Bezienswaardigheden Malaga

Málaga is een stad in de Spaanse Regio, Andalusië. De stad heeft ongeveer 600.000 inwoners. Hiermee behoort het tot de 10 grootste steden van het land. In de regio ‘Málaga’ wonen ongeveer 1.250.000 inwoners. Hiermee is het de één na grootste gemeente van Andalusië. Deze stad vind je in het zuiden van het land.

De totale oppervlakte van deze stad is 395 vierkante kilometer. In het zuiden van Spanje is het bijna altijd goed weer. Toch, wordt het hier in de zomer minder warm, dan in andere regio’s in het land. Dit deel van het land kent erg milde winters. Het wordt hier zelden kouder dan 20 graden. Málaga heeft namelijk een mediterraan klimaat.

De stad en regio tellen verschillende bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn een Moors Fort, verschillende kathedralen, het Picasso museum en een Romeins theater. Dacht je dat dit alle bezienswaardigheden waren? Dan heb je het mis.

De regio telt in het totaal zo’n 30 á 35 populaire bezienswaardigheden. Wil je hier alles over weten? Lees dan dit artikel!

Alcazaba Málaga

Alcazaba Málaga

Alcazaba Málaga behoort tot een van de populairste bezienswaardigheden van de stad.  Het Alcazaba is een Moors fort en paleis in Málaga. Er werd al begonnen met bouwen in de negende eeuw. In deze jaren werd er een vestingmuur om Málaga gebouwd. Dit gedeelte was hier onderdeel van. De vestigingsmuren waren bedoeld om het kasteel ‘Gibralfaro’ te verdedigen.

Het was een fort van de Romeinen en van Arabische. In het belangrijkste paleis vind je een klein museum. Hier staan meerdere spullen uit de Moorse-tijd ten toon gesteld. Deze bezienswaardigheden is te bezoeken. Dagelijks is de Alcazaba te bezoeken vanaf 9:30 tot 20:00 uur. In de winter is Alcazaba minder lang open.

Deze bezienswaardigheid heeft in de winter veel minder bezoeken. Wil je alleen Alcazaba bezoeken? Dan ben je €3,50 per persoon kwijt. Wil je ook het kasteel bezoeken? Dan betaal je €5,50 per persoon. De prijzen zijn wat ons betreft erg bescheiden.

Voor weinig geld, kun je één van de populairste bezienswaardigheden bezoeken in de regio. Kaartjes zijn online en fysiek te koop. Ga je in de zomer? Zorg er dan voor dat je er op tijd bij bent. De kaartjes zijn dan snel uitverkocht.

Kathedraal van Malaga

Kathedraal Málaga

De Kathedraal van Malaga is een drukbezochte bezienswaardigheid in de regio. De kathedraal ziet er erg indrukwekkend uit. Vanuit de hele omgeving kun je de top zien. Dit komt mede doordat dit één van de hoogste gebouwen is. Ben je op stedentrip in Malaga? Dan kom je deze kathedraal waarschijnlijk meerdere keren tegen. De kathedraal ligt namelijk midden in de stad. Om precies te zijn aan het Plaza del Obispo plein.

Op de plek waar nu deze kathedraal staat, stond vroeger een moskee. In 1528 zijn de bouwwerkzaamheden gestart. Uiteindelijk is er ruim 200 jaar gebouwd. Toen ze met het laatste deel bezig waren, moest het eerste deel alweer gerenoveerd worden. In 1782 is er gestopt met bouwen.

Hierdoor is de rechter toren nooit afgebouwd. Dit is op dit moment een halve toren. De kathedraal is in verschillende bouwstijlen gebouwd, omdat ze er ruim twee eeuwen mee bezig zijn geweest. Het lage gedeelte heeft andere stijl, dan het hogere gedeelte.

Het laagste gedeelte heet de Gotische Stijl. De rest van het gebouw heeft de Renaissancestijl. Het is van de buitenkant een indrukwekkend gebouw, dat geldt ook voor de binnenkant. Een deel van de inrichting komt uit de zeventiende eeuw.

De kathedraal is 365-dagen per jaar open. De entree is €6,-. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag kun je de kathedraal tussen 9:00 en 10:00 gratis bezoeken. Dit is  zonder audiogids. Van maandag tot en met vrijdag is de kathedraal open van 10:00 tot 20:00.

Op zaterdag van 10:00 tot 18:30. Op zondag vanaf 14:00 tot 18:30. De openingstijden op feestdagen zijn hetzelfde als op zondagen. Het kan verstandig zijn om online te reserveren, je bent dan verzekerd van een kaartje.

Picasso museum Málaga

Het Picasso museum in Málaga is de bezienswaardigheid, in deze regio, wanneer je van kunst houdt. In totaal staan hier meer dan 200 kunstwerken. Denk je dat dit het enige Picasso museum is? Dan heb je het mis. Er staat namelijk ook een Picasso museum in Málaga. Dit museum is geopend in 2003.  Jaarlijks heeft dit museum honderdduizenden bezoekers. Dit zijn vooral toeristen, maar ook mensen uit de regio zelf. De openingstijden zijn verschillend per seizoen.  Wil je de exacte tijden weten? Kijk dan even op de website van het museum. Kaartjes zijn beschikbaar vanaf 4 euro.