Bezienswaardigheden Sevilla

Sevilla hoort bij de 10 grootste steden van Spanje. Het is een gemeente en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Deze stad is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje. Zowel op economische gebied als politiek. In de stad wonen ongeveer 800.000 mensen.

In de gehele provincie wonen meer dan anderhalf miljoen mensen. Sevilla is een populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Spanje, ondanks dat het in de warmste regio van Spanje Ligt. Deze stad ligt namelijk in de regio Andalusië. Dit is doorgaans de warmste provincie van heel Spanje.

De totale oppervlakte van de stad is 140 vierkante kilometer. In Spanje is het dezelfde tijd als in Nederland. Dat is een groot voordeel. Wil je naar Sevilla op vakantie? Dan kan dit met het vliegtuig.

Sevilla heeft namelijk een eigen vliegveld. Voor 28 euro ga je van het vliegveld naar het centrum of andersom. Ga je op vakantie naar Sevilla? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. In Sevilla kan het ruim boven de 40 graden worden. In deze stad is van alles te doen, het is niet voor niks populair onder toeristen.

 

Wil je weten wat de mooiste plekken van deze stad zijn? Lees dan dit artikel!

Koninklijk paleis van Sevilla

Het koninklijk paleis van Sevilla behoort tot de populairste bezienswaardigheden van Sevilla. Deze bezienswaardigheid staat op de Unesco-werelderfgoedlijst. Dit paleis staat hierop sinds 1987. Op dit moment is het paleis nog steeds in gebruik. Hiermee behoort het tot één van de oudste, bewoonde kastelen van Europa. In 913 gaf Abd-ar-Rahman III opdracht om het kasteel te bouwen.

Op de plek waar dit gebouw nu staat, stond vroeger een fort. Dit fort is van de Romeinen en Visigotisch geweest. Met de bouw van dit paleis zijn ze ruim één eeuw bezig geweest. In de loop van de jaren is het kasteel meerdere keren uitgebouwd. Koning Al-Moetamid gaf in de 11e eeuw opdracht om het kasteel uit te breiden.  

Dit paleis zit er van de binnen- en buitenkant adembenemend uit. Wil je deze bezienswaardigheid bezoeken? Dan heb je een kaartje nodig. Een standaard kaartje kost online €18,50. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën die korting krijgen. Zo kunnen studenten tussen de 14 – 30 jaar en 65-plussers voor €8,50 deze bezienswaardigheid bezoeken. Ben je jonger dan 14? Dan ben je nog goedkoper uit. Je betaalt dan slechts €1,20 voor een kaartje.

Kathedraal Sevilla

Kathedraal Sevilla

De kathedraal Sevilla in het Spaans (Catedral de Santa María de la Sede) is de belangrijkste kathedraal van de stad. Het wordt ook wel de ‘hoofdkerk’ genoemd. Van de buitenkant ziet de kerk er erg indrukwekkend uit, dit geldt overigens ook voor binnenkant. In 1401 werd er besloten dat deze kathedraal gebouwd moest worden. 1 jaar later begon de bouw. Uiteindelijk heeft de bouw tot 1506 geduurd. Ze hebben er méér dan 100 jaar over gedaan.

De klokkentoren is nog een stuk ouder. Deze is namelijk gemaakt tussen 1184 en 1195. Het gebouw is immens groot. Dit kun je wel zien in de afmetingen. De kathedraal is 127 meter, 83 meter breed en 43 meter hoog. Op de plek waar nu deze kathedraal staat, stond vroeger een moskee. Van de oude moskee zijn meerdere dingen bewaard gebleven. Deze kathedraal staat sinds 1987 op de Unesco-werelderfgoedlijst. Hier staat het ‘paleis van Sevilla’ ook op.

Van de binnenkant is dit één van de mooiste kerken van Spanje. In het interieur zijn 75 glasschilderingen verwerkt. Deze zijn in verschillende eeuwen gemaakt. De eerste raamschilderingen zijn gemaakt tussen 1478 – 1483. Sindsdien zijn er verschillende glasschilderijen bijgekomen.

Het altaar stad midden in de kerk, dit werd vroeger wel vaker gedaan. Voor kerken die later gebouwd zijn, zit het altaar bijna altijd achterin. Dichtbij het altaar staat een 13e-eeuws beeld. Dit is één van de pronkstukken uit deze kerk.

Tickets zijn te reserveren vanaf €16,37. Verschillende leeftijdscategorieën krijgen korting of mogen gratis naar binnen. Studenten tot 23 en 65-plussers betalen €8,75. Ben jonger dan 16? Dan mag je gratis naar binnen. Deze prijzen gelden overigens voor de standaard tickets.

Wil je een rondleiding met een Engelse gids? Dan betaal je minimaal €28.  Wil je deze kathedraal bezoeken en een bezoekje brengen aan het paleis van Sevilla? Dan kun je een combinatieticket kopen. Je krijgt dan korting op de entreeprijs. Vanaf €45 krijg je een rondleiding met een Engelse gids en kun je het kasteel van Sevilla bezoeken.

