Bezienswaardigheden Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland dat gezien wordt als ‘feesteiland’. Veel jongeren en jongvolwassenen uit de hele wereld boeken hier hun vakantie. Dit eiland is een geliefde vakantiebestemming en staat vooral bekend om het nachtleven. Ibiza-stad is de belangrijkste stad van het eiland. Ibiza heeft een oppervlakte van 572 vierkante kilometer. Op het eiland wonen ongeveer 160.000 mensen. Het hoogste punt van Ibiza ligt op een hoogte van 475 meter. Op dit eiland vind je verschillende bezienswaardigheden. Er zijn veel grote clubs, bars en stranden. Op dit eiland is veel te doen. Het is de ideale vakantie voor jongeren. Jaarlijks gaan er steeds meer jongeren naar dit ‘feesteiland’.
In Ibiza heb je 100 % garantie voor een leuke feestvakantie.

Strand Ibiza

Strand van Talamanca 

Talamanca is een zandstrand nabij Ibiza-stad. Door de goede ligging, wordt dit strand goed bezocht. De zee is over het algemeen erg rustig, het water is helder en op Ibiza is het over het algemeen heerlijk weer. Rondom dit strand zijn verschillende restaurants, clubs en winkels. Het is écht de ideale plek om vakantie te vieren.

Zeker, als je ook weet dat het dichtbij Ibiza stad ligt. Dit strand ligt ongeveer 2 kilometer vanaf de stad. Het is mogelijk om hiernaar toe te lopen, maar je kunt ook met de auto. Via de loopplank kun je lopen naar jouw plek. Ondanks dat dit zo’n mooi strand is, wordt er te weinig promotie voor gemaakt. Hierdoor is het af en toe rustig op het strand. Aan de loopplank zitten verschillende restaurants en winkels gevestigd. Het is mogelijk om op het strand eten en drinken te bestellen.

Het kleine Es Figueral

Het Kleine Es Figueral is één van de mooiste stranden op Ibiza. Rondom dit zandstrand vind je meerdere hoge rotswanden. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op zee. Het is één van de mooiste stranden om te spelen voor kinderen. Dit komt mede doordat de zee hier een lang stuk ondiep is. Je loopt tussen de rotsen in een fantastische omgeving. Je kunt hier bijvoorbeeld snorkelen of zwemmen. En laten we niet vergeten, op Ibiza is het altijd mooi weer. Het is er zomers zelden kouder dan 25 graden. Rondom dit strand vind je verschillende restaurants en winkels. Ook zijn er in de buurt enkele bekende clubs. Direct aan het strand zijn twee restaurants. In de buurt is meer dan voldoende parkeerruimte. 

Ibiza stad

Ibiza-stad bezoeken

Ibiza-stad is de belangrijkste stad van dit eiland. In deze stad zijn tal van bezienswaardigheid. In de zomer wemelt het hier van de toeristen. In het centrum vind je veel terrassen en luxe-winkels. Wanneer je door de stadspoort loopt, kom je in het oude centrum van Ibiza-stad. Dit deel van de stad stamt uit de 16e eeuw. Deze poort werd gebouwd in 1585. Toen, was er al groot deel van de stad gebouwd.

De stadspoort is uiteraard gratis te bezoeken. De markt van Mercat Vell is een populaire markt in de stad. Hier kun je verse groente en fruit kopen. Rondom dit plein zijn verschillende cafés, bars en restaurants. Wil je meteen iets eten? Dan is dit dus mogelijk. In het oude centrum kun je heerlijk lopen. Kenmerken van dit deel van de stad zijn de kleine straatjes met veel bochten. In dit deel van de stad zijn verschillende musea. Er zit een museum dat meer vertelt over de stad, het andere museum focust zich vooral op ‘architectuur’.

Bastion van Santa Lucía is één van de mooiste plekken van de stad. Vanaf dit punt heb je uitzicht over de gehele stad. Een andere bezienswaardigheid in dit deel van de stad is de Catedral de Santa Maria. Dit is de belangrijkste kerk en één van de oudste monumenten van de stad.

Op de plek waar deze kerk nu staat, stond vroeger een moskee.  Het deel dat nu nog staat komt voornamelijk uit de 16de eeuw. Er zijn ook delen uit de 12de eeuw. In de afgelopen eeuwen is deze bezienswaardigheid meerdere keren gerenoveerd.

Uiteindelijk is het bezoeken van Ibiza-stad een ervaring op zichzelf. Het is gewoon een leuke stad waar van alles te doen is. Of je nou jong of oud bent, iedereen kan zich hier vermaken

Conclusie: wat is de leukste bezienswaardigheid om te bezoeken op Ibiza

Er is niet één bezienswaardigheid die eruit springt. Iedereen vindt iets anders leuker. Ik kan wel concluderen dat er genoeg te doen is op Ibiza. Je hoeft je nooit te vervelen er is voor iedereen wat te doen. Of je nou jong of oud bent, je kan je vermaken. Het strand bezoeken doen de meeste mensen. Andere mensen komen naar dit eiland voor de natuur.