Bezienswaardigheden Valencia

Wat zijn de leukste bezienswaardigheden Valencia?

Valencia behoort zeker tot één van de mooiste steden van Spanje. En de bezienswaardigheden van Valencia zijn meer dan de moeite waard.
Bij jouw all inclusive vakantie Spanje, hoort zeker een bezoek aan het bijzondere Valenca. Dat geldt zeker ook voor een vriendinnen vakantie Spanje, jongeren vakantie of groepsreis.

Veel evenementen en festivals in Valencia

Wanneer je op zoek bent naar de leukste dingen om te doen tijdens je all inclusive vakantie Spanje of stedentrip Valencia, ben je hier aan het juiste adres. Er zijn veel evenementen en activiteiten om van te genieten als je in Valencia verblijft, van het beroemde Fallas festival tot de hele nacht doorfeesten en de vele jaarlijkse straatparades.


Een paella festival in Valencia geeft je op haar beurt een voorproefje van de plaatselijke keuken en cultuur die inmiddels wereldwijd bekend zijn. Er zijn ook concerten, vuurwerk en zelfs stierengevechten om te bewonderen! Maar naast de vele evenementen zijn ook de vaste bezienswaardigheden van de stad het bezoeken meer dan waard. Als je liever buiten bent, is L’Umbracle bijvoorbeeld dé plek voor jou. Deze gratis attractie toont mozaïektegels die gedetailleerde verhalen vertellen. De tegels zijn gemaakt van trencadis, het Spaanse woord voor gebroken, en verbeelden de rijke cultuur van Valencia.

mozaïeken Valencia

Je krijgt tijdens je bezoek aan Valencia ook meteen de kans om de zijdebeurs van de stad te zien, die uit 1492 dateert. Je ziet hier in de omgeving een aantal van de bekendste gebouwen en bezienswaardigheden van Valencia, waarvan we er in het onderstaande artikel alvast een aantal op een rij hebben gezet.

Valencia, zeker zo aantrekkelijk als Sevilla.

Valencia

Wat je allemaal nog meer niet mag missen tijdens je bezoek aan Valencia

Een andere must-see is de kathedraal. Behalve het mooie interieur is deze plaats ook rijk aan kunst en cultuur. Op de hoge plafonds van de kathedraal staan kunstwerken van Morales, Goya, en Titiaan. Het originele manuscript van Sir Thomas More is hier ook te zien. Bovendien moet je een bezoek brengen aan het Museo Catedral de Valencia, dat een prestigieuze collectie religieuze kunst tentoonstelt. Het museum is gratis, en je kunt het bekijken in het weekend en op feestdagen.


Hoewel de oude stad bruist van de toeristen, biedt Ruzafa een meer authentieke plaatselijke sfeer. Je vindt er een aantal heerlijke restaurants, wijnbars, en locaties om tot in de late uren te feesten. Je kunt ook genieten van plaatselijke gerechten op de vele Ruzafa markten en een paar koffiehuizen in kraakpand-stijl uitproberen. Deze wijk is ook populair bij jongeren, dus je kunt er een plek vinden om nieuwe mensen te ontmoeten. Probeer overdag ook zeker even een koffie op de befaamde markt van Ruzafa. De muziek is er uitstekend!

markt in Spanje

Als je van winkelen houdt, kun je op de Centrale Markt allerlei unieke souvenirs vinden en verse, smakelijke vis en zeevruchten eten. Tijdens het winkelen kun je ook de architectuur van de stad in je opnemen. Bijna elk deel van de stad heeft zijn eigen plaatselijke markt, en die is gevuld met prachtig Spaans eten, handgemaakt aardewerk, en andere schatten. En als je in de stemming bent voor een gastronomisch feest, probeer dan de plaatselijke keuken op de Centrale Markt van Valencia.

