Bezienswaardigheden Mallorca

Alles over bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca is een erg populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Ook in het kader van een all inclusive vakantie Spanje 2023.
Jaarlijks gaan steeds meer Nederlanders naar dit Spaanse eiland. Dit eiland behoort tot de Balearen eilandengroep. In totaal heeft Mallorca een oppervlakte van 3.640 vierkante meter, het ligt op een hoogte van 1.445 meter en er wonen ongeveer 1 miljoen mensen. Op het eiland is het bijna altijd mooi weer.

Op Mallorca vind je verschillende all inclusive hotels, vakantieparken en campings. Het is een erg toeristisch eiland. Wil je weten wat de mooiste plekken zijn op dit eiland? Lees dan dit artikel. Wie weet vind jij dat deze bezienswaardigheden Mallorca tot de 10 mooiste van Spanje behoren

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de belangrijkste stad van het eiland, Mallorca. Het is niet alleen de belangrijkste stad van dit eiland, het is ook de hoofdstad van de eilandengroep, Balearen. In totaal telt deze stad zo’n 400.000 inwoners. De totale oppervlakte van de stad is 208 vierkante kilometer. Palma de Mallorca is gesticht door de Romeinen.

Havenstad geworden
Helaas is van deze periode weinig terug te vinden. Er staan bijna geen gebouwen die uit deze stad komen. Palma de Mallorca is in de afgelopen jaren een echte havenstad geworden. Als mensen niet in de recreatie werken, werken ze wel in de haven. De haven van dit eiland is een belangrijke vorm van inkomsten. Doordat er een haven is, is er ook veel werkgelegenheid. Dit maakt het interessant om op dit eiland te komen wonen.

Kenmerken voor de stad zijn de smalle straten, kleine winkels en gezellige eetgelegenheden. Wanneer je door deze stad loopt, zie je erg veel terrassen. Jaarlijks komen er 10 miljoenen toeristen naar Mallorca. Een groot deel hiervan gaat ook naar deze stad. Zomers is het hier écht enorm druk.

Fietstocht door Mallorca

Wil je de bezienswaardigheden Mallorca van dicht bij zien? Dan kun je meegaan mee een georganiseerde fietstocht. Deze tocht wordt vooral geboekt door ouderen. Bij gezinnen is dit een stuk minder populair. Zij bezoeken liever de natuur of gaan naar het strand. Kaartjes voor dit soort tochten zijn online te koop. Wil je dit? Zorg er dan voor dat je op tijd reserveert. Vooral in de zomer is alles snel volgeboekt.

Kathedraal La Seu

Kathedraal La Seu is met afstand de populairste bezienswaardigheid van dit eiland. Deze kathedraal wordt jaarlijks bezocht door bijna één miljoen mensen. De bouw van deze kathedraal begon al in 1229. Uiteindelijk werd de kathedraal pas in 1601 geleverd. Uiteindelijk hebben ze er bijna 370 jaar over gedaan. Toen het laatste deel klaar was, wat het eerste deel al gerenoveerd. De kathedraal is 121 meter lang, 55 meter breed en 44 meter hoog. Hiermee behoort deze kathedraal bij de grootste van Spanje.

Deze kathedraal is te bezoeken. Hiervoor heb je een kaartje nodig. Het kan verstandig zijn om deze online te kopen. Je hoeft dan namelijk niet in de rij te staan. Kaartjes zijn beschikbaar vanaf 8 euro.

Kathedraal La Seu in Mallorca

Cap de Formentor

Cap de Formentor is één van de mooiste gebieden op dit eiland. Je vindt dit deel van het eiland in het noorden. Vanuit de vuurtoren heb je een fantastisch uitzicht over het hele eiland. Je kijkt ook nog eens op zee, wat wil je nog meer? Dit deel van het eiland wordt vooral bezocht door mensen die houden van de natuur.

Je kunt deze bezienswaardigheid Mallorca met de auto en het openbaar vervoer bezoeken. Het is zelf mogelijk om met een georganiseerde reis mee te gaan. Je ziet dan de mooiste plekken van deze regio. Het is zeker een aanrader om met een georganiseerde tour mee te gaan. Het kost wat, maar het is het geld dubbel en dwars waard. Je bent namelijk een hele ervaring rijker.

Alcúdia

Alcúdia is een plaats op het eiland, Mallorca. Het is één van de mooiste plaatsen op dit eiland. Alcúdia is een populaire badplaats. Het heeft een fantastisch strand. In de buurt van het strand is van alles te doen. Zo zijn er verschillende terrassen en winkels. Ook vind je in deze plaats een vuurtoren. Vanaf hier kijk je over het hele eiland.

Wil je één van de meest toeristische plaats van dit eiland bezoeken? Dan moet je in Alcúdia zijn. Er is echt van alles te doen, zeker voor toeristen. Vooral in de zomer wemelt het hier van de toeristen.  In het centrum van deze plaats is elke dinsdag en zondag een markt. Hier kun je vooral groente en fruit kopen. Dit is allemaal vers. Zaterdagavond is er een markt in de haven. Deze wordt druk bezocht door toeristen.