebouwd in de 14e eeuw. De toren is 96 meter lang. In 1754 heeft er een renovatie plaatsgevonden. Toen is de toren gebouwd en heeft het gebouw een hoofdingang gekregen.

Ben je in de buurt? En hou je van historie? Dan kun je het museum bezoeken! Hierin vind je meer over de geschiedenis van deze kathedraal.  Deze kerk wordt ook gebruikt als begraafplaats. Er liggen verschillende ingewanden begraven van koning Alfonso X De Wijze. Deze liggen onder het altaar.

Deze ingewanden heeft hij gegeven als ‘geschenk’. Waarom? Omdat hij Murcia een mooie stad vond. In 1854 brak er een brand uit. Hierdoor was een groot deel van de binnenkant beschadigd. Deze kerk moest flink verbouwd worden. De klokkentoren is gebouwd tussen 1521 en 1791. Hier zijn ze dus 270 aar mee bezig geweest. De toren kent verschillende stijlen. Wil je de oudste klok van Spanje zien? Die vind je hier! Het staat in het museum.

Real casino

Real casino wordt gezien als het ‘Koninklijk Casino van Murcia’. Het is één van de mooiste gebouwen van de stad.  Dit gebouw staat niet ver van de ‘Cardenal Belluga’ kathedraal. Deze twee bezienswaardigheden vind je beide in het centrum. De bouw begon in 1853. In het begin van de 20e eeuw was het klaar. Uiteindelijk is het uitgeroepen tot nationaal monument. Het gebouw wordt op dit moment gebruikt als ‘hoofdkantoor’. Het is mogelijk om dit gebouw te bezoeken.

Het jaarlijkse bezoekersaantal loopt op. Je kunt deze bezienswaardigheid in een groep bezoeken, dit hoeft niet. Tussen 2005 en 2009 is dit pand gerestaureerd. Dit was ook wel nodig! Dit pand was ruim 100 jaar oud. Ondanks er een groot deel gerenoveerd is, zijn er ook nog verschillende delen origineel gebleven. Een voorbeeld hiervan? De noord-zuid galerij! Deze is niet veranderd sinds de bouw.

In dit gebouw kun je verschillende ruimtes bezoeken. Voorbeelden hiervan? De bibliotheek! Voor de rest zijn er nog veel meer kamers te vinden. Welke ruimte je ook kunt bezoeken? Eén vergaderruimte. Hier werden belangrijke beslissingen gemaakt. De zaal die het meeste bezoekers trekt? De balzaal! Deze is toch wel het populairst. In deze zaal vind je veel kunst. Aan het plafond hangt een kroonluchter.

Ben je in Murcia? En wil je deze bezienswaardigheid bezoeken? Dat kan! Wat je hiervoor precies betaalt, is lastig te vinden! Wat je het best kunt doen? Contact opnemen! Dit kan via de officiële website. Eén ticket kost minimaal 5 euro.

Plaza de Glorieta

Plaza de Glorieta vind je in het oudste deel van de stad. Het is een belangrijk voetgangers plein. Veel toeristen maken hier gebruik. In de buurt van dit plein vind je verschillende mooie gebouwen en bezienswaardigheden. Het is in de buurt van het stadhuis, winkels en restaurants. In de 18e eeuw werden de eerste plannen uitgevoerd. Het plan om hier een plein/tuin van te maken, lag er al langer.

Eén van de pronkstukken van dit plein? De fontein! Ook zijn er verschillende standbeelden geplaatst. Van wie? Van mensen die veel betekend hebben voor de stad. Het plein is redelijk rechthoekige. Je vindt het tussen het stadhuis en het bisschoppelijk paleis.

In de 18e eeuw is een groot deel van de stad gerenoveerd. Waarom? Omdat het toen erg goed ging met de stad. In deze tijd is er een stadsmuur gebouwd. Het doel van de stadsmuur? Water tegenhouden bij overstromingen. In de buurt van de stad lopen verschillende rivieren.

Het paleis wat je in de buurt vindt, werd gebouwd tussen 1748 en 1768. Het stadhuis is pas later gebouwd. Ben je op dit plein? Dan ben je in de buurt van de verschillende bezienswaardigheden. De ‘ligging’ is dus erg goed.