De rivier is gevuld met geschiedenis en een bloeiende stadsmarkt. De stad herbergt 18 bruggen, waarvan de oudste uit de middeleeuwen dateert. Onder de verborgen schatten zijn wandelpaden, borrelende fonteinen, en speelplaatsen. Het is een ontspannende plek voor een middag, perfect om foto’s te maken. Straatkunst is overal in Valencia, en de mooiste werken staan in El Carmen, dat ooit een vervallen wijk was. Niettemin is het een steeds hippe en moderne plek om rond te hangen en van het leven in Valencia te genieten.

brug Valencia

Bezoek de Stad van Kunsten en Wetenschappen. De Stad van Kunsten en Wetenschappen, een futuristisch architectonisch complex ontworpen door plaatselijke kunstenaars, is een must-see. Het museum herbergt meer dan 90 kunst- en architectuurwerken, en omvat schilderijen op paneel van Juan de Juanes, Maella, en Goya. De toren, de Miguelete, is een andere attractie die je een uitzicht over de stad geeft. Als je een echte geschiedenisliefhebber bent, zul je Valencia dan ook geweldig vinden!


El Miguelete

Een bezoek aan El Miguelete in Valencia is een must-do activiteit tijdens je reis naar Spanje. De kathedraal van Valencia herbergt deze indrukwekkende toren, die in het Castiliaans ook El Miguelete heet en in het Valenciaans Torre del Micalet. De bouw van de toren begon in 1381 en werd voltooid in 1429. Eenmaal voltooid kan deze bezienswaardigheid een mooie manier zijn om je reis in Valencia af te sluiten.

El Miguelete Valencia

De Miguelete toren is de klokkentoren van de kathedraal van Valencia. Hij is ongeveer 50 meter hoog, met een wenteltrap die naar een uitkijkplatform leidt. Eenmaal boven is het panoramische uitzicht over de stad zeker de moeite waard. Als je op zoek bent naar een onvergetelijk uitzicht, zorg dan dat je je bezoek goed plant. Hier zijn enkele tips voor een bezoek aan El Miguelete in Valencia:

  • De toren is een van de bekendste oriëntatiepunten van Valencia en heeft een uitstekend panoramisch uitzicht over de stad. Hij is het hele jaar door voor het publiek toegankelijk. Neem zeker voldoende water mee voor een picknick. Het uitzicht vanaf de top van de toren is geweldig en het is een mooie manier om je reis in Valencia af te sluiten. Als je er toch bent, mis dan niet de kans om de toren te beklimmen!
  • De kathedraal is een mooie plek om de zonsopgang of de zonsondergang te bekijken. De klokken luiden in ritme. Voordat de klokken geëlektrificeerd werden, moesten de klokkenluiders touwen gebruiken om de klokken te laten draaien. Deze praktijk is echter bewaard gebleven. De klokken worden nog steeds geluid en zijn het hele jaar door voor bezoekers toegankelijk. Je kunt de kathedraal en de klokkenkamer bezoeken door de metro naar het station Colon te nemen.

Prijsvrij Spanje banner

Lonja De La Seda

De in laat-Valenciaanse gotische stijl gebouwde La Lonja de la Seda is een van de belangrijkste toeristische attracties van Valencia. De mooie en imposante architectuur heeft het tot een van de populairste toeristische bestemmingen in de stad gemaakt. Hier zijn vijf redenen om de Lonja de la Seda in Valencia te bezoeken. Dit schitterende gebouw is te bereiken door de metro naar het centrum van Valencia te nemen.

Tegenwoordig staat het gebouw op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het een prachtig voorbeeld van laat-Valenciaanse gotische architectuur. De buitenkant van het gebouw heeft een prachtig cassettenplafond, dat oorspronkelijk deel uitmaakte van een ander gebouw. Binnen kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de zijde en de handel erin in Valencia.

Lonja De La Seda Valencia Spanje

De bovenverdieping van de Lonja is een van de indrukwekkendste. Binnen vind je een wenteltrap die naar de top van het gebouw leidt. De hal is versierd met gouden sterren en pilaren die lijken op de palmbomen die overal in Valencia groeien. Verschillende andere gebouwen in de Lonja zijn ook prachtig. Maar als je de hele Lonja de la Seda bezoekt, zorg dan dat je tijd overhoudt om ervan te genieten.

