Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona is misschien wel de meest toeristische stad van Spanje. Hier is voor jong en oud van alles te doen. Vandaar ook dat veel jongeren vakanties met bestemming Barcelona hebben. Je vindt hier een fantastisch voetbalstadion, verschillende musea, veel uitgaansmogelijkheden en veel historische gebouwen. Ben je op vakantie in Barcelona? En wil je mee van de stad zien? Lees dan zeker dit blog-bericht.

Sagrada Familia 

De Sagrada Familia is met afstand de populairste en bekendste trekpleister van Barcelona. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen op deze bezienswaardigheid af. Dit is de bekendste basiliek van de wereld. Dat is zeker niet voor niks! Deze basiliek ziet er fantastisch uit!

Het is ook de bezienswaardigheid van Catalonië. In 1882 zijn ze begonnen met bouwen Nu, 140 jaar later, wordt er nog aangebouwd. Helemaal af? Dat is het nog steeds niets. Ondanks het ene deel nog niet klaar is, heeft het andere deel alweer onderhoud nodig.  Logisch! Het is een immens groot bouwwerk. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen, en wanneer is zo’n mooi gebouw nauw écht af? Misschien, blijven ze er altijd wel aanbouwen.

De bouw heeft tot nu toe maar een aantal jaar stilgelegen. Dit was tijdens de Spaanse Burgeroorlog. De opleveringsdatum is in 2026. Of ze dat gaan halen? Zeer waarschijnlijk niet! De bouw wordt voor een groot dit gefinancierd door giften van bezoekers.

Doordat de bouw al zo lang duurt, moeten er verschillende stukken van dit gebouw, alweer gerenoveerd worden. De architect is Antoni Gaudí. De afmetingen zijn: 90 meter lang, 60 meter breed en 170 meter hoog.

Het idee van deze basiliek is bedacht door Josep María Bocabella. Hij was een boekhandelaar. De Sagrada Familia kun je bezoeken. Zorg ervoor dat je kaartjes online bestelt, zodat je niet in de rij hoeft te staan.

Veel mensen bestellen geen kaartjes online, deze mensen staan uren in de rij. De openingstijden verschillen per seizoen.

November t/m februari kun je deze basiliek bezoeken maandag/zaterdag van 9:00 tot 18:00. Zondag is een bezoek mogelijk vanaf 10:30, het sluit om 18:00.

Van maart tot en met oktober, zijn de openingstijden weer anders. Maandag t/m zaterdag openen ze om 9:00, ze sluiten om 19:00. Zondag openen ze anderhalf uur later, ze sluiten op dezelfde tijd.

Het kan zijn dat deze tijden veranderen. Wil je de tijden zeker weten? Dan kun je het best contact opnemen met deze bezienswaardigheid. Dit kan op verschillende manieren. Bellen, mailen en kijken op hun website.

Wil je deze bezienswaardigheid bezoeken? Dan zal je hiervoor moeten betalen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van je leeftijd! Kinderen tot en met 10 jaar, zijn gratis. Personen tussen de 11 – 30 jaar, betalen €31,20.

Mensen die ouder zijn dan 65+, betalen €27,30. Ben je tussen de 30 en 64? Dan ben je het duurst uit! Je betaalt dan €33,88.

Wil je een rondleiding krijgen door een gids? Dit is mogelijk! Je bent dan wel wat duurder uit. Een Engelstalige gids is beschikbaar vanaf €48,00.

Wil je de torens bewonderen van deze bezienswaardigheid? Dat is mogelijk! Je betaalt hiervoor minimaal €46,80. Deze bezienswaardigheid heeft ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar!

Het aantal bezoekers stijgt elk jaar. In 2005 had deze kerk 3 miljoen bezoekers, in 2017 waren dit er 4.5 miljoen.

Ben je op vakantie in Spanje? Dan is dit dé bezienswaardigheid die je moet bezoeken. Het is een unieke ervaring, je zal het niet snel vergeten.

Wil je naar de Sagrada Família? Koop dan online een kaartje. Doe je dit niet? Dan sta je uren in de rij! Je kunt online een kaartje kopen via verschillende websites. Wat je het best kan doen? Een kaartje kopen op de officiële website!

Je weet dan zeker dat je niet opgelicht wordt. Is er iets niet goed? Dan kun je makkelijk contact opnemen!