Palma de Mallorca bezienswaardigheden

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is een stad in de provincie Majorca, Spanje. Deze stad ligt op een hoogte van 13 meter. De totale oppervlakte is 208.6 km2. In totaal heeft deze stad ongeveer 425.000 inwoners. Hiermee behoort het tot de grootste steden van Spanje. Ondanks dat veel mensen de naam ‘Palma de Mallorca’ gebruiken, is het ‘Palma’. Hierover heeft een rechter beslist.

Deze stad heeft verschillende bezienswaardigheden. Wat de stad ook heeft? Verschillende eet- en drinkgelegenheden. Logisch! In de stad vind je veel toeristen! Logisch! Deze stad ligt op een eiland. Het klimaat is er goed, je vindt er veel bezienswaardigheden en er zijn genoeg hotels. Wat wil je nog meer?

Ooit is dit eiland veroverd door de Romeinen. Dit vond ongeveer 100 jaar voor Chr. plaats. De Romeinen hebben gezorgd voor de opbouw van de stad. Dit ‘volk’ is hier erg belangrijk voor geweest. Jaarlijks komen er steeds meer mensen wonen op dit eiland. In 1970 woonde er nog 234.000, in 2011 was dit 402.000. Een enorme groei! Deze stad heeft een metro, snelweg en het op twee na grootste vliegveld van Spanje.

Veel toeristen die naar dit eiland willen, gaan met het vliegtuig. Logisch dus, dat er een groot vliegveld aangelegd moest worden.

Palma de Mallorca bezienswaardigheden

Op Palma de Mallorca vind je ongeveer 14 populaire bezienswaardigheden. Een aantal van deze 14, kunnen gezien worden als ‘toeristenattracties’. Waarom? Omdat hierop veel toeristen afkomen.

Bekendste kathedraal van het eiland, ‘La Seu’

De populairste bezienswaardigheid op dit eiland is ‘La Seu’. Dit is de grootste en bekendste kathedraal van dit eiland. De architect van deze kathedraal? Antoni Gaudí! Hij was verantwoordelijk voor de restauratie in de 20e eeuw. Deze architect heeft nog veel meer bouwwerken ontwerpen. Voorbeelden hiervan? De Sagrada Familia.

Zowel aan de binnen- als buitenkant zijn er verschillende dingen aangepast. Zo zijn de lampen vervangen. De bouw begon al in de 12e eeuw. Uiteindelijk is de bouw in 1601 afgerond. Deze kathedraal heeft twee verschillende ingangen. Hierdoor is het makkelijker om mensen naar binnen te laten.

Wil je deze kathedraal bezoeken? Dan heb je een kaartje nodig. Je betaalt hier minimaal 8 euro voor. De banken zijn gemaakt van notenhout. Dit ziet er fantastisch uit! Ben je in deze kathedraal? Kijk dan naar de ramen! Dit is een meesterwerk. In ramen zijn méér dan duizend stukken glas verwerkt. Hierdoor konden ze er verschillende figuren van maken.

De totale oppervlakte van de kerk is 6.600 m2. Hiermee kunnen er in één keer 11.000 mensen naar binnen. Het is dus een enorm gebouw. Het is 44 meter breed en 121 meter lang. Deze kathedraal is gebouwd op de resten van een oude moskee.

Wil je deze bezienswaardigheid bezoeken? En nog meer van de stad zien? Dan kun je een ‘stadstour’ krijgen door een gids.  Ook is het mogelijk om door de stad te fietsen. Bij verschillende mensen kun je een fiets of e-bike huren.

Plaza Mayor

Plaza Mayor is het centrale plein in de stad. Dit plein is nageaapt van het plein in Madrid. Het is bijna hetzelfde. Dit plein is een belangrijk knooppunt voor voetgangers. Vanaf hier kunnen ze lopen naar verschillende winkels en restaurants. In en rondom dit plein, vind je verschillende winkels en restaurants. Waarom? Omdat dit plein in het centrum ligt.

Paleis van Almudaina

Paleis van Amudiana is een paleis dat centraal gelegen ligt, dich tbij de kathedraal van Palma. Het paleis en de kathedraal zijn gebouwd in dezelfde stad. Vroeger was dit een Moors kasteel, het moest omgebouwd worden tot een Koninklijk verblijf op dit eiland. Dat is gelukt! Tot op de dag van vandaag leeft er een deel van de Koninklijke familie. De opdrachtgever van de verbouwing was Jacobus II van Aragón. Een deel van het gebouw is dagelijks open voor publiek. Wat je in dit gebouw vindt? Een museum! In dit museum vind je verschillende werken. Deze komen vooral uit de 16e- en 18e eeuw.