Een van de meest iconische monumenten in Valencia is de Zijdebeurs. Ze werd gebouwd tijdens de gouden eeuw van Valencia en was het vlaggenschip van de Kroon van Aragon in heel Mare Nostrum. Het is een van de mooiste voorbeelden van gotische burgerlijke architectuur in het Middellandse Zeegebied. Het ingewikkelde houtsnijwerk en de hoog oprijzende bogen zijn een bezoek waard.


De La Lonja de la Seda is een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse burgerlijke gotiek in Europa. De grote zaal, Sala de Contrata, is het hart van de Lonja en werd gebruikt als plaats voor handel en commercie. Het is een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur en illustreert de macht van de grote Mediterrane handelssteden.

Dankzij het belang van de Lonja de la Seda voor de cultuur en de geschiedenis van de stad, is het monument vrij drukbezocht. Om drukte te vermijden, kom je het beste vroeg. Overweeg tijdens je wandeling rond het monument een goede audiogids mee te nemen voor extra achtergrondinformatie. Zo kom je meer te weten over de architectonische kenmerken en ontdek je interessante details die je anders misschien gemist had.

torens in Valencia

Casco Historico

De Stad van Kunst en Wetenschap (Cascó Historico) is een spectaculair geheel van ultramoderne bouwwerken die bekroond worden door reflecterende zwembaden. Dit project begon in het midden van de jaren 1990 en was in 2005 klaar. Het herbergt een uitgebreide verzameling eersteklas gezinsattracties en culturele plaatsen, waaronder L’Hemisferic, een planetarium, en L’Umbracle, een botanische tuin met Valenciaanse planten.

De kathedraal herbergt de Heilige Graal, die eeuwen geleden uit Rome werd meegebracht. Moslim dictators verborgen het eeuwenlang, maar koning Alfonso de Grootmoedige gaf het in 1427 aan Valencia terug. Na afloop kunnen toeristen in de kathedraal genieten van een Paella maaltijd. De achthoekige klokkentoren van de kathedraal is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, en veel ansichtkaarten uit Valencia zijn versierd met de afbeelding van deze toren.

Bezienswaardigheden Valencia

Het Plaza de la Virgen is een ander hoogtepunt van de stad. Dit grote, geheel autovrije plein ligt tussen de Basiliek van la Virgen de los Desamparados en het Palacio de la Generalidad, de zetel van de Valenciaanse regering. Op het Plaza de la Virgen worden allerlei traditionele dansen opgevoerd, en het is een goede plaats om enkele van deze voorstellingen mee te maken.

Bezoek aan de kathedraal van Valencia

Als je in Valencia bent, moet je de kathedraal bezoeken. Dit indrukwekkende monument ligt in de oude stad, dus je kunt het niet missen. Ook zijn klokkentoren, die bekend staat als de Micalete, is een geweldige bezienswaardigheid. Het museum van de kathedraal herbergt tientallen bijzondere kunstwerken, waaronder werken van Goya, Maella, en Juan de Juanes. De klokkentoren Miguelete, die vlak bij de kathedraal staat, is de topplek om van het uitzicht over Valencia te genieten.

Het interieur van de kathedraal is werkelijk indrukwekkend, met de gregoriaanse gezangen die over het plafond galmen. Een kleine trap leidt naar het altaar, waar schilderijen en beeldhouwwerken apostelen en engelen uitbeelden. Misschien ben je ook geïnteresseerd in de Valencia Kelk, een relikwie waarvan sommigen geloven dat het de Heilige Graal is. De ontzagwekkende architectuur maakt het een bezoek waard.


Kathedraal Valencia

Hoewel er veel te doen is in Valencia, is het de moeite waard de kathedraal te bezoeken als je van architectuur houdt. In het museum vind je oogverblindende religieuze figuren, en je kunt er zelfs het oude steenwerk van vroegere verbouwingen bekijken. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon een liefhebber van architectuur, je zult onder de indruk zijn van de unieke mengeling van stijlen in de kathedraal. Zo wordt de gotische stijl gecombineerd met renaissance elementen tot een verbluffend architectonisch meesterwerk.