Stadion Camp Nou Barcelona

Camp Nou FC Barcelona 

Camp Nou, is het stadion van FC Barcelona. FC Barcelona hoort bij de grootste clubs ter wereld. De laatste jaren zit de club in de financiële problemen. 

Hierdoor moesten ze een aantal spelers verkopen, en konden ze het contract van ‘Lionel Messi’, niet verlegen. In dit stadion zijn 99.354 plaatsen.

Ben je op vakantie in Barcelona? Dan kun je een wedstrijd van dit team bezoeken! Hier zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden. Wat een kaartje voor FC Barcelona kost, is lastig te zeggen.

Het is afhankelijk van de zit/sta plek, de tegenstanders en wat er op het spel staat. Voor wedstrijden waar weinig op het spel staat, betaal je 30 en 70 euro per kaartje. 

Wil je naar een topwedstrijd? Dan ben je een stuk duurder uit. Je betaalt dan tussen 100 en 200 euro. Goedkoop, is het niet. Toch, bezoeken veel toeristen een wedstrijd. Het is wel een ‘unieke’ ervaring.

Zeker, als je houdt van voetbal. Het is ook mogelijk om een ‘pakketreis’ te boeken. In dit ‘pakket’ zit een kaartje + vlucht + hotel. Wat je hiervoor betaalt? Ongeveer 350 euro per persoon. 

Natuurlijk, is dit afhankelijk van de wedstrijd die je wil bezoeken.

 

Rondleiding door Camp nou 

Ben je voetbalfan? En op vakantie in Barcelona of mannenweekend Spanje? Dan wil je naar Camp nou! FC Barcelona is een club met een rijke historie. Sinds hun oprichting hebben ze veel prijzen gewonnen. De grote aartsrivaal is ‘Real Madrid’. 

Wil je een rondleiding door dit indrukwekkende stadion? Dit is mogelijk! Je kunt verschillende delen bekijken. Ook zijn er verschillende kaarten. Met een ‘Basic tour ticket’ krijg je het voetbalmuseum te zien en vertellen ze het verhaal achter de club.

Wat een ticket kost? Minimaal 28 euro. Deze prijs geldt alleen bij het online reserveren. Wil je een kaartje bemachtigen in Camp nou? Dan ben 3.50 per ticket duurder uit. Deze kosten zijn zogenaamde ‘handelingskosten’.

Waarom zou je een kaartje online komen? Het is goedkoper en je hoeft niet in de rij te staan. Je kan zo doorlopen.

Wil je een kaartje kopen in Barcelona? Dan moet je eerst wachten in de rij! Een nadeel hiervan? Het kan uren duren! Ook kan de rondleiding ‘vol’ zitten. Er mogen dan geen mensen meer naar binnen.

Sinds Corona, zijn de regels hier aangescherpt.  Heb je meer over dan 28 euro? Dan is er nog een ‘premium rondleiding’. Je betaalt dan 129 euro per ticket. Dit is zeker niet goedkoop, maar je krijgt er veel voor terug.

Je krijgt dan een rondleiding door een ervaren en officiële gids, je kan de kleedkamer bezoeken, langs het veld lopen, plaats nemen in de perskamer, gepersonaliseerde foto van je bezoek en je krijgt een cadeautje van FC Barcelona.

Wat je nog meer krijgt? Een wedstrijd in VR. Ben je écht voetbalfan? En heb je de kleedkamers altijd al willen zien? Dan is dit je kans!

Wil je goedkoper uit zijn? Koop dan online een kaartje. Een rondleiding in Camp Nou is een fantastische ervaring, zeker als je houdt van voetbal. Hou je niet van voetbal? Dan kan het nog een mooie ervaring zijn.

Het is namelijk een intens groot stadion. Ook zit er een ‘shop’ dicht bij het museum. Hier kan je verschillende spullen kopen van FC Barcelona! Wil je de kleedkamer zien? Dat is mogelijk! Hiervoor heb je een ‘duur’ kaartje nodig.

Dit kaartje kost 129 euro. Voor dit geld krijg je een uitgebreide rondleiding door het stadion, ga je naar de kleed- en perskamer, krijg je een gepersonaliseerde foto en mag je het veld op.

De gids die je rondleidt praat Engels.  Een Nederlandse gids is er helaas niet. 