Heb je een hekel aan wachten of ga je in de zomer? Dan kun je zogenaamde ‘skip the line’ tickets reserveren. Je hoeft dan niet in de rij te staan, maar kunt zo doorlopen. Dit zeker een aanrader! Dit is namelijk een drukbezochte bezienswaardigheid. Vandaar, kan het zijn dat je lang moet wachten. Dit is vooral in de zomer geen aanrader. In Sevilla kan het ruim 45 graden worden.

Vooral als je houdt van historische gebouwen, kun je deze bezienswaardigheid bezoeken.

Plaza de Toros

Plaza de Toros

Plaza de Toros is een beroemde en belangrijke stierenvechten arena in Sevilla. Het is van de buitenkant een indrukwekkend gebouw. De arena werd in 1881 geopend. Sindsdien zijn er duizenden wedstrijden geweest. Jaarlijks wordt in april op deze locatie het grootste stierven vechten festival van de wereld gehouden. Hier komen tienduizenden bezoekers op af. Hiervoor is geen plek in de arena. In de arena is namelijk plaats voor 13.000 toeschouwers.

De arena is gebouwd in de wijk ‘El Arenal’. De bouw begon in 1762, waarna dit bouwwerk in 1881 werd opgeleverd. Uiteindelijk zijn ze bijna 120 jaar bezig geweest met het bouwen. In de arena vind je een museum. In het museum vind je verschillende voorwerpen die te maken hebben met de geschiedenis van het stierenvechten. Als je een kaartje voor het museum koopt, krijg je ook een rondleiding door de arena.

De ticketprijzen:

  • 0-6 jaar gratis
  • 7 tot 11 jaar €3,50
  • 65+ en studenten €6
  • Volwassenen €10

Wij vinden de prijzen aan de goedkope kant. Zeker, als je het vergelijkt met de andere bezienswaardigheden. Deze arena is dagelijks te bezoeken van 9:30 tot 19:30 uur. De arena is op kerst standaard gesloten. Wil je er op een feestdag heen? Kijk dan eerst op hun website. Hier kun je zien of de bezienswaardigheid open is. 

In de periode vanaf april tot september zijn er stierenvechten. Deze zijn meestal op zondag. De prijzen hiervan zijn erg verschillend. De prijzen beginnen bij 20 euro, ze lopen zich snel op tot honderden euro’s.

Vooral in de stierenvechten festival week zijn de tickets erg duur. Alle tickets zijn dan steevast uitverkocht.

In het museum vind je van allerlei schilderijen en product die je meer vertellen over de historisch van het stierenvechten. Stierenvechten wordt door veel Spanjaarden als uitje gezien.

Sevilla plein

Het plein van Sevilla

Het plein van Sevilla Spaans ‘Plaza de Espana’ is het mooiste en bekendste plein in deze stad. Rondom het plein zijn verschillende bezienswaardigheden. Dit zijn allemaal historische gebouwen die druk bezocht worden door toeristen. Ga je op citytrip naar Sevilla? Dan kom je zeer waarschijnlijk langs dit plein. Je vindt het plein in het oude centrum van Sevilla. Door sommige mensen wordt dit het ‘mooiste plein van de wereld’ genoemd.

 

Het plein is uiteraard gratis te bezoeken. Het plein gaat niet dicht, omdat het een openbare plek is. Deze bezienswaardigheid is altijd te bezoeken. Het plein heeft een doorsnee van 200 meter. In oktober is dit plein volledig gerenoveerd. Op dit moment staan er 52 bankjes met verschillende mozaïeken.

Torre del Oro Sevilla

Torre del Oro

Torre del Oro behoort tot de populairste bezienswaardigheden van Sevilla. Deze toren is gebouwd in 13e eeuw.  Deze bezienswaardigheid is perfect bewaard gebleven. Het is één van de enige gebouwen die nog staat uit deze tijd.  Deze toren hoorde vroeger bij de Moorse stadswallen.

Deze toeristenattractie wordt ook wel ‘de gouden tulp’ genoemd. De naam is er niet voor niks. De naam dateert uit de bloeitijd van Sevilla. In deze periode kwamen er veel Amerikaanse scheppen, deze werden hier gelost.

De Torre de Oro heeft al verschillende functies gehad. Het is gebruikt als gevangenis, opslagplaats, kapen en als een museum. Het is een multifunctioneel gebouw. Het torentje is 1760 gerestaureerd. Ondanks dat dit eeuwen later gebeurde, is het gebouwd in dezelfde bouwstijl.

Metropol Parasol Sevilla

Metropol Parasol is een houten bouwwerk in Sevilla. Dit bouwwerk staat in het oudste deel van de stad. Metropol Parasol overdekt een groot deel van het plein. Het is een unieke bezienswaardigheid, zoiets vind je bijna nergens anders. Het gebouw is ongeveer 150 meter lang en 70 meter breed.