De kathedraal vertoont elementen van gotische architectuur, renaissancistische vormgeving, en barokke kunstwerken. Behalve de kathedraal zelf zijn er nog verschillende andere opmerkelijke gebouwen in de stad. De meeste ervan hebben een UNESCO erfgoedstatus. Boven op de toren staat de Miguelete Toren, die een adembenemend uitzicht over de hele stad biedt.

Een bezoek aan de kathedraal van Valencia kun je het beste brengen tussen 10 en 18 uur. De kathedraal is op zondag gesloten, maar haar museum en klokkentoren zijn dagelijks open. Op weekdagen kunnen de uren doorlopen tot 18.30 uur. Tijdens de mis is de kathedraal echter niet open voor het publiek. Je moet vooruitplannen om tijdens deze uren te kunnen bezoeken. Je vindt ook andere mogelijkheden voor sightseeing in de omgeving van Valencia.


Stad van Kunsten en Wetenschappen

De Stad van de Kunsten en Wetenschappen ligt ten oosten van het stadscentrum. Ze werd ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava, en de moderne gebouwen vormen een perfecte aanvulling op de historische gebouwen van de stad. Het is de thuisbasis van Valencia’s oudste wetenschappelijke instituut, de Universiteit van Valencia, en vele andere culturele instellingen. Een bezoek aan de Stad van Kunsten en Wetenschappen in Valencia is een fascinerende manier om het culturele leven van de stad te ervaren.

Als je een wetenschapsliefhebber bent, zul je genieten van de musea en tentoonstellingen in dit vernieuwende culturele centrum. Het Principe Felipe Museum, bijvoorbeeld, is een verbazingwekkend gebouw met zes beelden van de Valenciaanse kunstenaar Manolo Valdes. In het museum worden ook muziekfestivals, ruiterwedstrijden en autoshows georganiseerd.

Als je in Valencia bent voor een dagtrip, moet je overwegen een paar uur door te brengen om de unieke musea en kunstgalerijen van de stad te verkennen. Er is voor elk wat wils en de Stad van Kunst en Wetenschappen is zeker een bezoek waard. Het is een van de leukste dingen om te doen in Valencia. Als je er eenmaal bent, zul je je verbazen over de schoonheid van Valencia. En je kunt altijd nog eens terug!

Een van de meest iconische bouwwerken van de stad, het Hemisferisch Planetarium, ligt in het hart van het complex. De koepelachtige vorm doet denken aan een oog, en het scherm is honderden meters lang. Binnen vind je IMAX theaters en een planetarium. Dit gebouw heeft ook een kinderbioscoop. Als je een wetenschapsliefhebber bent, zul je de interactieve activiteiten in dit museum geweldig vinden.

Strand van Valencia

Het strand van El Saler

Een bezoek aan het El Saler strand in Valencia is een geweldige manier om een dag in de zon door te brengen. Het strand wordt omlijst door pijnbomen en gebogen duinen. Hoewel je misschien in de verleiding komt om je zwembroek en zonnebril mee te nemen, is het niet nodig dat te doen. Dit gebied is een natuurpark, dus je kunt van het landschap genieten zonder je zorgen te maken dat je zand op je kleren krijgt. En als je een plekje zoekt om te eten, is Valencia de perfecte bestemming.

Het zand is wit en schoon en het strand is perfect voor gezinnen. Er is veel ruimte om rond te wandelen en de omgeving is omgeven door pijnbomen en begroeiing. Een aangenaam briesje vergezelt je op je wandeling langs het strand. Een bezoek aan het El Saler strand in Valencia zal het gezin zeker tevreden houden. Als je een actievere dag wilt, kun je het nabijgelegen Malvarrosa bezoeken.