 

Casa Batlló 

Casa Batlló 

Casa Batlló is een andere bezienswaardigheid in Barcelona, Catalonië. Het is een modern gebouw van de populair architect Antoni Gaudí. Antoni Gaudí was een populaire en bekende architect in deze tijd.

Hij is de architect van verschillende bekende gebouwen en bezienswaardigheden. Een voorbeeld hiervan? De Sagrada Familia! De Casa Batlló was één van de ‘modernste’ werken van deze architect. Het pand is gebouwd in 1877.

De opdrachtgever? Josep Batlló I Casanovas. Josep Batlló I Casanovas was in die tijd zakenman. Hij had meerdere bedrijven, deze hadden vooral te maken met textiel. Hij was één van de rijkste mensen in deze tijd.

Dit gebouwd kenmerkt zich door het uiterlijk. Het is een bijzonder gebouw, weinig gebouwen zien er zo uit. ‘’Het gebouw is geïnspireerd door verschillende dieren’’, dat denken veel mensen. Waarom? Omdat deze mensen de schubben van een vis hierin zien en de poten van de dinosaurussen. 

Of dit echt zo is? Waarschijnlijk niet!  De eigenaar van dit pand is de Familie ‘Bernat’.  Op dit moment zit er een hypotheek op dit pand. Waarom? Omdat de bedrijven van de familie verliezen leden. Dit gebouw staat op de Werelderfgoed lijst.

De geschatte waarde van dit pand is ongeveer 70 miljoen euro.

Casa Milá 

De Casa Milà is gebouwd tussen 1906 en 1912 als appartementencomplex. De architect van dit gebouw? Antoni Gaudí! Antoni Gaudí is één van de bekendste architecten van Spanje. Hij heeft verschillende populaire gebouwen ontworpen. 

Voorbeelden hiervan? Casa Batlló en de Sagrada Familia! De meeste gebouwen van deze architect, zijn nu bezienswaardigheden! De opdrachtgever voor deze appartementen? De familie Milà.

Het gebouw wordt beschermd door het Werelderfgoed. Het gebouw heeft een fantastische uitstraling en ligt op een mooie plek. In het gebouw vind je nog steeds appartement. Deze vind je op de 4e verdieping? Wat je nog meer vindt in dit gebouw? Een museum en een tentoonstelling! 

In dit gebouw worden verschillende dingen tentoongesteld. Op de zolder vind je veel werk van architecten. Dit gebouw is op dit moment eigendom van de Caixa Catalunya bank. Dit is een grote en rijke bank uit Spanje. Voor de aankoop van het pand werd ongeveer 7 miljard pesetas betaald.

De bank heeft dit pand gekocht in 1986. Wat het nu waard is? Dat is lastig te zeggen. 7 miljard pesetas is ongeveer 420 miljoen euro. Dit bedrag was voor die tijd, heel veel geld. Dat is het nu nog steeds. Dit gebouw is in de loop van de jaren wel gestegen in waarde.

Hou je van architectuur? En wil je hier meer over weten? Dan kun je dit gebouw zeker bezoeken. Het is een unieke ervaring, een van de unieke werken van deze architect.  In dit gebouw zit ook een museum gevestigd.

Ben je gek op musea? Dan moet je hier gewoon heen. Zeker, als je in Barcelona bent. Waarom? Omdat je in dit museum meer leert over de geschiedenis van Barcelona. 

Voor het bezoeken van dit gebouw, heb je tickets nodig. Deze kun je het best online bestellen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro. Koop je een ticket online? Dan hoef je niet in de rij te staan.

Kinderen van 0 t/m 6 jaar, zijn gratis. Kinderen en 65-plusser krijgen korting. Hoeveel korting? Dat is afhankelijk van het ticket dat je wil kopen. Bij duurdere tickets krijgen deze mensen meer korting.

Kinderen zijn mensen van 7 tot 12 jaar, volgens de prijzen. 

La Rambla

De ‘La Rambla’ is een populaire straat in het centrum van Barcelona. Deze straat is ongeveer 1200 meter lang. Het uiterlijk van deze straat kun je ‘bijzonder’ noemen.  Deze straat was oorspronkelijk bedoeld als rivierbedding. Wanneer het water te hoog stond in de bergen, kon het hierna toe lopen. Menige jongeren vakantie Spanje begint en eindigt met een bezoek aan één van de cafe’s in deze straat.

