Bezienswaardigheden Lanzarote

Dit zijn de bezienswaardigheden Lanzarote.

Een all inclusive vakantie Lanzarote geboekt en op zoek naar bezienswaardigheden?

Bezienswaardigheden Lanzarote, Canarische Eilanden.

Lanzarote is een eiland dat behoort tot de Canarische Eilanden. Veel mensen boeken een all inclusive vakantie Lanzarote omdat de resorts er zo mooie zijn, het eten zo goed en de gemiddelde temperatuur en aantal zonuren, zéér aangenaam.


Waar ligt Lanzarote?

Je vindt dit eiland ongeveer 115 kilometer van de kust van Marokko. Toch, hoort dit eiland bij Spanje. Dit geldt ook voor de andere eilanden die tot de ‘Canarische eilanden’ behoren. De totale oppervlakte van dit eiland is 845 vierkante kilometer, het ligt op een hoogte van 671 meter en het behoort tot de provincie, Las Palmas. In totaal wonen er zo’n 170.000 mensen op het eiland. Dit lijkt in de zomer wel anders. Het wemelt er dan van de toeristen. Lanzarote staat bekend als ‘vulkaaneiland’, omdat er veel vulkanen op dit eiland zijn. In dit artikel lees je meer over de populairste bezienswaardigheden op dit Eiland.

Nationaal Park Timanfaya

Nationaal Park Timanfaya

Nationaal Park Timanfaya is een natuurgebied op het Spaanse eiland, Lanzarote. Dit natuurgebied wordt veel bezocht en ligt tussen de vulkanen. Het natuurgebied ziet er uniek uit, veel mensen vinden dat het op een ‘maan’ ligt. Nationaal Park Timanfaya is ontstaan in 1730, doordat er toen een vulkaan uitbarstte.

Rondom dit natuurgebied vind je verschillende actieve vulkanen. Eén dingen kan ik wel concluderen: het is een unieke ervaring. Er zijn zelfs mensen dit speciaal voor dit natuurgebied naar dit eiland komen. Het natuurgebied ontstond in 1730, maar het is pas te bezoeken sinds 1974.  In 1824 was hiervoor het laatst een vulkaanuitbarsting. Deze was minder heftig dan de vorige.


Wanneer kan je dit natuurgebied bezoeken?

Het natuurgebied is dagelijks te bezoeken tussen 9:00 en 17:00. Hiervoor moet je entree betalen. Je betaalt bij de ingang 12 euro per persoon. Wanneer je de auto weg hebt gezet, kom je in een uniek natuurgebied. Dus bustocht zit bij de prijs ingegrepen. Je rijdt dat ongeveer een half uur door dit landschap.
Het is zeker een unieke ervaring. In 2010 had dit natuurgebied al 1.400.000 bezoeker per jaar. Dit wordt jaarlijks steeds meer. Het is niet mogelijk om tijdens de busrit uit te stappen. De bus is gewoon gesloten. Het kan dus erg warm worden, houd hier vooraf rekening mee.

Lago Verde op Lanzarote

Lago Verde

Lago Verde wordt ook wel ‘het groene meer van Lanzarote’, genoemd. Het water in dit meer is écht gifgroen. Het is een indrukwekkend weer en het behoort tot één van de populairste bezienswaardigheden op dit eiland. Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je een combinatieticket kopen. Je krijgt dan korting op elk kaartje. Dit meer is ontstaan door een uitbarsting van een vulkaan. Hoeveel jaar geleden dit is, is niet bekend.

Het water is zo groen door de algen en het zoute water. Vroeger, was het ‘groene meer’ een stuk groter. Met in de loop van de tijd is ongeveer de helft afgebroken. Als je deze bezienswaardigheid wilt bezoeken, kun je dit het best tussen 14:00 en 16:00 doen. Je kijkt dan om de kraterrand en op zee. Beter wordt het toch niet? Het is uiteraard mogelijk om het ‘groene meer’ te bezoeken. Hiervoor zijn verschillende kaartjes beschikbaar. Een dagticket heb je al vanaf €55,00 per persoon.

Jardín de Cactus

Jardín de Cactus

Jardín de Cactus is een bekende en drukbezochte tuin op dit eiland. Deze fraaie tuin is aangelegd in een steengroeve. Doordat deze tuin in een steengroeve ligt, zijn cactussen en andere planten beschermd tegen de harde wind. Dit is ook één van de redenen dat deze tuin hier is aangelegd. De tuin ligt op verschillende hoogtes. De meest cactussen staan op een centraal punt. De kuil is ontstaan door een vulkaan, daarna is de kuil dieper afgegraven. In deze tuin staan in totaal duizenden planten.

Er staan verschillende planten die nergens ander voorkomen. Deze tuin is dagelijks te bezoeken van 9:00 tot 17:45. In de maanden augustus en juli in de tuin één uur langer open. De tuin sluit dan om 18:45. Het grootste deel van deze tuin is te bezoeken voor rolstoelen en kinderwagens. Blijft altijd op het pad. Het is namelijk verboden om van het pad af te gaan. Tickets zijn online te bestellen. Doe dit vooraf, zo ben je verzekerd van een plek. Het is ook mogelijk om de kaartjes bij de tuin zelf te kopen. Hier sta je wel enorm lang in de rij.


Playas del Papagayo

Playas del Papagayo wordt ook wel ‘het mooiste strand van Lanzarote’ genoemd. Deze stranden worden druk bezocht door toeristen. Ook in de geschiedenis spelen deze stranden een belangrijke rol. Dit vooral in de 15e eeuw toen dit eiland veroverd werd. Dit strand bevindt zich in de badplaats Playa Blanca, in het zuiden van Lanzarote. Het is écht een van de mooiste – zo niet het mooiste stand van het eiland. Op het strand heb je een fantastisch uitzicht op de vulkanen. Dit strand is uiteraard gratis te bezoeken.

Playa del Papagayo

Ook interesse in een all inclusive Mallorca?

Misschien heb je interesse in een all inclusive vakantie Mallorca en wil je weten welke bezienswaardigheden daar zijn? Vind hier bezienswaardigheden Mallorca