Doordat dit paleis verbouwd is, heeft het verschillende stijlen. Dit ziet er vrij apart uit. Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je een combinatieticket kopen. De voordelen hiervan? Je krijgt korting op je kaartje! Hierdoor ben je goedkoper uit. Hoe meer bezienswaardigheden je bezoekt, hoe meer korting dat je krijgt.

Aquarium

Ben je gek op dieren? En wil je graag een aquarium bezoeken? Dat kan in deze stad! Wil je een kaartje kopen? Dat kan online! De kosten? Minimaal €26.50 per persoon. In dit aquarium vind je méér dan 8000 verschillende vissen. Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je een combinatieticket kopen. Hierdoor krijg je korting.

Je loopt hier letterlijk tussen de walvissen. Dit is een unieke ervaring. Wil je een walvis zien van 360 graden? Dat kan hier!  Deze bezienswaardigheid is elke dag open. Het is ook mogelijk om ter plaatse een kaartje te kopen. Is dit slim? Nee, want je moet in de rij staan. Koop je online een kaartje? Dan mag je gelijk doorlopen. Je mag altijd blijven tot sluitingstijd. Dit is niet afhankelijk van hoelaat je naar binnen gaat.

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is een stad en provincie in Spanje. Las Palmas de Gran Canaria wordt ook wel ‘Las Palmas’ genoemd. Het is één van de belangrijkste steden van de Canarische Eilanden. Deze stad heeft ongeveer 400.000 inwoners. Hiermee behoort het tot de tien grootste steden van Spanje. Deze stad heeft een oppervlakte van 108.6 km2.

Las Palmas is redelijk dichtbevolkt.  De totale provincie heeft zo’n 700.000 inwoners. Las Palmas is de hoofdstad van het eiland Gran Canaria. De stad werd gesticht in 1478. Columbus maakte op dit eiland een tussenstop, toen hij voor het eerst naar Amerika voerde. Dit was in 1492. Op de terugreis maakte hij ook een tussenstop. Dit was in Spanje.

Nederlanders hebben hier één week gevochten. Dit was in 1599. Toen is het ze gelukt om de stad te veroveren. In dit jaar is een deel van de stad verwoest. Waardoor? Door gevechten! In 1999 gaf Nederland een kerkklok. Waarom? Omdat ze deze 400 jaar geleden hadden meegenomen.

Verschillende delen van de stad zijn goed bewaard gebleven. Deze bezienswaardigheden worden veel bezocht door toeristen. Voorbeelden hiervan? De Sint-Ana Kathedraal en Plaza Santa Ana.

In deze stad vind je verschillende populaire standen. Deze zijn populair onder toeristen en inwoners van dit eiland. Wat dit eiland nog meer te bieden heeft? Een universiteit! Op dit eiland studeren 25.000 studenten. Wat je er nog meer vindt? Een luchthaven! Deze luchthaven is erg belangrijk voor het toerisme. Hou je van voetbal?

Ook dan heeft dit eiland wat te bieden. Het heeft namelijk een professionele voetbalclub. De naam? UD Las Palmas. Dit team komt nu uit op het tweede niveau in Spanje.

Deze voetbalclub heeft op het eerste niveau gespeeld. Het degradeerde in 2018. Hiervoor speelden ze 3 jaar op het hoogste niveau.

Las Palmas is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Dit op basis van inwoners. Dit eiland groeit hard in het aantal inwoners. Terwijl er in 1970 287.000 mensen woonden, woonden er in 2011 381.000.

Las Palmas de Gran Canaria bezienswaardigheden

Las Palmas is de belangrijkste stad op Gran Canaria. Waarom? Het is de hoofdstad, er wonen veel mensen en er veel bedrijvigheid. Het klimaat, de stranden en leuke cafés maken het de ideale plek om te wonen. Niet gek dus, dat het bevolkingsaantal al jaren stijgt. Ondanks dat er gevochten is in deze stad, zijn er veel gebouwen bewaard gebleven. De meeste ‘toeristenattracties’ op dit eiland zijn oude gebouwen.

Voorbeelden hiervan? Musea en kathedralen. Plaza de Santa Domingo is de oudste wijk van deze stad. Je vind je bijvoorbeeld de oudste kerk van het eiland. Verschillende populaire tuinen, en een oud klooster.