Wat het op dit moment is? Een drukke straat vol met toeristen. In deze straat vind je verschillende restaurants, winkels en cafés. Het is niet mogelijk om hier met de auto te komen. Alleen ‘lopen’ is toegestaan. 

Ook is het een belangrijk straat voor het verkeer. Een belangrijk knooppunt voor bussen trein- en metrostations. De straat is opgedeeld in 5 delen. 

Het is écht een toeristische plek. Doordat er veel toeristen komen, zijn er veel winkels, cafés en restaurants in de buurt. Voor dit deel van Barcelona is toerisme heel belangrijk. De mensen moet ook ergens slapen.

In de buurt vind je verschillende luxe hotels. De straat is omringt met bomen. Dit ziet er fantastisch uit! In de zomermaanden wemelt het van de toeristen.

Picasso museum

Picasso museum

Het Picasso museum Barcelona is een erg populaire bezienswaardigheid. Mensen die van kunst houden, moeten hier zijn geweest! Picasso was een schilder. Hij schilderde 4300 verschillende schilderijen.

Deze schilder is geboren op 25 oktober 1881 en overleden op 8 april 1973.  Het museum telt 3 verschillende verdieping. Wat je op deze verdieping vindt? Verschillende kunstwerken van deze schilder. Méér dan 4000 verschillende!  Pablo Picasso heeft deze kunstwerken gemaakt in de periode 1890-1957.

Zelf opende hij zijn eigen museum. Dit was in het jaar 1963. Dit museum hoort bij de meest bezochte musea van Europa. 

Wil je de meesterwerken bekijken? Dan zal je hiervoor een kaartje moeten kopen. Kaartjes zijn al te koop vanaf 12 euro. Online kun je het best een kaartje kopen. Waarom? Omdat je dan niet in de rij hoeft te staan. Wil je bij het museum zelf een kaartje kopen? Dan sta je waarschijnlijk uren in de rij.

Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis. Senioren krijgen een kaartje voor 7 euro. Wil je meer weten over de kunstwerken? Dan kan een gids met je meelopen.

Voor de exacte openingstijden kun je het best contact opnemen met het museum. Hiervoor kun je hun website bezoeken. 

Door Corona mogen minder mensen naar binnen. Wil je nog meer musea bezoeken? Dan kun je kiezen voor een combinatiekaart. Je bent dan een stuk goedkoper uit! Heb je hier interesse in? Deze kaarten zijn te koop via verschillende websites.

 

Paleis de la Música Catalana

Paleis de la Música Catalana is een populaire concertzaal in Barcelona, Catalonië. Dit gebouw werd ontworpen door de Spaanse architect Lluís Domènech i Montaner. Dit was een goede architect voor deze tijd.

Om dit soort ‘opdrachten’ vochten ze toen al. Dit gebouw werd gebouwd tussen 1904 en 1908. De opening was op 9 februari 1908. Orfeó was een Spaanse koorvereniging. Deze hebben het grootste deel gefinancierd. 

Het overige deel werd betaald door rijke Spanjaarden.  Het gebouw is al één keer gerestaureerd. Dit was in de periode tussen 1982 en 1989. Er zijn verschillende gedeelten vernieuwd, ook is er een stuk bijgebouwd. 

Tegenwoordig heeft dit gebouw méér dan een half miljoen bezoekers per jaar. Dit gebouw ligt op de hoek van de straat. Het staat niet in een dure wijk. Veel andere gebouwen van die tijd, staan in chique wijken.

Dit is een meesterwerk van Antoni Gaudí. Dit was de architect van meerdere, populaire bezienswaardigheden. 

De binnenkant van dit paleis, is fantastisch! Het heeft een erg luxe uitstraling!  Zowel binnen als buiten is veel kleur gebruikt. Op de voorgevel vind je mozaïek.  Van de buitenkant heeft dit pand een luxe uitstraling. 

Versmarkt Barcelona

De versmarkt in Barcelona trekt veel toeristen aan. De toeristen hebben dit nog nooit gezien. De versmarkt is namelijk overdekt. Het is de grootste versmarkt van de wereld. Wil je de versmarkt bezoeken? Leuk! Je kunt de markt van maandag t/m zaterdag bezoeken.