Voordat dit bouwwerk hier stond, was hier een overdekte markt. Deze markt begon in 1842 en stopte in 1973. De markt moest plaats maken voor parkeerplaatsen, uiteindelijk zijn deze hier niet gekomen. Er werd besloten om een ondergrondse parkeergarage te maken. Deze parkeergarage is gebouwd op resten van Romeinse en Moorse gebouwen. De hele omgeving moest aangepast worden.

Om het concept te laten slagen, werd de bekendste en populaire architect van die tijd erbij geroepen, Antoni Gaudí. Antoni Gaudi was de architect van verschillende bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden: Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batlló, Casa Mila, Palau Güell, Casa Vicens en Finca Güell. Het grootste deel van deze lijst, staat momenteel op de Unesco-werelderfgoedlijst.

Antoni Gaudí is een belangrijke man geweest voor Spanje. Zonder zijn ontwerpen, had Spanje naar alle waarschijnlijkheid minder toeristen getrokken. Alleen de Sagrada Familia trekt jaarlijks al méér dan 5 miljoen bezoeken.

 

Basílica de la Macarena

Basílica de la Macarena is een Basiliek gebouwd in 1949. Voor een kerkgebouw, is de kerk nog relatief ‘nieuw’.  In de stad vind je meerdere kerken/kathedralen die eeuwen oud zijn. Deze basiliek is nog geen eeuw oud. De basiliek is gebouwd ter ere van de maagd. In deze basiliek staan verschillende beelden van de maagd Maria. In deze kerk vind je een museum. Deze wordt ook wel ‘de schatkamer’ genoemd.

Dit museum is volledig gewijd aan de maagd Maria. Deze kerk ligt in de wijk ‘Macarena’. Dit is van oudsher een echte volkswijk. De inwoners van deze wijk bezoeken deze basiliek regelmatig. De kerk is erg populair onder de lokale bevolking. 

In deze wijk vind je nog meer bezienswaardigheden. De kerk is gratis te bezoeken. Wil je ook het museum bezoeken? Dan betaal je ‘slechts’ 4 euro per persoon.  

De openingstijden van de kerk:

Oktober tot en met mei

  • Maandag t/m zaterdag: van 9:00 tot 14:00 en van 17.00 tot 20:00
  • Zondag: 9:00 tot 14:00 en 17:00 tot 21:00

Juni tot en met september:

  • Maandag t/m zaterdag: 9:00 tot 14:30 en 18:00 tot 21:30 uur
  • Zondag 9:00 tot 14:00 en 18:00 en 21:00

Let op! De openingstijden op feestdagen kunnen afwijken. Wil je deze bezienswaardigheid op een feestdag bezoeken? Neem dan contact met hen op. Dit kun je het best doen via hun eigen website.

Triana wijk

Triana is een typische volkswijk in Sevilla. Het is bereikbaar via verschillende bruggen. De wijk is erg levendig en de huizen hebben bijna allemaal een andere kleur. Dit ziet er erg indrukwekkend uit. In het centrum zijn de straatjes erg smal, dit maakt het ideaal om hier te wandelen.

Veel toeristen die deze wijk bezoeken, gaan wandelen in het centrum. Dit is zeker een aanrader als je deze wijk wilt bezoeken. Je krijgt een beter beeld van het Spaanse leven. Ooit was dit de belangrijkste wijk van Sevilla, dat is op dit moment niet meer zo. Het politieke en financiële hart van Sevilla zijn verhuisd naar een andere wijk in Sevilla. Ondanks dat deze wijk erg mooi is, komen er relatief weinig toeristen.

Casa de Pilatos

Casa de Pilatos is een paleis in de wijk Santa Cruz, Sevilla. Dit paleis vind je aan het ‘Plaza de Pilatos’. Dit is het bekendste plein van Sevilla. De locatie van dit paleis is dus fantastisch. Het zit aan één van de populairste bezienswaardigheden van de stad. 

 

Dit paleis is in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van Don Pedro Henriquez, toen hij overleed, is de opdracht toch doorgegaan. Casa de Pilatos is het één na mooiste paleis van Sevilla. Het ‘Alcazar’ paleis wordt gezien als het mooiste paleis van Sevilla. Dit paleis wordt ook in dit artikel genoemd. 

 

De openingstijden:

In de zomer:

  • Dagelijks van 9:00 tot 19:00

In de winter: 

  • 9:00 tot 18:00

Wil je dit paleis bezoeken? Dan heb je een kaartje nodig. Deze kun je online bestellen. Zowel via hun eigen websites als bij andere platformen.

 

Conclusie: is een citytrip in Sevilla aan te bevelen?

Is citytrip naar Sevilla is zeker aan te bevelen. In deze stad heb je meerdere populaire bezienswaardigheden. Enkele hiervan komen voorbij in dit artikel. Dacht je dat alle bezienswaardigheden waren? Dan heb je het mis Sevilla telt in totaal tientallen bezienswaardigheden. De stad is te bezoeken door jong en oud. Voor beide is hier genoeg te doen.

 

Je kunt altijd genieten van het heerlijk weer.