Bezienswaardigheden Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Canarische eilanden, dat behoort tot Spanje. Op het eiland vind je veel vulkanen. Het eiland ligt op een hoogte van 156 meter, de totale oppervlakte is 1.560 vierkante meter en er wonen ongeveer 900.000 inwoners.

Dit eiland behoort tot de provincie Las Palmas, Spanje. De hoofdstad van dit eiland is de dichtstbevolkte stad van alle Canarische Eilanden.  Dit eiland wordt steeds populairder onder toeristen. Jaarlijks komen er steeds meer toeristen. Waarom? Omdat het een erg mooi eiland is! Er is van alles te doen en dit eiland telt verschillende bezienswaardigheden.

roque Nublo Gran Canaria

Roque Nublo

Roque Nublo is één van de populairste bezienswaardigheden op dit eiland. De rots is 67 meter hoog en staat op een hoogte van 1813 meter. Deze hoge rots staat op een vulkaan. De vulkaan is in totaal 1949 meter hoog. Deze populaire bezienswaardigheid staat in een het Rual del Nublo park. Dat is een beschermd natuurgebied. Dit natuurgebied is een inspiratiebron voor veel mensen.

Veel schilders en artiesten hebben hier inspiratie opgedaan. Wil je deze rots in een keer in het echt zien? Dan kun je op verschillende punten starten. Het pad is ongeveer één kilometer lang. Het wordt steeds steiler.  Wanneer je aangekomen bent op de top, kun je genieten van het fraaie uitzicht. Je hebt namelijk vrij zicht, dus je kunt letterlijk alles zien. De top van deze bezienswaardigheid hoort bij de hoogste punten van Spanje. Er zijn zelfs toeristen die speciaal voor de bezienswaardigheid naar dit eiland komen.

Het strand van Playa del Inglés

Het strand van Playa del Inglés behoort tot de meest toeristische plekken van dit eiland. Het strand wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Het is met afstand het populairste strand van dit eiland. Het strand ligt in het zuiden van het eiland. Op het strand is het mogelijk om strandvolleybal- en voetbal te spelen. In de buurt van dit strand staan erg veel hotels, vakantieparken en appartementen. Het zuidelijke deel van dit eiland is het meest toeristisch.

Het strand wordt druk bezocht door families, maar is ook populair onder jongeren. Jaarlijks zijn er steeds meer jongeren die vakantie vieren op dit eiland. Op en rondom het strand is van alles te doen. Je kunt bijvoorbeeld een kano of boot huren. Een ideaal uitje voor het gezin, dus! Op het strand vind je verschillende eetgelegenheden.  Zowel luxe restaurants als normale restaurants zijn er te vinden. Voor ieder wat wils. Het strand is uiteraard gratis te bezoeken.

Pico de Bandama

Pico de Bandama

Pico de Bandama is een vulkaan op het Spaanse eiland, Gran Canaria. Pico de Bandama is een dode vulkaan. Dit betekent dat de vulkaan al lange tijd inactief is en dit ook niet meer wordt. De Pico de Bandama is 200 meter hoog en heeft een diameter van één kilometer.

Ondanks er veel hogere bergen zijn in Spanje, is het uitzicht adembenemend. Het ziet er simpelweg fantastisch uit. Wanneer het helder weer is, kun je de buurlanden zien liggen. De naam van de vulkaan is volledig te danken aan een Nederlandse wijnkoopman. Deze man vond het een goed idee om een wijngaard te beginnen in de krater. Dit bleek een uitstekend idee, omdat vulkanische grond erg vruchtbaar is.

Teror

Teror, is één van de mooiste dorpen op dit eiland. In dit dorpje staan veel historische gebouwen. Bijna alle huizen hebben een andere kleur. Op zondag is hier een lokale markt. Deze wordt over het algemeen druk bezocht door toeristen. De lokale markt is belangrijk voor lokale bevolking. Veel mensen die er wonen, zijn afhankelijk van de markt. Ze werken hier of zijn afhankelijk van de inkomsten van de kraam. Elk jaar wordt Gran Canaria meer bezocht. Het wordt een steeds populairder vakantie-eiland.

Gáldar 

Gáldar is een goed voorbeeld van een typisch dorp op dit eiland. Dit dorpje ligt aan de voet van verschillende bergen. In de smalle straatjes vind je verschillende winkels en eetgelegenheden. Ook hier is op zondag een markt. Hier kun je fruit en groente uit de regio kopen. De tapasbars zijn echt een aanrader.

In het centrum van dit dorp staat een fraaie kerk. Zowel van de binnen- als buitenkant ziet de kerk er fantastisch uit. Wil je meer te weten komen over het leven op Gran Canaria? Dan moet je dit dorpje bezoeken.

Wanneer je dit soort dorpjes bezoekt, krijg je een goed beeld van het Spaanse leven.