Wat je hier kunt kopen? Fruit, groente, vis en schelpdieren. Alles is vers, het smaakt heerlijk. Ondanks de markt zich vooral focust op groenten, fruit, vis en schelpdieren, kun je er nog veel meer kopen. Vlees, kazen, worsten, hammen en brood. 

Er is écht van alle te koop. Alles is van hoge kwaliteit, en vers! Beter wordt het niet, toch? Inmiddels weten veel toeristen de plek hiernaar te vinden. Logisch! Het is een populaire bezienswaardigheid! 

De toeristen zijn belangrijk voor de versmarkt. Deze zorgen namelijk voor een deel van de omzet. Komen er geen toeristen meer? Dan verdienen de marktkooplui een stuk minder. In de 13e eeuw werd hier al een markt gehouden. Dit was nog niet overdekt. Sinds 1470 werd de markt vaker gehouden. 

De verpakking kwam in 1914. Dit was in het begin van de Eerste Wereldoorlog. Omdat Spanje neutraal bleef, hadden ze hier weinig last van. Ondanks deze locatie veel toeristen trekt, is het een ontmoetingsplaats voor inwoners van Barcelona. 

Veel mensen maken foto’s op de markt. Je kunt hier kleurrijke plaatjes schieten. Ga je op vakantie naar Barcelona? En wil je deze markt bezoeken? Vergeet je fototoestel dan niet! De versmarkt vind je op de Avinguda de Francesc Cambó, 16 08003 Barcelona

De Gotische wijk in Barcelona

De Gotische wijk

De Gotische wijk is de oudste wijk van Barcelona. Deze wijk kenmerkt zich door de oude straatjes. Deze komen meestal uit op pleinen in het centrum. In deze ‘oude’ wijk vind je verschillende populaire bezienswaardigheden. 

Wat je in deze wijk nog meer vindt? Eeuwenoude gebouwen! Hou je van historie? En ben je in de buurt van Barcelona? Dan moet je deze wijk bezoeken! Er zijn verschillende gebouwen uit de Middeleeuwen. 

In deze wijk vind je veel belangrijke gebouwen. Voorbeelden hiervan? Het stadhuis van Barcelona, het regeringsgebouw van Catalonië en andere belangrijke kantoren.

Gebouwen met uitstraling, die vind je in deze wijk! 

Kabelbaan kasteel

In Barcelona en omgeving heb je verschillende bezienswaardigheden. Een goed voorbeeld hiervan? Het kabelbaan kasteel! 

Het is mogelijk om met een kabelbaan een kasteel bezoeken. Je gaat dat het kasteel van Montjuïc bezoeken.  De kabelbaan vind je op de hoogste berg van Montjuïc. De afstand is 750 meter. Je stijgt ruim 84 meter.

Tijdens deze rit, heb je fantastisch uitzicht over de stad. Waar je uitkomt? Bij een kasteel! Dit kasteel is gebouwd in 1640.  Sinds 1960 wordt het gebruikt als museum. Om precies te zijn, als militair-museum. 

Je vindt hier veel spullen die te maken hebben met het leger. Wil je meer weten over de geschiedenis van Barcelona? Dan kun je deze bezienswaardigheid bezoeken! In 1640 zijn ze begonnen met bouwen van dit kasteel.

Dit was tijdens de Catalaanse Revolutie. Op de berg, waar nu het kasteel staat, stond vroeger een vuurtoren. Het kasteel is hiernaast gebouwd. De architect van dit kasteel? Is Juan Martín Cermeno. 

In dit kasteel zijn verschrikkelijke dingen gebeurd. Zeker, in de burgeroorlog. Dit kasteel werd toen gebruikt als gevangenis en martelkamer. Tijdens de burgeroorlog, heerste een dictator. De dictator heette Franco. 

In en rondom dit kasteel zijn veel mensen vermoord. Een voorbeeld? Lluís Companys in 1940. Lluís Companys was een tegenstander van Franco. Hij is op dit kasteel vermoord. 

Het is een belangrijke plek in de geschiedenis van Spanje. Koop je een ticket? Dan kun je naar de tentoonstelling over dit kasteel.  De standaard ticketprijs is 5 euro per persoon. Heb je kinderen jonger dan 16 jaar? Dan mogen deze gratis mee naar binnen.