Het Museo Canario en pre-Spaans

Het Museo Canario en pre-Spaans is één van de musea op Gran Canaria. Wat je hier vindt? Verschillende voorwerpen uit de prehistorie. Bezoek je dit museum? Dan kom je meer te weten over het eiland. De meeste voorwerpen zijn afkomstig van de Canarische Eilanden.  Uit welke jaren deze voorwerpen komen? De meeste komen uit 500 v.C. tot 1500. Dit is een periode van 2000 jaar.

Dit museum is elke dag open. Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 20:00. Zaterdag en zondag van 10:00 tot 14:00. Is het een nationale feestdag? Dan kan het museum dicht zijn. Wil je dit zeker weten? Dan kun je contact opnemen met het museum. Dit kan via de officiële website. In dit museum vind je veel schedels.

Cathedral of Santa Ana

Cathedral of Santa Ana is de belangrijkste kathedraal van het eiland. Het is zelfs één van de belangrijkste plekken op dit eiland. Deze kathedraal is een ‘trekpleister’ onder toeristen. Speciaal voor deze kerk komen toeristen naar dit eiland. Het is een belangrijk gebouw voor de architectuur van deze groep eilanden.

De bouw begon al in 1497. Uiteindelijke duurde de bouw tot 1570. Er kon toen niet door gebouwd worden. Waarom niet? Omdat er financiële tekorten waren. De bouw werd in 1781 weer opgepakt. Uiteindelijk heeft het ruim 200 jaar stilgelegen. Dit was zeer slecht voor dit gebouw. 200 jaar is er niks onderhouden. Het gevolgd? Er moest direct begonnen worden met het onderhoud. Dit terwijl een groot deel nog gebouwd moest worden.

Doordat er 300 jaar verschillen tussen zit, zijn er verschillende bouwstijlen gebruikt. Dit maakt deze kathedraal ‘uniek’. Deze kathedraal is lange tijd de enige geweest op de Canarische Eilanden. Op dit moment is dit niet zo. Je vindt nu veel kathedralen op de eilanden.

Wel, werd dit de eerste basiliek van de eilanden. Dit gebeurde in 1894 dankzij Paus Leo XIII.

Deze bezienswaardigheid is al verschillende keren gerenoveerd. Waarom? Omdat het eerste deel al bijna 600 jaar oud is.

Llotja

Llotja is een groot gebouw op dit eiland. Het werd gebouwd in de 15e eeuw. Honderden jaren is dit als kasteel-kerk gebruikt. Meestal als helft kerk, helft kasteel. Op dit moment vind je hier verschillende tentoonstellingen. Het is een belangrijk gebouw voor dit eiland. Waarom? Omdat je meer te weten kunt komen over de historie van dit eiland.

Llotja hoort bij de tien meeste bezochte bezienswaardigheden van het eiland. Wil je dit handelsgebouw bezoeken? Dat is mogelijk!  Jaarlijks vinden in de gebouw verschillende tentoonstellingen plaats. De entree is bijna altijd gratis. Waarom ze dit doen? Om toeristen te trekken.

Bilbao 

Bilbao 

Bilbao is de laatste stad in dit lijstje. Hiermee is het de 10de stad van Spanje. In inwoners in ieder geval. In deze stad wonen ongeveer 375.000 mensen. Het is een belangrijk gebied voor het ‘Baskenland’. Vooral economisch is deze stad erg belangrijk. Er is veel industrie, hierdoor is er veel werkgelegenheid. Bilbao is de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

In deze stad is van alles te doen. Zo heeft de stad een professionele voetbalclub. De naam van deze club? ‘Athletic de Bilbao’.  Deze voetbalclub is in 1928 opgericht. Sindsdien spelen ze elkaar jaar op het hoogste niveau.  De stad telt zo’n 20 populaire ‘toeristenattractie’. Verschillende musea en kathedralen zijn erg populair onder toeristen. Een voorbeeld hiervan? Het ‘Museo Guggenheim Bilbao’. Dit bekende museum hoort bij de vier grootste van de wereld.

Je vindt er verschillende soorten kunst. Verschillende werken van Picasso zijn hier te zien. Het gebouw is ontworpen door Frank O Gehry. Hij heeft de buitenkant ontworpen. Het gebouw valt op door de uitstraling.

Ben je in Bilbao? Dan kun je deze bezienswaardigheid bezoeken. Een ticket voor volwassen kost 12 euro. Studenten onder de 26 en 65+ betalen 6 euro voor een ticket.  Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.

De tickets zijn online te koop. Dit kan via verschillende platformen/websites. Wanneer je een ticket online koopt, hoef je niet in de rij te staan. Als je een ticket online koopt, betaal je hier geen extra kosten voor.