De stranden van Valencia zijn fluweelzacht en bruisend. Er is een kilometerslange promenade omzoomd met palmbomen. Er zijn drie verschillende delen van het strand waaruit je kunt kiezen. Er is ook een fietsverhuurstation voor de sportievelingen. Als je geen zin hebt om te lopen, kun je een fietstocht maken door de tuinen en onderweg andere bezienswaardigheden bekijken. Een fietstocht over het strand kan een leuke en lonende bezigheid zijn. En het mooiste is dat het strand niet ver van de stad ligt.

Playa de la Malvarrosa is een van de drie stadsstranden van Valencia. Je vindt het gemakkelijk te bereiken vanuit het stadscentrum. Het is een twee kilometer lang strand dat iets rustiger wordt naarmate je noordelijker komt. Gezinnen met kinderen houden van dit strand in Valencia omdat het omgeven is door speelplaatsen en fitnesstoestellen. Het biedt ook gratis activiteiten als voetbal en volleybal. Het is een prima plek voor een dagje strand!

Voor een meer relaxte sfeer ga je naar de zuidkust. De stranden liggen op ongeveer 30 minuten van Valencia, dus ze zijn gemakkelijk met de auto te bereiken. Zoek je een rustig strand met een meer ontspannen sfeer, probeer dan het Mareny de Barraquetes strand, dat halverwege de twee steden ligt. Het brede zandstrand heeft een zachte branding en ultrazacht zand. Het stadje zelf is schilderachtig, met traditionele Valenciaanse gebouwen en tapasbars en kruidenierswinkels.


Een bezoek aan de Centrale Markt

De Centrale Markt in Valencia is een modernistisch architectonisch wonder. Ze werd in 1914 gebouwd en is versierd met kleurrijke keramische tegels en een indrukwekkende ingang. Je kunt een rondleiding over de markt krijgen en meedoen aan een paella les van een plaatselijke kok. Op de markt vind je ook een enorm aanbod van gastronomische producten en lekkernijen, zodat je voor elke smaak iets kunt proeven.

Een bezoek aan de Centrale Markt in Valencia is een unieke ervaring voor het hele gezin. Deze openluchtmarkt staat vol met kleurrijke, heerlijke kraampjes en andere producten uit de plaatselijke en internationale keuken. Je kunt er verse producten en zelfs een paar souvenirs oppikken terwijl je toch bezig bent.

Een bezoek aan de Centrale Markt in Valencia is een van de belangrijkste dingen die je moet doen tijdens je bezoek aan de oude binnenstad van Valencia. Je ziet er het allerbeste van de stad, waaronder haar geschiedenis, cultuur, architectuur en keuken. Er is voor elk wat wils, van fijnproevers tot geschiedenisfanaten.

Oceanogràfic

Oceanogràfic

Een bezoek aan het Oceanogràfic is een must voor alle bezoekers die van het waterleven houden. Het ligt bij de Stad van Kunsten en Wetenschappen, die de vierde halte is langs de Maritieme Route. De Stad van Kunsten en Wetenschappen ligt aan het eind van de oude rivier de Turia en biedt kilometerslange paden langs de rivier om je naar het Aquarium te brengen. Het Aquarium is een van ’s werelds grootste aquaria en herbergt meer dan 500 verschillende soorten onderwaterleven.

Het Oceanogràfic Valencia is het grootste Oceanarium van Europa en ligt in het hart van de kunstwijk van Valencia. Het heeft vier gebouwen, die elk een ander ecosysteem voorstellen. De eerste twee zijn gewijd aan de mediterrane en waterrijke ecosystemen. De tweede twee zijn gewijd aan de oceanen, die het Antarctische gebied, de Arctische eilanden en de Rode Zee voorstellen. Tot de vele hoogtepunten van het aquarium behoort de dolfijnenshow die bijna alle bezoekers trekt. Een watertunnel geeft de bezoekers het gevoel dat ze onder water zijn. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen, waaronder een pinguïnarium, en andere interessante zeedieren.

bovenaanzicht Valencia

Het dak van het gebouw is uniek vormgegeven en lijkt op een waterlelie, wat het gebouw zelf al meer dan bijzonder maakt. Op de benedenverdieping herbergt het gebouw een groot aquarium met veel verschillende soorten waterdieren. Het aquarium is een van de grootste in Europa en herbergt meer dan dertig dolfijnen tegelijk. Het aquarium is enorm en vergt ongeveer drie uur voor een rondleiding, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd voor de rondleiding overlaat.