Elke zondag na 15:00 kun je het kasteel gratis bezoeken. Het is dan extra druk! Dit kasteel is een toeristische attractie! Er werken veel mensen in en rondom het kasteel. Deze bezienswaardigheid is goed voor de werkgelegenheid in dit gebied.

Ben je op vakantie in Barcelona? Of wil je hierna toe? Dan kun je een bezoek brengen aan deze bezienswaardigheid.

 

Parc de La Ciutadella

Parc de La Ciutadella is een bekend park in het centrum van Barcelona. Het is erg populair bij de inwoners van de stad, ook komen er veel toeristen. Wil je naar het grootste park van Barcelona? Dan moet je hier zijn!  

Op en rondom dit plein vind je verschillende bezienswaardigheden. Wat je er ook vindt? Veel winkels, restaurants en cafés. Logisch! Er komen veel toeristen! Deze mensen geven graag geld uit. Logisch, dus! Dat winkels, restaurants en cafés hier gevestigd willen zijn. Het park, is er niet zomaar gekomen. 

Het heeft een lange geschiedenis.  Vroeger was dit een fort. Dit fort werd ontworpen door Prosper Verboom.  Dit fort moest gebruikt worden om te vechten tegen de Bourbonse koningen. 18 maanden hebben ze hier gevochten. Uiteindelijk werd het een gevangenis van Napoleon. 

In 1888 werd het een park. Dit werk werd gebruikt voor verschillende tentoonstellingen.  In de periode hierna zijn er verschillende gebouwen bijgebouwd. In deze gebouwen zijn nu winkels, restaurants en cafés. 

Deze tuin is 30 hectare groot. Deze tuin is ontworpen door Jean Forestier. De fonteinen zijn ontworpen door Antoni Gaudí. Antoni Gaudí, was de bekendste architect van Barcelona. Hij heeft verschillende bezienswaardigheden ontworpen. 

Voorbeelden hiervan? Casa Milá en de Sagrada Familia. 

Port Vell haven in Barcelona

Haven van Barcelona: Port Vell

Port Vell is het oudste gedeelte van de haven. Het is een toeristische attractie waar jaarlijks veel toeristen op af komen.  Het is al verschillende keren gerenoveerd. Voordat de haven gerenoveerd werd, stonden er verschillende pakhuizen en fabrieken. Wat je er nu vindt? Veel meer restaurants, winkels en een bioscoop. 

Op loopafstand van de haven vind je een winkelcentrum. Ben je gek van aquariums? Dan ben je hier op de juiste plek! Je vindt hier namelijk het grootste aquarium van Europa. In dit aquarium zitten ruim 8000 vissen en 11 haaien. Hoeveel liter water dit aquarium bevat? Ruim 6.5 miljoen! Het is zeewater. Het water is dus zout.

Nabij de haven kun je niet alleen winkelen, je kunt er ook boten kijken. De boten die er liggen, trekken veel toeristen aan. Jaarlijks leggen hier zo’n 10.000 schepen aan. Het is de derde haven van Spanje.

De grootste haven van Spanje? Dat is de haven van Valencia! Hier komen de meeste schepen en de meeste goederen. De haven van Valencia is belangrijk voor Spanje. In 1378 is de haven verplaatst. Rondom de nieuwe haven vind je verschillende scheepswerven. Hier worden nieuwe schepen gebouwd. Dit zijn vooral jachten voor rijke mensen.

In 1477 werd de eerste steen gelegd. Sindsdien is de haven op de ‘nieuwe’ plek.  Een aantal havens in Spanje zijn belangrijk voor toeristen. Barcelona ontvangt jaarlijks de meeste toeristen die komen met een cruiseschip. 

In 2010 kwamen er ruim 2.3 miljoen toeristen naar de stad via cruiseschepen. De haven in Port Vell is het oudst. Wat je hier vooral vindt? Boten voor recreatie! Dit is niet de enige haven van Barcelona. Barcelona telt in het totaal 3 haven. 

 

Santa Maria del Mar in Barcelona

Santa Maria del Mar

Santa María del mar, is een kerk in Barcelona. Het is één van de oudste en belangrijkste kerken van de stad. Het werd namelijk gebouwd tussen 1329 en 1383. Ze hebben er ruim 54 jaar over gedaan.