Het grote voordeel is dat je niet in de rij hoeft te staan. Hierdoor kun je gelijk deze bezienswaardigheid bezoeken. Vooral zomers is het belangrijk om te reserveren. Waarom? Omdat het dan extreem druk is. In de winter zijn hier over het algemeen minder bezoekers. Toch, kan het verstandig zijn om een kaartje online te kopen. Je hebt dan zekerheid. Weinig mensen willen uren in de rij staan. Wil je dit ook niet? Koop dan een kaartje online!

Dit museum is alleen maandag dicht. Dinsdag t/m zondag is het open van 10:00 tot 19:00. Ondanks het museum op maandag normaal gesproken dicht is, wordt er regelmatig een uitzondering gemaakt. Als je hierover meer wilt weten, kun je contact opnemen met het museum.

Dit kan via de officiële website, je kunt mailen en bellen. In december en januari kunnen de openingstijden afwijken. Zo is het museum gesloten op 25 december en 1 januari. In de buurt van dit musea vind je verschillende sterren-hotels. Hier kun je heerlijk eten. Je betaalt hier wel voor.

Wil je eten bij een sterrenrestaurant? Dan moet je ver van tevoren reserveren. Het is niet mogelijk om ‘zomaar’ binnen te lopen.

Bezienswaardigheden Bilbao 

De hierboven genoemde bezienswaardigheid is de populairst bezienswaardigheid van deze regio. Toch, telt deze regio nog ongeveer 20 zogenaamde ‘toeristenattractie’. Op deze plekken komen veel toeristen af. Zo is de ‘Santiago Kathedraal’ een populair bezienswaardigheid. Deze kathedraal vind je in het centrum van Bilbao.

De bouw begon al in de 14e eeuw. De kerk is verschillende keren gerenoveerd. De grootste renovatie vond plaats in 1571. In dit jaar brandde een groot deel van de kathedraal af. Wel, is er een stuk intact gebleven.

Hierdoor zijn de verschillende delen van de kathedraal niet even oud. Dit gebouw is officieel een kathedraal sinds 1950. Deze trekpleister is te bezoeken. De kosten? 6 euro per persoon. Kaartjes kun je kopen via de officiële website.

De bezienswaardigheid is Maandag t/m zaterdag open. Van Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 14:00 en van 15:00 tot 18:30. Tussen de middag is deze ‘toeristenattractie’ een uur dicht. Dit zijn de meeste gebouwen in Spanje.

Zaterdags zijn de openingstijden net iets anders. De openingstijden zijn van 10:00 tot 18:30. Tussen de middag, is deze locatie, niet gesloten. Op zaterdag is het hier het drukst. Waarom? Omdat de meeste mensen dan vrij zijn.

Dit is de belangrijkste kathedraal van deze stad. Niet alleen door het ‘uiterlijk’, ook door het verhaal erachter.

Museo de Bellas Artes

Het Museo de Bellas Artes is een drukbezocht museum in de stad, Bilbao.  In dit museum vind je verschillende kunststukken. Om precies te zijn, vind je er meer dan 8000 verschillende werken. Van schilderijen tot spullen, je vindt hier van alles. In het kasteel vind je spullen uit de 12e eeuw. Wat je nog meer ziet? Spullen uit het dagelijks leven.

Wanneer je door dit museum loopt, kun je veel ‘ontwikkelingen’ zien.

Marcado de la Ribera 

De Marcado de la Ribera is de grootste versmarkt van Europa. Deze versmarkt is gelegen in het oude centrum van Bilbao.  Deze versmarkt heeft drie verschillende verdieping. Je hoeft hiervoor geen ticket te kopen.

Deze bezienswaardigheid is 10.000 m2 groot. Dit gebouw is ontworpen in 1929. De architect is Pedro Izpizue. Dit gebouw hoort bij de populairste bezienswaardigheden van Bilbao. Op deze markt kun je van alles te kopen. Het zijn allemaal versproducten. Voorbeelden? Vis, vlees, groenten en fruit.

Op deze versmarkt kopen verschillende restaurants hun eten in. Waarom? Omdat het erg vers is. Rondom deze versmarkt vind je meerdere restaurants en cafés. Logisch! Op deze bezienswaardigheid komen veel mensen af.