Een andere verdieping is gewijd aan de Arctische habitat van het aquarium, waar bezoekers het met ijs gevulde ecosysteem van dichtbij kunnen bekijken. Het Aquarium is een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen. Bezoekers moeten er echter rekening mee houden dat de prijzen van de kaartjes prijzig kunnen zijn, dus het is het beste vooruit te plannen. Het kan zijn dat je meer voor je kaartje moet betalen dan je zou willen, maar de totale ervaring is het waard.

Zorg dat je bij je bezoek aan het Oceanogràfic wat tijd overhoudt om de onderwaterwereld te verkennen. Het park herbergt een groot aantal verschillende soorten waterdieren en -planten. Het heeft ook een dolfinarium, een Rode Zee aquarium, en veel verschillende tuingebieden waar je tijd kunt doorbrengen. Je kunt er genieten van een heerlijke lunch terwijl je omringd wordt door de oogverblindende uitstalling van vissen, en van een restaurant binnen in het aquarium.


Jardín del Turia

Als je Valencia bezoekt, wil je misschien ook Jardín del Turia bezoeken. Het park ligt langs een rivier die door het historische centrum van Valencia kronkelt. Je kunt wandelen of fietsen door het park, dat onder vele bruggen doorgaat. Als je moe bent van het fietsen, kun je de tuin bezoeken en genieten van het uitzicht vanaf de top van de heuvel. Als je de tijd hebt, kun je ook de omliggende tuinen van het park verkennen.

De voormalige rivierbedding van de Turia verbindt verschillende belangrijke punten van Valencia met elkaar. Een van de plaatsen die je misschien wilt bezoeken is de Serranos Torens, een poort op de oude stadsmuren. Deze poort is nu een uitkijkpunt dat uitkijkt over de tuinen en het historische centrum. De voormalige gevangenis voor edelen dateert uit 1586. Beide bouwwerken zijn goed onderhouden, en bieden uitzicht over de stad.

Jardin del Turia Valencia

Dit prachtige park werd oorspronkelijk aangelegd als oplossing voor het overstromingsprobleem. Er zijn verschillende themagebieden, sportvelden, speelterreinen voor kinderen, en fonteinen verspreid over het park. Er zijn veel paden door het park om te verkennen, en je kunt ook een fiets, vierwieler of segway huren om meer te zien.

Of je de stad nu voor zaken of voor je plezier bezoekt, je zult zeker genieten van de Jardin del Turia. Het is het grootste stadspark van Spanje en is zeker een bezoek waard. Als je van kunst en natuur houdt, kun je vast wel een kunstwerk vinden dat je bevalt. Een bezoek aan de kunstmusea van de stad maakt je reis naar Valencia nog gedenkwaardiger.

De Jardin del Turia is een geweldige plek voor gezinnen en kinderen. De tuinen werden aangelegd uit de voormalige rivierbedding van de rivier de Turia, die vroeger de stad vaak overstroomde. Het stadsbestuur bedacht snel een plan om de rivier weg te leiden van het centrum. Het resultaat was 7 km parkland dat omgevormd werd tot groene ruimte, wandel- en fietspaden, en zelfs een bizarre kinderspeelplaats.

Hoewel het park zelf als park beschouwd wordt, is het ook een plaats om te bezoeken voor de kunstliefhebber. Het heeft veel fonteinen en bruggen. Het park heeft ook een botanische tuin. Er zijn verschillende speelplaatsen voor kinderen en er is zelfs een kermis in het park. Je kunt er fietsen of over de paden wandelen om alle bezienswaardigheden van dichtbij te bekijken.