In de periode waarin deze kerk gebouwd is, ging het erg goed met Barcelona.  Er was veel handel over zee, hierdoor hebben ze veel geld verdiend. Met dit geld is deze kerk gebouwd. In 1324 moest de bouw beginnen, echter werd de eerst steen in 1320 gelegd. Dit is gedaan door de toenmalige koning. 

In 1950 was er een gedeelte af. Dit was vooral metselwerk. De muren stonden. In 1379 is er een brand ontstaan. Dit heeft veel schilderijen beschadigd. Een deel van de schilderijen is gerepareerd. 

De bouw van deze kerk werd voltooid op 3 november 1383. In de loop van de jaren is de kerk meerdere keren gerenoveerd. Logisch! De kerk is bijna 700 jaar oud! Het pand heeft een monumentale status.

In 1428 ging het weer mis met deze kerk. Er was een zware aardbeving in Spanje. Dit heeft voor veel schade gezorgd. In de loop van de jaren is dit hersteld.

In 1459 stond werd er weer gerenoveerd. Toen is het glaswerk hersteld.

 Dit duurde tot 1496.

Het duurde erg lang voordat de toren helemaal was afgebouwd. In 1902 werd het laatste deel afgebouwd. Dit is ruim 500 jaar, nadat de eerste steen is gelegd.  Tijdens de Spaanse Burgeroorlog woedde er een brand.

Het gebouw was zwaar beschadigd. 

In 1967 was het gebouw weer volledig hersteld.  Deze kerk kun je bezoeken. In de kerk vind je ook een museum. De entree is 5 euro. Niet heel duur, toch? Wil je een bezienswaardigheid zien, maar niet veel geld uitgeven, dan is dit de ideale optie! 

Wil je de torens en terrassen ook zien? Dan betaal je hier 10 euro voor. Je wordt dan rondgeleid door een gids.

De openingstijden zijn ruim. Deze kerk is open van maandag tot zondag van 10:00 tot 20:30.

Musea Barcelona

In Barcelona vind je tientallen musea. Zo is er voor iedereen wel een musea. Welke musea je veel ziet? Er zijn veel museum waar je meer kunt zien over de geschiedenis van Barcelona en Spanje.

Veel toeristen vinden dit leuk om te zien. In Spanje heb je een aantal grote museums, en heel veel kleine. De grote en bekende musea zitten meestal op toplocatie. De onbekende? Op minder populair plekken.

Museums zijn vaak gevestigd in historische gebouwen. Eén van het populairste museum in Spanje, is het Picasso museum! Hier hangen meer dan 4300 kunstwerken van deze schilder. Jaarlijks heeft dit museum miljoenen bezoekers.

Wil je naar dit museum? Zorg er dan voor dat je online een kaartje koopt. Waarom? Omdat je dan niet in de rij hoeft te staan. Dit bespaart veel tijd. Ga je wel in de rij staan? Dan sta je hier waarschijnlijk uren.

Er zijn namelijk heel veel mensen die dit museum willen bezoeken. Een ander populair museum? MNAC! Dit ligt op de heuvel van Montjuïc. Hier vind je verschillende soorten kunst, en oude spullen. 

Ben je in dit museum? Dan leer je meer over de geschiedenis van Barcelona! Een aantal jaar geleden is het ‘Hospital de Sant Pau’ omgetoverd tot museum. Wat je in dit museum vindt? Veel over de historische gebouwen en de architectuur van de stad. Veel meesterwerken vind je hier van Gaudi. Dit was de bekendste architect van Barcelona. Hij is ook in dit ziekenhuis overleden.

Maritiem museum Barcelona is een museum in Barcelona. Wat je hier kunt zien? De geschiedenis van Barcelona op gebied van zeevaart. Dit museum is gevestigd is een voormalige scheepswerf. 

Voor Barcelona is het belangrijk dat dit bewaard blijft. Het zegt namelijk veel over de geschiedenis van de stad. Je vindt deze ‘scheepswerf’ aan de rand van de berg.

In het museum vind je verschillende replica’s van boten. De standaard tickets kosten 10 euro. Kinderen onder de 7 jaar zijn gratis. Kinderen tussen de 7 en 16 en 65-plussers betalen 5 euro.