Deze versmarkt is van maandag tot en met zaterdag openen. Wel, verschillen de openingstijden. Op maandag kun je de versmarkt bezoeken van 8:00 tot 14:30. Dinsdag t/m vrijdag van 8:00 tot 14:30 en 17:00 tot 20:00. Zaterdag is de markt open van 8:00 tot 15:00. Op zondag en op feestdagen is deze markt gesloten.

Wil je met de metro deze bezienswaardigheid bezoeken? Dan moet je uitstappen op de ‘Halte Casco Viejo’. Je bent dan het dichts in de buurt van deze markt. Wanneer je de producten online wilt bestellen, is dit mogelijk. Dit kan op de officiële website van deze markt. Dat is mercadodelaribera.biz. Bestel je voor meer dan 20 euro? Dan betaal je geen verzendkosten! Bestel je voor minder dan 20 euro? Dan betaal je 2 euro verzendkosten.

Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen. Je krijgt dan de hele markt te zien. Voor veel toeristen is dit een leuk uitje. Zo leren ze meer over het ‘échte leven’ van de inwoners van deze stad.

Basilica de Begona

Deze basiliek is gebouwd in de 16e eeuw. Het is gebouwd boven op een heuvel. Het is mogelijk om deze ‘toeristenattractie’ te bezoeken. Een voordeel? De entree is gratis. Deze kerk zou gebouwd worden voor de Maagd Maria.

De hele kerk is ontworpen door Sancho Martínez. Dit was een bekende architect in deze tijd. Deze locatie wordt door verschillende mensen bezochten. Van zakenmensen tot gezinnen. Iedereen komt zingend de berg om deze locatie te bezoeken. Een deel van de kerk is al gerenoveerd.

Zo heeft de kerk 26 klokken uit 1922. Wil je naar de top van dit gebouw? Dan moet je 311 traptreden omhoog. De binnenkant van deze basiliek is erg indrukwekkend. Zo vind je er verschillende schilderijen, beelden en ramen. Op bijna alle ramen vind je raamschilderijen.

Deze locatie is elke dag geopend, zelfs op feestdagen. Dagelijks kun je de basiliek bezoeken van 8:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 20:30 uur. Tussen de middag is de basiliek dicht. Dit is meestal zo bij bezienswaardigheden.

Spanjaarden doen in de middag een dutje, dit wordt ook wel ‘siësta’ genoemd. Op feestdagen wijken de openingstijden af. Deze basiliek is dan te bezoeken vanaf 9:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 20:30. Op feestdagen opent deze bezienswaardigheid een uur later.

Tijdens de diensten is deze kerk niet te bezoeken.

Treinstation van Bilbao

Het treinstation van Bilbao is een populaire bezienswaardigheid. Wat hier te zien valt? Prachtig glas-in-lood. Dit ziet er fantastisch uit. Er worden verschillende objecten afgebeeld. Veel mensen hebben dit nog nooit eerder gezien. Het treinstation heet officieel ‘Abando Indalecio Prieto’. De naam ‘Abondo’ wordt het meest gebruikt.

Het heet ‘Abondo’, omdat het in de gelijknamige wijk ligt. Via het station heb je direct toegang tot de bussen en trams. Het station is geopend in 1870. Het is herbouwd in 1948. In 2018 telde het station bijna 6.5 miljoen passagiers. Hiermee is het een belangrijk station voor Spanje. Ook voor de werkgelegenheid in dit gebied is het station belangrijk. In Bilbao zit enorm veel industrie.

Doordat er veel industrie zit, is er veel werkgelegenheid. Veel mensen komen met het openbaar vervoer. Waarom? Omdat je met het openbaar vervoer overal kunt komen. Als je het station uit bent, kun je met de tram of bus mee. Wil je een fiets mee? Dit is mogelijk!

In Bilbao is van alles te beleven. Wil je op vakantie naar Spanje? Dan kun je deze stad bezoeken!

Conclusie 

In Spanje heb je verschillende grote steden. Veel toeristen bezoeken deze steden. Waarom? Omdat er van alles te beleven is. In deze steden vind je verschillende bezienswaardigheden. Voorbeelden van de populairste bezienswaardigheden in Spanje? De Sagrada Familia! Deze populaire bezienswaardigheid heeft jaarlijks méér dan 5 miljoen bezoekers.

Voor de meeste bezienswaardigheden heb je een kaartje nodig. Meestal moet je voor de entree betalen, af en toe is de entree gratis. Moet je betalen voor het kaartje? Dan kun je deze kaartje het best online kopen. Waarom? Omdat je dan niet in de rij hoeft te staan.