Barrio Del Carmen

Een bezoek aan de Barrio del Carmen is een ideale manier om een middag in Valencia door te brengen. De oude stad zit vol met leuke boetiekjes, hippe restaurants, en waanzinnige straatkunst. Dit deel van Valencia is het meest authentiek en bohémien. Het is ook een prima plek om wat van Valencia’s plaatselijke keuken te proeven, waaronder heerlijke paella en tapas. Hier krijg je het gevoel dat je in een Europese stad bent, met zijn mix van oude wereld en modern.

Je hebt een prachtig uitzicht over de stad vanaf de Torres de Serranos, het enige overgebleven deel van Valencia’s middeleeuwse stadsmuren. Deze toren staat op de vroegere bedding van de Rio Turia en was ooit de hoofdpoort van de stad. De poort werd oorspronkelijk door de Moren gebouwd en werd in de 14de eeuw vervangen door christelijke muren. Hij biedt een mooi uitzicht over de Barrio del Carmen en heeft pokdalige plekken van Napoleon’s invasie van de stad in de negentiende eeuw.

Barrio Del Carmen Valencia

De wijk Carmen wordt gedomineerd door de middeleeuwse kerk van Carmen, een herkenningspunt met een fontein en sinaasappelbomen. De wijk is ook vol met historische en artistieke bezienswaardigheden. De Calle Serranos, de Turia Tuinen, en de Puente de Serranos leiden je allemaal naar deze wijk. In het nabijgelegen Carmen klooster, een historische plek, zijn wisselende tentoonstellingen van moderne kunst. Het Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM) is een andere belangrijke bezienswaardigheid in de wijk Carmen.

Terwijl je in Valencia bent, zul je willen profiteren van de plaatselijke keuken en drankjes. De keuken is een mengeling van veel verschillende culturen en je vindt er volop tapas, koffie, en sangria om je dorst te lessen. Zorg dat je ook een drankje krijgt als je er bent! Een leuke plek om van de plaatselijke keuken te genieten is Arandinos Tapas Valencia.

Een andere plek om een middag door te brengen is de Mercado de Tapinera, die ligt aan Carrer de la Tapinera, 15. De Mercado del Carmen heeft twee musea die rouleren door drie pop-up winkels. De meeste winkels hier zijn decoratief en handgemaakt. De Mercado de la Tapinera ligt achter de kerk op de Plaza del Carmen en biedt een aantal unieke en uitgebreide winkelmogelijkheden.


knusse bar Spanje

Malvarrosa strand

Als je Valencia nog nooit bezocht hebt, staat je iets te wachten. Niet alleen is deze kustplaats vol bezienswaardigheden, maar je kunt er ook genieten van het verfrissende water van de Middellandse Zee. Een bezoek aan het Malvarrosa strand in Valencia maakt je vakantie nog specialer.

Je vindt er veel plaats voor zonaanbidders, watersporters, en mensen die gewoon willen ontspannen en relaxen. Als Malvarrosa Beach te druk voor je is, ga dan naar El Saler Beach of Patacona. Beide stranden zijn kleiner en rustiger, en Patacona heeft ook een hippe strandbar.

strand van Valencia

Er zijn veel dingen te doen bij Malvarrosa. Er is een promenade die als grens dient tussen het strand en de stad. Deze promenade werd aangelegd in het begin van de jaren ’80, en er zijn een groot aantal winkels, cafés, restaurants, en nachtclubs.

Zoek je een heerlijke plek om te ontspannen in Valencia, dan is het Malvarrosa Strand een uitstekende keuze. Dit strand ligt op een korte wandeling van het metrostation Maritim Serreria en is bereikbaar per bus, trein en metro. Het strand van 1,2 km goudkleurig zand is omzoomd met cafés, restaurants en bars. Het is het hele jaar door populair, en is ook een perfecte plek voor gezinsvakanties.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannende middag aan zee of een adrenalinekick, je vindt alles wat je zoekt op dit populaire strand!