Dit museum is dagelijks open van 10:00 tot 20:00.  Ga je zondag na 15:00? Dan kun je gratis naar binnen.  Tickets kun je online kopen. Dit kan via de website van het museum. Wij raden het aan om tickets online te kopen. Waarom? Omdat je ze dan zeker weten hebt. Ook hoef je (vaak) niet in de rij te staan. Hierdoor kun je in één keer doorlopen. Een groot voordeel wanneer je met een grote groep bent.

Ben je voetbalfan? Dan kun je een bezoek brengen aan Camp Nou. In het stadion van FC Barcelona vind je een museum. Hier kun je de prijzen van de club bewonderen. Wil je hierna toe? Dan moet je ver van tevoren reserveren. Waarom? Omdat je dan zeker weet dat je mee kan.

Kaartjes kun je op verschillende plekken kopen. Wij zouden het kaartje online kopen. Je bent dat zeker van het kaartje en goedkoper uit. Koop je tickets bij het stadion. Dan betaal je €3,50 per ticket extra. Deze kosten zijn zogenaamde ‘handelingskosten’. 

 

Tibidabo Berg Barcelona Spanje

Tibidabo Berg

Tibidabo berg is de hoogste berg van Barcelona. Deze berg is 512 meter hoog. Je vindt het aan de rand van de stad ‘Barcelona’. Deze plek is zeer populair onder toeristen. Waarom? Omdat je over de stad kunt kijken.

De berg is erg groen. Hierdoor is het populair onder sporters. Wil je Barcelona zien? Dan moet je na deze berg gaan!

Op de berg staan verschillende gebouwen. Het grootste wat er straat? Dat is het attractiepark. Er staan nog een aantal andere gebouwen. Voorbeelden hiervan? Een kerk! Ook vind je op de berg een woonwijk. Dit is een erg fraaie wijk. De wijk is gebouwd onder architectuur. De Tibidabo Berg wordt ook wel ‘de top van Barcelona’ genoemd.

Jaarlijks komen hier veel toeristen. Vooral het attractiepark is erg populair! Wil je naar het attractiepark toe? Dan heb je een kaartje nodig. Wat je hiervoor betaalt? Dat is afhankelijk van je leeftijd.

Wil je het exacte tarieven weten? Bezoek dan hun website! Het attractiepark heet ‘Tibidabo Amusement park’. Het is gevestigd op de berg. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 70.000 m2.

Het is het oudste attractiepark van Spanje. En één van de oudste van de wereld. Het opende namelijk op 29 oktober 1901.  Ze begonnen in 1900 met bouwen. Over de bouw, hebben ze nog geen 2 jaar gedaan. Het park bestond in het begin alleen uit een kabelbaan.

In dit park is het idee van ‘Disney’ ontstaan. Walt Disney vond dit een ‘magische’ plek. Hij had nog nooit zoiets gezien. Dit heeft hem gemotiveerd om ‘Disney’ te starten. Dat deed hij, het werd een gigantisch succes.

In de loop van de jaren zijn verschillende attractie toegevoegd. Logisch! Het attractiepark bestaat al meer dan 100 jaar. Attracties zijn aan vervanging toe, de techniek wordt ook steeds beter.

Hierdoor kunnen attractie steeds sneller. Veel mensen vinden dit leuk. Tegenwoordig, gaat er veel minder mis dan vroeger. Dit pretpark bestaat uit verschillende niveaus. Je hebt niveau 1 t/m 6. Op de hoogste verdieping vind je een tuin. Op alle andere verdiepingen vind je attracties en eetgelegenheden.

In het park is écht van alles te doen. Ben je op vakantie met je gezin? En heb je jonge kinderen? Dan kun je zeker een bezoek brengen aan deze bezienswaardigheid.

Conclusie

In Barcelona is van alles te doen. Wil je een voetbalwedstrijden kijken? Dan kan dit! Wil je een museum bezoeken? Dan is dit mogelijk. Wil je mooie gebouwen bekijken? Ook dit kan. Omdat er in Barcelona van alles te doen is. Is het erg populair bij toeristen.

Nog een voordeel aan Barcelona, het is erg heerlijk weer. Het mooie weer trekt jaarlijks veel toeristen. 

In Barcelona vind je genoeg mooie gebouwen. De activiteiten die je kan doen, zijn voor elke leeftijdscategorie. Of je jong of oud bent, er is altijd wat te doen in Barcelona! Er zijn in ieder geval genoeg bezienswaardigheden.